درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-15  |  2024-05-04  |  بروز شده در: 1403/02/15 - 12:34:2 FA | AR | PS | EN
آمادگی شرکت‌های ترکمنستان برای استفاده از سنگ مرمر هرات            هشدار از احتمال باران شدید در 6 ولایت افغانستان            یونیسف از وقوع فاجعه در رفح هشدار داد            کمک ۱۷.۱۹‌ میلیارد دالری امریکا به افغانستان             ایجاد مرکز لوژستیکی مشترک میا ن افغانستان ، قزاقستان و ترکمنستان            پایگاه امریکا در شرق سوریه مورد حمله قرار گرفت             تلاش اوکراین برای گرفتن پهپاد پیشرفته امریکایی            گزارش یوناما تکراری و تبلیغاتی است            خیرونا در سطح تیم‌های لیگ قهرمانان است            چین خواستار گسترش روابط با افغانستان است            روسیه از سرنگونی ۶ پهپاد اوکراینی خبر داد            دومین محموله ریلی افغانستان از مسیر ایران به ترکیه آماده حرکت است            راه اندازی سی‌ومین نمایشگاه زراعتی در کابل با حضور زنان             تاکید یوناما بر حفاظت و حمایت از خبرنگاران افغان             آشکار شدن دموکراسی دروغین امریکا با سرکوب اعتراضات دانشجویی            






تاریخ نشر: 1396/07/18 - 13:13:5
تعداد بازدید: 1374
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

صلح یا پیروزی، رویکرد متناقض کابل و واشنگتن به طالبان
 صلح یا پیروزی، رویکرد متناقض کابل و واشنگتن به طالبان

با توجه به تجربه‌ پیشین همکاری و همراهی کابل در ابتدای دوران ریاست جمهوری حامد کرزی با رویکرد جنگ‌طلبانه دولت بوش در قبال طالبان و سپس اختلافاتی که میان کرزی و آمریکا ایجاد شد، در ادامه تحولات افغانستان باید در انتظار بروز شکاف میان کابل و واشنگتن پس از دوره‌ای از همکاری ها باشیم.

طالبان و مسئله صلح دولت مرکزی با این گروه موضوعی است که بطور متناوب در فضای سیاسی افغانستان تکرار می‌شود. به تازگی نیز اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان، با ابراز اطمینان از توانایی نیروهای داخلی برای حفظ امنیت کشورش، هدف نهایی خود را صلح با طالبان دانسته است. با این حال دستیابی به صلح با طالبان در حالی از سوی اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان مطرح شده که دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده اوت 2017 در حومه واشنگتن و در سخنانی که تحت عنوان اعلام استراتژی آمریکا در افغانستان عنوان شد، هدف نظامیان غربی حاضر در افغانستان را پیروزی بر طالبان عنوان کرده بود. ترامپ در مجاورت آرامگاه آرلینگتون که محل دفن سربازان آمریکایی کشته شده در افغانستان به شمار می‌رود، اعلام کرد که با اعزام نظامیان بیشتری به میدان نبرد در افغانستان بدنبال شکست طالبان است.

براین اساس از آن جا که میان دستیابی به صلح و یا شکست طالبان تفاوت بسیار است، اکنون این پرسش مطرح است که تفاوت مذکور در رویکرد کابل و واشنگتن نشأت گرفته از چه مولفه‌هایی است و این تفاوت چه تأثیری بر مناسبات کابل- واشنگتن در نحوه مواجهه با طالبان در آینده خواهد داشت؟

 

طالبان از نگاه کابل: هموطنان شورشی

وقتی ارگ ریاست جمهوری و یا بطور کلی شخصیت‌ها و رهبران سیاسی افغان به طالبان نگاه می‌کنند، آنچه مشاهده می‌کنند هموطنانی است که به هر دلیلی بدنبال مخالفت و یا شورش علیه دولت مرکزی می‌باشند. با این نگاه همیشه این امیدواری وجود دارد که شرایطی فراهم شود که میان هموطنان شورشی و دولت مرکزی از طریق مذاکره و یافتن سازوکار سیاسی برای پاسخ‌گویی به مطالبات شورشیان، تفاهم و اجماع برقرار شود.

از دیدگاه دولت مرکزی علت اقدامات شورشیان طالبان نه به دلیل وجود گرایشات جدایی‌طلبانه در این گروه، بلکه عمدتاً بدلیل تضاد ایدئولوژیک با دیگر گروه‌های افغان در عرصه قانون‌گذاری و حکومت‌داری و مخالفت با حضور نیروهای متجاوز خارجی در خاک افغانستان می‌باشد. بر این اساس آن‌چه امکان صلح میان دولت مرکزی و طالبان را در افغانستان سخت و دشوار ساخته، حضور نظامیان خارجی در افغانستان است که خروج آن‌ها به عنوان پیش‌شرط گفتگوهای صلح از جانب طالبان اعلام شده و در شرایط فعلی نیز با تداوم اشغال نظامی غرب در افغانستان چشم‌انداز دستیابی به صلح بسیار مبهم است. همچنین رهبران افغانستان از این واقعیت آگاهند که بخش زیادی از افغان‌هایی که به طالبان می‌پیوندند در اثر نیاز اقتصادی و بیکاری گسترده در افغانستان است که شرایط ایده‌آل برای فعالیت گروه‌های شورشی همچون طالبان می‌باشد.

 

طالبان از نگاه واشنگتن: ابزار اهداف مورد نظر

شورشیان طالبان اما در نگاه واشنگتن و یا سایر کشورهای غربی و خارجی نه به عنوان بخشی از واقعیت افغانستان، که بیشتر به عنوان بخشی از ابزار مورد نیاز برای پیشبرد اهداف سیاست خارجی این کشورها در منطقه شناخته می‌شود. مهمترین شاخصه نگاه ابزاری واشنگتن به طالبان رویکردهای متفاوت به این گروه در مقاطع مختلف است.

