درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-20  |  2024-05-09  |  بروز شده در: 1403/02/20 - 03:32:1 FA | AR | PS | EN
تکمیل سه پروژه انکشافی در ولایت پروان             پایان اولین نمایشگاه ملی قرآنی در کابل            نائب قهرمانی قیس علی‌زاده در رقابت های مشت‌زنی آسیا            گفتگوی مقام‌های پاکستانی و ازبکستانی در مورد خط آهن افغان - ترانس             فرار 300 هزار نظامی اوکراین از میدان های نبرد            نزاع بر سر محو کشت کوکنار در بدخشان خاتمه یافته است            داعش از پاکستان برای حملاتش در افغانستان استفاده می‌کند            از قاچاق ۱۴۰ کیلوگرام موی زن در غزنی جلوگیری شد             دیدار متقی با یک هیئت سازمان ملل متحد در کابل            بازداشت دو تبعه امریکایی توسط روسیه            بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان             جنگ غزه در مقطع بحرانی و حساس قرار دارد            می‌خواهیم شبی باورنکردنی خلق کنیم            به ادعای پاکستان؛ طرح حمله به انجنیران چینی در افغانستان ریخته شده بود            در شب بی‌مهری تیرهای دروازه با PSG، دورتموند به فاینل صعود کرد            






تاریخ نشر: 1396/06/02 - 05:59:0
تعداد بازدید: 1473
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

راهبرد جدید امریکا در افغانستان: از چرخش ترامپ تا خط و نشان برای پاکستان
راهبرد جدید امریکا در افغانستان: از چرخش ترامپ تا خط و نشان برای پاکستان

 در حالی که از ماه‎ها پیش کارشناسان و ناظران انتظار داشتند استراتژی دولت جدید آمریکا در مورد افغانستان تشریح شود، سرانجام دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا استراتژی کاخ سفید را در ارتباط با افغانستان تشریح نمود.

ترامپ، برنامه‌های امریکا در مورد افغانستان را ۲۱ آگست در یک سخنرانی در آرلینگتون (محلی نزدیک واشنگتن) اعلام کرد. اشغال نظامی آمریکا در افغانستان از ۱۶ سال پیش تاکنون ادامه دارد و از زمان روی کارآمدن ترامپ، بحث و گفتگوهای زیادی پیرامون ادامه وضعیت نظامیان آمریکایی در افغانستان جریان داشت.

 

اعلام استراتژی با چند ماه تاخیر!

ترامپ از جنوری 2016 به طور رسمی وارد کاخ سفید شد و از آن زمان تاکنون و حتی پیش از آن بحث بر سر این موضوع که استراتژی ترامپ در مورد افغانستان چه خواهد بود، همواره جریان داشته است؟

توجه به رویکرد و برنامه ترامپ درباره افغانستان از آن رو حائز اهمیت است که وی بارها در دوره تبلیغات انتخاباتی خود با انتقاد از حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان، حتی از خروج آن‌ها از افغانستان سخن گفته و از این روز با ورود به کاخ سفید توجهات بسیاری متوجه برنامه او در مورد افغانستان شد.

با این حال ترامپ استراتژی خود را در مورد افغانستان بسیار دیرتر از حد انتظار ارائه داد. تقریباً از زمان ورود او به کاخ سفید در 1 بهمن ماه 1395 تا 30 مرداد ماه 1396 که او استراتژی دولت آمریکا را در ارتباط با افغانستان اعلام کرد چیزی حدود 7 ماه زمان سپری شد و این تاخیر دیرهنگام باعث شده بود تا گمانه‌زنی‌ها پیرامون عدم وجود برنامه مشخص در دولت ترامپ درباره افغانستان قوت بگیرد.

با این حال اعلام استراتژی جدید آمریکا در افغانستان چندان هم بیارتباط با تحولات داخلی آمریکا نیست. سخنرانی ترامپ در مورد استراتژی جدید واشنگتن در افغانستان درست سه روز پس از برکناری استیو بنن، مشاور جنجالی او از کاخ سفید ایراد شد. بنن به عنوان استراتژیست ارشد دولت ترامپ از طرفداران سرسخت خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان بود و سه روز پس از اخراج وی، رئیس جمهور آمریکا برخلاف نظرات بنن از ادامه حضور نظامی در افغانستان سخن گفت. حضوری که حتی بنا به گفته خود ترامپ نقطه پایانی برای آن مشخص نشده است.

