درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 08:01:4 FA | AR | PS | EN
تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن            صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان            خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا             اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند             تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان            سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            






تاریخ نشر: 1396/12/19 - 12:50:3
تعداد بازدید: 1105
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

اسرائیل در هراس بروز فاجعه هسته ای
بمب ساعتی دیمونا، آیا چرنوبیل دیگری روی خواهد داد؟
بمب ساعتی دیمونا، آیا چرنوبیل دیگری روی خواهد داد؟

 تل آویو ترجیح می‌دهد ریسک حفظ مرکز هسته ای دیمونا را بپذیرد حتی اگر باعث مشکلات زیست محیطی و انسانی برای ۳۴۰۰۰  نفر از ساکنین منطقه شود. این مرکز در آن حد برای رژیم صهیونیستی مهم است که وانونو دانشمند هسته ای زندانی شده گفت که دلیل قتل کندی رئیس جمهور آمریکا "پاسخ اسرائیل به فشار کندی برای روشن شدن وضعیت راکتور دیمونا بود".     

 

نیروگاه هسته ای دیمونا یا به زبان عبری (نه گو) به دلیل فرسودگی احتمال دارد باعث  تشعشعات و آلودگی گسترده در صحرای نقب شود‌. در همین زمینه روزنامه عبری یدیعوت آحارنوت چاپ این رژیم اعلام کرد که زباله های رادیواکتیوی در کنار منطقه ممنوعه کنار نیروگاه هسته ای تخلیه می‌شوند. این مساله باعث می‌شود ریسک آلودگی زیست محیطی و انسانی را بسیار بالا برود. از طرف دیگر چندین بار بارانهای شدید باعث شده تا آب مخزنها به بیرون سرازیر شود  وآب آلوده وارد محیط زیست اطراف راکتور هسته ای شود. تا کنون چندین اتفاق مختلف در این مرکز رخ داده است که باعث احساس عدم امنیت کارکنان وخدمه این مرکز شده است.

اما دولت اسرائیل می‌گوید هیچ خطری وجود ندارد. رژیم صهیونیستی نیروگاه دیمونا را در اواخر دهه پنجاه میلادی از فرانسه خرید و آنرا در سال ۱۹۶۳ راه اندازی کرد. عمر مفید آن چهل سال بوده که اکنون بیش از پنجاه سال از عمر آن میگذرد گفته میشود رژیم صهیونسیتی در نظر دارد تا سال ۲۰۴۰ از آن استفاده کند. قبلا هم روزنامه اسرائیلی هاآرتص فاش کرده بود که دانشمندان هسته‌ای اسرائیل چندی پیش در کنفرانسی درباره مشکلات نیروگاه هسته‌ای دیمونا اعلام کردند ۱۵۳۷مشکل را در این نیروگاه شناسایی کرده‌اند که نشان از خطرناک بودن آن دارد.کارشناسان می‌گویند این نیروگاه احتمالا  قدیمی‌ترین نیروگاه هسته ای جهان باشد. راکتور هسته ای در ده کیلومتری جنوب شهر دیمونا قرار داشته و شهر دیمونا ۳۴ هزار نفر جمعیت دارد.

 

اسرائیل چگونه هسته ای شد

 

در سال ۱۹۴۵ تنها آمریکا از امکانات و ساخت سلاح اتمی برخوردار بود. اما رهبران رژیم صهیونیستی از همان زمان به فکر هسته ای کردن اسرائیل بودند. بن گوریون در خلال جنگ ۱۹۴۸ اعراب و اسرائیل می‌گوید: از شما می‌خواهم از هم اکنون در مورد تحقیقات و پژوهش‌های اتمی تلاش کنید وکلیه اقداماتی را که برای تجهیز اسرائیل به سلاح اتمی لازم است انجام دهید. بن گوریون و شیمون پرز به ۲۵ یهودی برجسته درسراسر جهان نزدیک شدند ۱۸ نفر ازآنها ۴۰ میلیون دلار در ارزش ۲۵۰ میلیون دلار کنونی برای ساخت راکتور هسته ای کمک کردند این به غیر از هزینه هایی بود که رژیم صهیونیسیتی برای ساخت آن هزینه کرد. درسال ۱۹۵۴ اسراییل تیمی را برای یادگیری موارد ضروری هسته ای شدن روانه آمریکا کرد. براساس موافقت نامه رژیم صهیونیستی با آمریکا ، تل آویو به یک راکتور هسته ای که قدرت آن ۶ مگاوات بود دست یافت. درسال ۱۹۵۷ اسرائیل موافقت نامه ای با فرانسه برای احداث راکتور دیمونا امضا کرد.آمریکا نیز قراردادهای مختلفی با اسرائیل از جمله سیستم ماهواره ای هشدار دهنده منعقد کرد. دولت اسرائیل با هنری کسینجر مشاور امنیت ملی آمریکا توافق کردند که اسرائیل سلاحهای هسته ای خود را در ملا عام آشکار نسازد و هیج آزمایش هسته ای صورت ندهد و پنهانی بودن برنامه های هسته ای و سازه های موشکی خود را رعایت کند. ایالات متحده از همان ابتدای تاسیس رژیم صهیونیستی به دلایل استراتژیک و ملاحظات سیاسی به سرمایه گذاری های مالی و امنیتی در منطقه پرداخت و به طور آشکار اعلام کردکه در حمایت  از استقلال و  اقتصاد دولت اسرائیل همواره خود را ملزم و متعهد می‌کند.