در اواخر دهه 1980 و اوایل دهه 1990 شورشیان طالبان ابزار فشار غرب در مقابله با پیشروی شوروی در افغانستان به شمار می‌رفت و در سایه حمایت‌های غرب بعدها امارت اسلامی طالبان در کابل در سپتامبر 1996 تاسیس و از جانب متحدان منطقه‌ای آمریکا شامل امارات متحده عربی، عربستان و پاکستان به رسمیت شناخته شد و پس از آن در سال 2001 روابط طالبان و القاعده بهانه دولت وقت آمریکا به رهبری جرج بوش پسر برای دخالت نظامی در افغانستان شد.

در حد فاصل سال‌های 1391 تا 1392 واشنگتن خود را واسطه گفتگوهای صلح طالبان با دولت مرکزی نشان داد و حتی گفتگوهای غیررسمی در آلمان با نمایندگان طالبان انجام داد و با تشکیل دفتر طالبان در دوحه موافقت شد اما در همین دوران نیز عملیات آمریکا بر علیه طالبان از طریق هواپیماهای بدون سرنشین پیگیری شد تا مذاکرات دولت مرکزی و طالبان به اهداف مورد نظر خود نیانجامد. در حال حاضر نیز با تاکید ترامپ بر جنگ با طالبان، این گروه ابزار تداوم حضور نظامی ائتلاف غرب در افغانستان به شمار می‌رود.

براین اساس رویکرد غرب و بویژه ایالات متحده به مسائل افغانستان و بویژه مسئله طالبان بیش از آن که نگاهی مبتنی بر واقعیت‌های موجود مانند به رسمیت شناختن طالبان به عنوان بخشی از جامعه افغان باشد، تلاشی در جهت پیشبرد منافع و اهداف منطقه‌ای خود بوده است. در حقیقت هدف غرب ایجاد ثبات واقعی در داخل افغانستان نیست، بلکه آن چه غرب در افغانستان بدنبال آن است ایجاد شرایطی برای تداوم حضور نظامی و سیاسی خود می‌باشد و همین هدف متناقض است که باعث می‌شود در نگاه ابزاری رهبران کاخ سفید، طالبان گاه ذیل نام گروهی سیاسی و به عنوان بخشی از فرایند صلح افغانستان مورد پذیرش و تائید قرار گیرند و یا در مقطعی دیگری غرب با نگاهی متخاصم به طالبان بدنبال شکست آن باشد.

طبیعتاً وجود چنین اختلاف دیدگاهی، با توجه به تجربه‌ پیشین همکاری و همراهی کابل در ابتدای دوران ریاست جمهوری حامد کرزی با رویکرد جنگ‌طلبانه دولت بوش در قبال طالبان و سپس اختلافاتی که میان کرزی و آمریکا ایجاد شد، در ادامه تحولات افغانستان باید در انتظار بروز شکاف میان کابل و واشنگتن پس از دوره‌ای از همکاری ها باشیم.

 

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/9088


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

آشکار شدن دموکراسی دروغین امریکا با سرکوب اعتراضات دانشجویی


حکم بازداشت دیوان کیفری بین‌المللی علیه نتانیاهو به چه معناست؟


مکرون در تلاش تبدیل کردن اروپا به قدرت هسته ای مستقل


ادعای حمایت از زنان در کشورهای اسلامی و ضرب‌وشتم زنان در امریکا


بازی کشورهای‌ عربی میان تهران و تل‌ابیب


جزئیات توافق امریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌ابیب چیست؟


آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

ذکیه وردک از سرکنسولی افغانستان در ممبئی استعفا داد

آمادگی شرکت‌های ترکمنستان برای استفاده از سنگ مرمر هرات

هشدار از احتمال باران شدید در 6 ولایت افغانستان

یونیسف از وقوع فاجعه در رفح هشدار داد

کمک ۱۷.۱۹‌ میلیارد دالری امریکا به افغانستان

ایجاد مرکز لوژستیکی مشترک میا ن افغانستان ، قزاقستان و ترکمنستان

پایگاه امریکا در شرق سوریه مورد حمله قرار گرفت

تلاش اوکراین برای گرفتن پهپاد پیشرفته امریکایی

گزارش یوناما تکراری و تبلیغاتی است

خیرونا در سطح تیم‌های لیگ قهرمانان است

چین خواستار گسترش روابط با افغانستان است

روسیه از سرنگونی ۶ پهپاد اوکراینی خبر داد

دومین محموله ریلی افغانستان از مسیر ایران به ترکیه آماده حرکت است

راه اندازی سی‌ومین نمایشگاه زراعتی در کابل با حضور زنان

تاکید یوناما بر حفاظت و حمایت از خبرنگاران افغان

آشکار شدن دموکراسی دروغین امریکا با سرکوب اعتراضات دانشجویی

838 تن از مهاجرین افغان از پاکستان اخراج شدند

اعلام رسمی توقف روابط تجاری با اسرائیل از سوی ترکیه

نظری:با عمل به قرآن ملت سرافراز باقی می‌مانیم

بازسازی ویرانی های غزه ۸۰ سال وقت می خواهد

پیروزی خانگی چلسی برابر تاتنهام

برگزاری دومین نشست اقتصادی مشترک میان افغانستان و ایران

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۲۷ ولایت کشور

به شمول امریکا؛ خواهان روابط با تمام کشورهای جهان هستیم

در نظام فعلی افغانستان تمامی «افغان‌ها» شریک هستند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.