درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-14  |  2024-05-03  |  بروز شده در: 1403/02/14 - 09:54:0 FA | AR | PS | EN
دومین محموله ریلی افغانستان از مسیر ایران به ترکیه آماده حرکت است            راه اندازی سی‌ومین نمایشگاه زراعتی در کابل با حضور زنان             تاکید یوناما بر حفاظت و حمایت از خبرنگاران افغان             آشکار شدن دموکراسی دروغین امریکا با سرکوب اعتراضات دانشجویی            838 تن از مهاجرین افغان از پاکستان اخراج شدند            اعلام رسمی توقف روابط تجاری با اسرائیل از سوی ترکیه            نظری:با عمل به قرآن ملت سرافراز باقی می‌مانیم             بازسازی ویرانی های غزه ۸۰ سال وقت می خواهد            پیروزی خانگی چلسی برابر تاتنهام             برگزاری دومین نشست اقتصادی مشترک میان افغانستان و ایران            هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۲۷ ولایت کشور             به شمول امریکا؛ خواهان روابط با تمام کشورهای جهان هستیم             در نظام فعلی افغانستان تمامی «افغان‌ها» شریک هستند            گوش ندادن بایدن به توصیه دیپلومات‌های امریکایی            کشته شدن 36 تن در حملات داعش طی دو ماه گذشته            






تاریخ نشر: 1396/07/16 - 12:49:2
تعداد بازدید: 1224
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

16 سال حضور نافرجامِ غرب در افغانستان
16 سال حضور نافرجامِ غرب در افغانستان

هفتم اکتوبر سال ۲۰۰۱ میلادی، تداعی گر آغاز حضور ۱۶ ساله ایالات متحده امریکا و متحدان اروپایی آن در افغانستان است. ۱۶ سال قبل در یک چنین روزی نیروهای مسلح امریکایی و ناتو با ادعای تعقیب و دستگیری رهبر القاعده و نیز کمک به امنیت و برقراری صلح در افغانستان وارد این کشور شدند.

از دید بسیاری از آگاهان، امریکایی ها و متحدان آنها در ناتو به دنبال بهانه و توجیهی بودند تا حضور آنها در افغانستان و منطقه را تسهیل ببخشد؛ لذا باید دست بکار طرحی می شدند که افکار عمومی را به شدت تحت تاثیر خود قرار داده و حضور سنگین و طولانی مدت شان در افغانستان را، ضروری و حتمی نشان دهد.

با این رویکرد، دست بکار شدند و دست به خودزنی ای زدند که می شود گفت در تاریخ این کشور و نیز سایر کشورهای عضو ناتو و شاید هم در تاریخ جهان، بی نظیر و بدون مثل و مانند می نمود. بی شماری از آگاهان بی طرف که وقوف و ورود کارشناسانه و موفق در مسایل سیاسی و متُدهای متداول و رایج در این حیطه دارند، بر این باوراند که امریکایی ها برای رسیدن به هدف بزرگتر و استراتژیک، مقدار کمی از دارایی و مردم خویش را قربانی کردند و با ساختن و پرداختن سناریوی حمله به برجهای دوگانه در نیویارک و نسبت دادن آن به گروه موهومی بنام القاعده، توانستند پای خود و شرکای اروپایی شان را در منطقه باز کنند و حضور دایمی خویش در افغانستان را نهادینه سازند.

حال اما ۱۶ سال از این حضور می گذرد؛ بدون آنکه کوچکترین سود و فایده ای برای دولت و ملت افغانستان با خود به همراه داشته باشد. اگر بخواهیم یک مقایسه تطبیقی میان افغانستان قبل از حضور امریکایی ها با افغانستان پس از حضور داشته باشیم، خواهیم دید که ضرر و زیان های این حضور به مراتب بیشتر و مخرب تر از منافع و سود آن برای دولت و مردم این کشور است.

به عنوان مثال، تعداد اندکی از دولتمردان و مردم که ناآگاهانه دل به فواید این حضور بسته اند، در استدلال به ادعای خویش مبنی بر سودمند بودن حضور امریکا و ناتو در کشور، بیشتر به سه گزینه توجه دارند. گزینه نخست که این دسته با افتخار از آن یاد می کنند، گزینه نظامی است و اینکه امریکایی ها ارتش و نظام افغانستان را تجهیز و تقویت کرده اند؛ تا آنجا که امروزه افغانستان دارای یک اردوی منظم و قوی در میان کشورهای منطقه شده که لااقل سه صد هزار نظامی را در خود جا داده است؛ چیزی که در تاریخ این کشور مانندی برای آن نمی توان پیدا کرد.

از دید این دسته، نفس همین نظام مجهز و پر تعداد، بسیاری از کشورهای منطقه به خصوص همسایگان افغانستان را وادار می سارد تا نسبت به افغانستان و دولت آن با احتیاط برخورد کنند و به تعبیر بهتر از آن حساب ببرند.

گزینه بعدی گزینه اقتصادی است. دسته مذکور می گویند کمک های امریکا و ناتو موجب رشد و انکشاف اقتصاد افغانستان شده است؛ به گونه ای که ارزش پول افغانی را در سطح کشورهای منطقه به میزان قابل توجهی بالا برده است. همچنین این کمک ها موجب انکشاف شهری و روستاها نیز شده و جاده ها و سرکهای بسیاری در سطح افغانستان، با کمک های بدون عوض امریکا و متحدان غربی آن، پخته کاری و به اصطلاح قیرریزی شده است.

مکاتب بسیاری در سطح کشور مرمت و بازسازی و یا نوسازی شده اند، بیمارستانها و مراکز اداری و حدماتی دیگر نیز به همین شکل و بسیاری از ساخته های ریز و درشت دیگر که در هر حال نمی توان وجود آنها را انکار کرد.