 

آمریکا به منظور اجرای سیاستهای خود در خاورمیانه سعی می‌کند که اسرائیل را در برابر اعراب برتری نظامی و اقتصادی ببخشد. به عنوان مثال در سال ۱۹۵۷ اسرائیل را  به جنگنده های اف-۱۵ و کلاهک های هسته ای قاره پیما مجهز ساخت.

 

محرمانه بودن راکتور دیمونا

 

راکتور دیمونا به صورت محرمانه طبق توافق بین فرانسه و اسرائیل ایجاد شد. محل این راکتور در صحرای نقب به دلیل وجود منابع غنی اورانیوم و فسفات  است. معاون رئیس جمهور آمریکا در ۲۱ ژوئیه ۱۹۷۵ اعلام کرد که اسرائیل هم‌اکنون ۱۰ کلاهک هسته‌ای از نوع بمبی که هیروشیما و ناکازاکی را مورد هدف قرار داد، دارد."مردخای وانونو" مهندس مرکز هسته ای دیمونا در سال ۱۹۸۶ پس از ۱۹ سال فعالیت در این مرکز در مصاحبه با مجله ساندی تایمز اعتراف کرد که تمام فعالیتهای اسرائیل در دیمونا برای ساخت بمب هسته ای طراحی شده است. وی حاصل فعالیت آن را در آن زمان حدود ۲۰۰ بمب هسته ای ارزیابی نمود. وی در اکتبر ۱۹۸۶ توسط سرویس مخفی اسرائیل در ایتالیا ربوده شد و به ۱۸ سال حبس محکوم شد. وانونو پس از آزادی در سال ۲۰۰۵ همان افشاگری را تکرار نمود. به نظر میرسد دولت اسرائیل با دستگیری وانونو و محاکمه وی می‌خواست به طور تلویحی وجود سلاحهای هسته ای خود را به کشورهای عربی نشان دهد.

 

راهبرد ابهام

 

برخی معتقدند که رژیم صهیونیستی باید به طور رسمی اعلام کند که سلاح هسته ای دارد تا آنچه مانند حمله اعراب به اسرائیل در سال ۱۹۷۳ رخ داد، دیگر اتفاق نیفتد. اما عده دیگر معتقدند تل آویو نباید سلاح های هسته ای خود را به صورت رسمی اعلام نماید. این دیدگاه دیدگاه مسلط رهبران اسرائیل است. براساس این دیدگاه که «راهبرد ابهام» نام دارد آنها معتقدند که دشمنان اسرائیل از آنچه نمی‌دانند بیشتر هراس دارند تا آنچه که می‌دانند. علی رغم این ادعا اما در واقع باید گفت دلیل اصلی مخفی کاری صهیونیستها به ترس از موازنهطلبی سایر کشورها برمی‌گردد لذا نمی‌خواهند با قطعیت اعلام کند. در واقع این کشورها ممکن است با حربه نفت آمریکا و غرب را تحت فشار قرار دهند و خود را مجهز به سلاحهای هسته ای کنند. بر اساس اطلاعات محرمانه کمیته انرژی هسته ای آمریکا، دولت صهونیستی اکنون ششمین زرادخانه هسته ای جهان را در اختیار دارد. اسرائیل از جمله معدود دولتهایی است که کنوانسیون تسلیحات سمی و بیولوژیکی را امضا نکرده و تنها رژیمی در خاورمیانه است که به عضویت NPT (منع گسترش سلاح های هسته ای ) در نیامده است. جالب آنکه آمریکا که تمام کوشش خود را برای محدودسازی برنامه هستهای مسالمت آمیز ایران که عضو npt و تحت نظر آژانس بین اللملی انرژی اتمی می باشد، به بهانه جلوگیری از گسترش تسلیحات هسته ای انجام میدهد، اعلام کرد اسرائیل به دلیل آنکه دارای موقعیت حساس در منطقه خاورمیانه است پیمان NPT را امضا نمی‌کند.