براین اساس شاید تاخیر در ارائه استراتژی‌ ترامپ در مورد افغانستان چندان هم بیارتباط با اختلاف نظر او با برخی مشاوران خود از جمله استیو ببن نبوده و ترامپ با برکناری بنن راه را برای اعلام استراتژی مورد نظرش در افغانستان (به معنای ادامه حضور نظامی در این کشور) هموار ساخته است.


چرخش ترامپ در استراتژی جدید آمریکا درباره افغانستان

استراتژی جدید آمریکا درباره افغانستان ارائه شده و ترامپ در سخنان خود از ادامه حضور نظامیان امریکایی در این کشور خبر داد. در واقع رویکرد رئیس جمهور امریکا در مورد ادامه حضور در افغانستان در حالی مطرح شده که او پیش از ورود به کاخ سفید، تقریباً همیشه یکی از منتقدان جدی حضور آمریکا در افغانستان بوده است. ترامپ در سال ۲۰۱۳ و همزمان با روزهایی که سرگرم تبلیغات انتخاباتی خود بود، در توییتر خود نوشت: از افغانستان بیرون خواهیم آمد. نیروهای ما از سوی افغان‌هایی کشته می‌شوند که ما آنها را آموزش می‌دهیم و میلیاردها دلار را در آنجا ضایع می‌کنیم. پس باید از افغانستان خارج شویم و آمریکا را بازسازی کنیم.

ترامپ همچنین در ششم اکتبر ۲۰۱۵ در گفتگو با سی ان ان گفت: آیا قرار است آمریکا برای ۲۰۰ سال دیگر در افغانستان باشد؟ چه می‌گذرد؟ ما با دخالت در افغانستان اشتباه بزرگی کردیم. ما کسانی را داشتیم که ادعای متفکر بودن داشتند ولی اصلا نمی‌دانستند چه کار می‌کنند و حالا هم آنجا آشفتگی کامل است. در این وضعیت ما احتمالا باید در افغانستان بمانیم؛ زیرا همه چیز فقط دو ثانیه بعد از خروج ما از هم می‌پاشد.

علاوه بر این موضع‌گیری‌ها، وجه بسیار چشمگیر استراتژی ترامپ در مورد افغانستان یک چرخش ۱۸۰ درجه‌ای در مورد چگونگی برخورد با جنگ افغانستان است. فراتر از حضور، ترامپ حتی برخلاف وعده‌های پیشین خود از افزایش شمار نظامیان امریکایی و اعزام نیروهای بیشتر به میدان جنگی افغانستان خبر داده است.

اکنون وی نه تنها از تصمیمات قبلی خود در مورد خروج از افغانستان با عقب نشینی کرده است، بلکه با افزایش نامشخص شمار سربازان آمریکایی در آن کشور، در عمل جنگ افغانستان را به مراحل نگران‌کننده‌تری خواهد کشاند که به واکنش شدیدتر گروه‌های شبه نظامی ضدبیگانه از جمله طالبان و سایر گروه‌ها منجر خواهد شد. براساس برخی آمار در حال حاضر بیش از 8 هزار نظامی آمریکایی در افغانستان به سر می‌برند که ترامپ تعداد آن را بیشتر خواهد کرد.

حتی تغییر سیاست و خلف وعده ترامپ در مورد استراتژی افغانستان از جانب خود وی هم تائید شده و او همزمان با اعلام برنامه‌اش در توجیه تداوم حضور نظامی در افغانستان گفته که در ابتدا می‌خواسته واحدهای نظامی آمریکا را از افغانستان خارج کند، اما سپس متقاعد شده که خروج سریع این نیروها می‌تواند، همچون در عراق، پیامدهایی منفی داشته باشد. ترامپ همچنین زمانی مشخص برای پایان مأموریت نظامی آمریکا در افغانستان را نیز نپذیرفته و می‌گوید، خروج واحدهای نظامی ایالات متحده از این کشور به میزان موفقیت مأموریت آمریکا بستگی دارد.

 

استراتژی برای افغانستان یا خط و نشان برای پاکستان!

آن چه در استراتژی جدید آمریکا در مورد افغانستان قابل توجه به نظر می‌رسد، تهدیدات علنی واشنگتن علیه پاکستان، همسایه جنوبی افغانستان است. به گفته ترامپ، خشکاندن ریشه‌های تروریسم در پاکستان، بخشی از برنامه آمریکا است چون به گفته او، هنوز تروریست‌ها در پاکستان پناه می‌گیرند. او گفته که آمریکا دیگر نمی‌تواند در برابر حضور تروریست‌ها در پاکستان ساکت بماند.