و سرانجام پیشرفت در عرصه های رسانه ای و ارتباطات که افغانستان را در میان کشورهای منطقه و همسایگان، قابل توجه ساخته است نیز با کمک جامعه جهانی به خصوص کمک های کلان امریکا و متحدان آن، میسور و ممکن بود و است.

اما آیا بواقع قضیه از همان قراری است که خوشبینان حضور بلوک غرب در افغانستان مطرح می کنند؟.

این پرسش را می توان با توضیحات زیر پاسخ داد.

اما تجهیز و تقویت اردو و نظام افغانستان، بیشتر از آنکه یک واقعیت باشد، به رویای شیرین و دست نیافتنی شباهت دارد.

از دید بسیاری از کارشناسان نظامی، اردوی افغانستان اگر چه از نظر نیروی انسانی پر تعداد و چشم پر کن است؛ اما از نظر تجهیزات و ادوات مورد نیاز یک ارتش حدوداً سه صد هزار نفری، یک اردوی صد در صد فقیر و ضعیف است؛ چرا که این ارتش از نظر ادوات حربی و دفاعی، در پایین ترین درجه اعتبار آن قرار دارد و سلاح در دست داشته ی نظامیان افغان، سلاح های کهنه و دست چندمی است که فقط کشور ضعیف و محتاجی مانند کشور ما آنها را در اختیار دارد و از آنها برای دفاع در برابر دشمنان استفاده می کند.

از دید این کارشناسان، پس از گذشت ۱۶ سال از حضور امریکایی ها و شرکای آنها در افغانستان، هنوز این کشور و نظام آن از فقدان یک نیروی هوایی مسلح و مجرب رنج می برد و چند جنگنده و چرخبالی هم که امریکا به این بخش کمک کرده، یا فرسوده و تاریخ گذشته است و یا هم به درد جغرافیای جنگی در افغانستان نمی خورد.

و سرانجام در باب ترافیک رسانه و ارتباطات در افغانستان نیز باید یادآور شد که اولاً این یک پیشرفت ملی و مردمی است و با کار و تلاش و سرمایه گذاری های خودِ افغانها انجام و قوام یافته است و در ثانی آن رسانه هایی که با کمک امریکایی و اروپایی ها روی پا شده اند، با آنکه از کمیت مطلوبی برخوردار می باشند، اما از بعد محتوا و برنامه های ارزشی و انسانی، بواقع نامطلوب بوده و مروج و اشاعه گر فرهنگ غیر دینی و ضد اسلامی امریکایی و غربی هستند و از این منظر هیچ سنخیت و تناسبی با فرهنگ دینی و ملی مردم ما ندارند.

پس با توجه به بحث تطبیقی میان منافع و مضرات حضور خارجی ها در طول این ۱۶ سال برای مردم افغانستان، مضرات این حضور به مراتب به سود آن می چربد و بلکه می توان گفت که هیچ سود و منفعتی برای دولت و ملت ما نداشته و در آینده نیز نخواهد داشت.

منبع: آوا

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/9073


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

آشکار شدن دموکراسی دروغین امریکا با سرکوب اعتراضات دانشجویی


حکم بازداشت دیوان کیفری بین‌المللی علیه نتانیاهو به چه معناست؟


مکرون در تلاش تبدیل کردن اروپا به قدرت هسته ای مستقل


ادعای حمایت از زنان در کشورهای اسلامی و ضرب‌وشتم زنان در امریکا


بازی کشورهای‌ عربی میان تهران و تل‌ابیب


جزئیات توافق امریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌ابیب چیست؟


آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

روسیه از سرنگونی ۶ پهپاد اوکراینی خبر داد

دومین محموله ریلی افغانستان از مسیر ایران به ترکیه آماده حرکت است

راه اندازی سی‌ومین نمایشگاه زراعتی در کابل با حضور زنان

تاکید یوناما بر حفاظت و حمایت از خبرنگاران افغان

آشکار شدن دموکراسی دروغین امریکا با سرکوب اعتراضات دانشجویی

838 تن از مهاجرین افغان از پاکستان اخراج شدند

اعلام رسمی توقف روابط تجاری با اسرائیل از سوی ترکیه

نظری:با عمل به قرآن ملت سرافراز باقی می‌مانیم

بازسازی ویرانی های غزه ۸۰ سال وقت می خواهد

پیروزی خانگی چلسی برابر تاتنهام

برگزاری دومین نشست اقتصادی مشترک میان افغانستان و ایران

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۲۷ ولایت کشور

به شمول امریکا؛ خواهان روابط با تمام کشورهای جهان هستیم

در نظام فعلی افغانستان تمامی «افغان‌ها» شریک هستند

گوش ندادن بایدن به توصیه دیپلومات‌های امریکایی

کشته شدن 36 تن در حملات داعش طی دو ماه گذشته

تعیین شدن یک مذکره کننده دوحه به حیث عضو محکمه بین المللی هاگ

کاهش فعالیت های بشری اوچا در افغانستان

سرمایه گذاری یک شرکت چینی در تولید انرژی برق آفتابی در افغانستان

ادامه گشت‌زنی هواپیماهای بی‌سرنشین در آسمان افغانستان

غرب برای اوکراین مجوز حمله به خاک روسیه را داده است

تماس تیلفونی روایت بوررل با وزیرخارجه ایران

دورتموند با شکست PSG به فاینل لیگ قهرمانان نزدیک شد

النصر با دبل رونالدو به فاینل جام حذفی عربستان صعود کرد

سفر وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان به ایران


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.