 

مشکلات اسرائیل در نگهداری راکتور دیمونا

 

قسمتهای حساس راکتور هسته ای دیمونا پس از سالها در معرض تابش تشعشعات و گرما دچار (degeneration)  ترک و شکستهایی با ریسک آلودگی بسیار بالا شده اند. این قسمت ها نمی‌تواند به صورت منفرد بازسازی شود وکل راکتور باید از نوع ساخته شود. حتی گفته می‌شود اسرائیل توان ساخت قطعات تعمیری راکتور را ندارد و باید ادامه فعالیت آنرا خاتمه دهد. طبق نظر دانشمندان اسرائیل نمی‌تواند بدون کمک بین المللی جایگزینی برای دیمونا بسازد‌. با توجه به شرایط کنونی اخبار و اطلاعات در جهان و حفره های امنیتی ای که اسرائیل دارد، ساختن راکتوری دیگر باعث فاش شدن بسیاری از اسرار هسته ای این رژیم خواهد شد چیزی که به شدت با راهبرد ابهام در تضاد است و از طرف دیگر فاش شدن اسرار هسته ای اسرائیل و حرکت سایر کشورهای خاورمیانه به سمت ایجاد موازنه هسته ای با استراتژی مشترک اسرائیل و آمریکا که راهبرد انحصار هسته ای است منافات دارد. بنابراین تل آویو ترجیح می‌دهد ریسک حفظ این مرکز هسته ای را بپذیرد حتی اگر باعث مشکلات زیست محیطی و انسانی برای ۳۴۰۰۰  نفر از ساکنین دیمونا که در  ۱۰ کیلومتری آن هستند ،شود. این مرکز در آن حد برای رژیم صهیونیستی مهم است که وانونو دانشمند هسته ای زندانی شده گفت که دلیل قتل کندی رئیس جمهور آمریکا "پاسخ اسرائیل به فشار کندی برای روشن شدن وضعیت راکتور دیمونا بود".

 

فشار روانی زیادی بر سران رژیم صهیونیستی در مورد این سایت هسته ای وجود دارد. در صورت بروز جنگ این سایت می‌تواند از قسمتهای مختلف مورد هجوم موشک قرار بگیرد زیرا این تاسیسات در عمق استراتژیک قرار ندارد و همین امر باعث شده تا این رژیم نقطه ضعف دفاع از آنرا در سپر موشکی گنبد آهنین جبران کند. این سپر موشکی هزینه بسیاری برای تل آویو داشته است .آمریکا فقط طی دو سال ۹۰۰ میلیون دلار برای تولید این سیستم به اسرائیل کمک کرده است. موشکهای شلیک شونده از این سامانه هزینه بسیار زیادی دارد و همواره بار سنگینی بر روی اقتصاد این رژیم است.

 

دیمونا و مهاجرت معکوس

 

مجموع این فشارهای روانی و همچنین مشاهده نژاد پرستی اسرائیل باعث شد است بسیاری از ساکنان سرزمین اشغالی ترجیح دهند آنجا را ترک کنند به صورتی که در شش سال گذشته به غیر از آوارگان  بیش از ۴۰۰ هزار نفر اسرائیل را ترک کرده اند. بسیاری از واحدهای ساخته شده در شهرکها به دلیل عدم امنیت و ومهاجرت معکوس خالی از سکنه هستند و برای اسرائیل فقط جنبه تبلیغاتی برای جذب مهاجر دارند. هر چه رژیم صهیونیستی رویکرد تهاجمی چه نسبت به مردم فلسطین و چه منطقه در پیش گرفته اثر مستقیمی بر ترک سرزمین اشغالی داشته است. نژاد پرستی، محیط امنیتی و پادگانی، ترس از حملات موشکی و ترس از نشت کردن تشعشعات اتمی یا اتفاقی شبیه حادثه چرنوبیل، که در 25 آوریل 1986 در اوکراین روی داد، موجب بازگشت مهاجرانی می شود که از اروپا و آمریکا با وعده ها و تبلیغات مختلف به سرزمین های اشغالی مهاجرت میکنند.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/9567


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه این کشور

تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن

صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا

اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.