دونالد ترامپ همچنین در استراتژی خود در قبال افغانستان، خواستار همکاری بیشتر هند، به‌ویژه در عرصه کمک‌های اقتصادی در افغانستان شده است. این خواست ترامپ می‌تواند تهدید صریح علیه پاکستان تلقی شود، چون هند و پاکستان در تقابل جدی و رقابت سختی در منطقه به سر می‌برند و پاکستان نیز بارها افزایش حضور هند در افغانستان را تهدید علیه منافع ملی خود عنوان کرده است.

براین اساس دعوت آمریکا از هند برای حضور در پاکستان، در عمل هم می‌تواند به عنوان تهدید جدی علیه پاکستان تلقی شده و از طرف دیگر نوعی خط و نشان واشنگتن برای اسلام آباد به شمار می‌رود. این خط و نشان آمریکا علیه پاکستان بویژه در آن جا که ترامپ تاکید دارد دیگر نمی‌تواند در مقابل پاکستان ساکت بماند، مشخص‌تر می‌‎شود.

با این حال اعلام استراتژی جدید امریکا در مورد افغانستان نشان داد علیرغم آنچه تصور میشد ترامپ سیستم و رویکرد سیاسی مجزایی در مقایسه با روسای جمهور آمریکا دنبال خواهد کرد؛ اما در عمل او نیز ادامه دهنده راه گذشتگان خود است. در واقع حتی با وجود خواست ترامپ برای خروج از افغانستان که بارها پیش از رسیدن به مقام ریاست جمهوری از آن سخن می‌گفت، اما تاکید بر ماندن (در واقع تغییر و چرخش کامل سیاست ترامپ در مورد افغانستان در دوران ریاست جمهوری به نسبت دوران انتخاباتی) نشان داد ترامپ نیز به مانند بسیاری دیگر از رهبران سیاسی تنها مجری درخواست‌های ساختاری تحمیل شده است که حتی با انتخابات و خواست مردم تغییر نخواهد کرد.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/8233


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

جنگ غزه شمشیر دولبه ای که می تواند به نفع یا زیان بایدن باشد


آشکار شدن دموکراسی دروغین امریکا با سرکوب اعتراضات دانشجویی


حکم بازداشت دیوان کیفری بین‌المللی علیه نتانیاهو به چه معناست؟


مکرون در تلاش تبدیل کردن اروپا به قدرت هسته ای مستقل


ادعای حمایت از زنان در کشورهای اسلامی و ضرب‌وشتم زنان در امریکا


بازی کشورهای‌ عربی میان تهران و تل‌ابیب


جزئیات توافق امریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌ابیب چیست؟


آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تعلیق ارسال محموله تسلیحاتی به اسرائیل به دستور بایدن

تکمیل سه پروژه انکشافی در ولایت پروان

پایان اولین نمایشگاه ملی قرآنی در کابل

نائب قهرمانی قیس علی‌زاده در رقابت های مشت‌زنی آسیا

گفتگوی مقام‌های پاکستانی و ازبکستانی در مورد خط آهن افغان - ترانس

فرار 300 هزار نظامی اوکراین از میدان های نبرد

نزاع بر سر محو کشت کوکنار در بدخشان خاتمه یافته است

داعش از پاکستان برای حملاتش در افغانستان استفاده می‌کند

از قاچاق ۱۴۰ کیلوگرام موی زن در غزنی جلوگیری شد

دیدار متقی با یک هیئت سازمان ملل متحد در کابل

بازداشت دو تبعه امریکایی توسط روسیه

بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان

جنگ غزه در مقطع بحرانی و حساس قرار دارد

می‌خواهیم شبی باورنکردنی خلق کنیم

به ادعای پاکستان؛ طرح حمله به انجنیران چینی در افغانستان ریخته شده بود

در شب بی‌مهری تیرهای دروازه با PSG، دورتموند به فاینل صعود کرد

افتتاح اتاق تجارت قزاقستان در هرات

نیاز مندی47 درصدر از جمعیت افغانستان به کمک های بشردوستانه

تخریب 10 هکتار زمین از اثر سیلاب‌های اخیر در افغانستان

ممنوعیت کتاب‌های چاپ ایران در افغانستان، شایعه یا واقعیت؟

اعتراض‌های پناهجویان سرگردان افغان در اندونیزیا

حکومت طالبان با تغییر نیروهای مبارزه با کشت خشخاش در بدخشان موافقت کرد

جریان تحقیقات در مورد قتل ناکامورا در افغانستان متوقف شده است

پوتین دستور رزمایش سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی را صادر کرده است

تیم‌های ملی فوتسال مردان و زنان افغانستان در جایگاه ۳۰ و ۴۸ جهان قرار گرفتند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.