درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-11  |  2024-04-30  |  بروز شده در: 1403/02/11 - 12:33:3 FA | AR | PS | EN
زمرد پنجشیر، برای هفدهمین بار از طریق مزایده به فروش رسید             انتقال بیش از ۴۰۰ اثر باستانی از معدن مس عینک به موزیم ملی             با افغان‌های تحصیل یافته معادن کشور را استخراج خواهیم کرد             ایران از تاسیس حصار وموانع درامتداد سرحدات افغانستان و ترکمنستان خبر داد            «ترکیش ایرلاینز» پروازهایش را به افغانستان از سر می‌گیرد            امریکا در تلاش دیکتاتوری دیجیتالی بر جهان است            تیم ملی فوتسال افغانستان در رنکینگ جهانی ۴ پله صعود کرد            واشنگتن باید انتقال تسلیحات به اسرائیل را متوقف کند            ایران برای توسعه مناسبات با افریقای مرکزی ابراز آمادگی کرد             مکرون در تلاش تبدیل کردن اروپا به قدرت هسته ای مستقل            هیات حماس قاهره را برای رایزنی‌های بیشتر ترک کرد            هرگونه تعامل با طالبان مشروط به احترام به حقوق بشر باشد            هت‌تریک لواندوفسکی برابر والنسیا            شهادت یک عالم دین و شماری از مقتدیان در هرات             کنعانی از ورود ۱۱۲ میلیون مترمکعب آب از «سد کمال‌خان» به ایران خبر داد            






تاریخ نشر: 1396/1/24 - 09:24:02
تعداد بازدید: 1745
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

کامران علیزایی؛ مهمان ویژۀ رییس جمهور کیست؟
کامران علیزایی؛ مهمان ویژۀ رییس جمهور کیست؟

این روزها در رسانه‌ها و فضای مجازی بیشتر یک نام به چشم می‌خورد؛ کامران علیزایی، رییس شورای ولایتی هرات.

به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از سلام وطندار، رسانه‌ها چندروزی‌ست که عکس‌های خیابان‌گردی هوادارانِ مجهز به سلاح‌های سبک و سنگین او را پخش و بازپخش می‌کنند. علیزایی پس از گزینش به عنوان رییس شورای ولایتی هرات، پیوسته چهره‌یی جنجال‌آفرین بوده است.

او با اقدام‌های فراقانونیِ خود سرخط خبرها شد و بیشتر از پیش شهرتش فزونی یافت. در آخرین مورد علیزایی به جرم سوء استقاده از صلاحیت‌های وظیفوی به دو سال‌وشش ماه حبس محکوم شد، اما پس از فرستاده‌شدن حکم بازداشت کامران علیزایی از سوی مرکز عدلی و قضایی به وزارت داخله، ادارۀ محلی هرات اعلام کرد که تا کنون این حکم به ادارۀ محلی این ولایت نرسیده است.

مهمان‌خانۀ ارگ، نه زندان!

اما علیزایی چه‌گونه از گمنامی به متن ماجرا آمد؟ کامران علیزایی برای آزادسازی یکی از افرادش به دادستانی هرات وارد شد و مرد مظنون به رشوه‌گیری را هنگام تحقیق از دادستانی به زور بیرون کشید. به دنبال این قضیه بلافاصله دادستانی کل حکم بازداشت، ممنوع‌الخروجی و تعلیق وظیفۀ رییس شورای ولایتی هرات را صادر کرد. اما او به جای این‌ که دستگیر شود، دو روز بعد به کابل آمد و مهمانِ ارگ شد. دیدار او با رییس جمهور سریع و پشت پرده انجام یافت. عیلزایی در فاصلۀ دو روز پس از دیدار با رییس جمهور، مجدداً در دفترش حاضر شد و در صحبتی با رسانه‌ها حکمِ ممنوع‌الخروجی و تعلیق وظیفه‌اش را ملغا اعلام کرد.

دادستانی کل اما در پی موج اعتراض گسترده‌یی که لغو احکام ممنوع الخروجی و تعلیق وظیفۀ او در رسانه‌ها به میان آورد، گفت که احکام فوق پابرجاست و فیصلۀ آنان ضمانت اجرایی دارد.

علیزایی در زمانِ بدی برای دادستانی کلِ کشور دردسر آفرید؛ زمانی که تازه مرکز عدلی و قضاییِ مبارزه با فساد به کارِ خود آغاز کرده بود و بدون شک پروندۀ آقای علیزایی به صورتِ مستقیم می‌بایست به همین مرکز فرستاده شود. او نیز بی‌کار ننشست و گروهی از هوادارانش را با سلاح‌های سبک و سنگین به خیابان‌های هرات آورد و زور و قلدری‌اش را به رخ همه شهروندان افغانستان کشید.


کامران علیزایی در ورزشگاه شهر به هوادارانش که اکثراً از مناطق هم‌مرز با ایران در هرات آمده بودند، گفت، علیه او دسیسه ساخته‌اند و تمام این‌ها پروپاگنداست. سپس بلافاصله با گروهی از ریش‌سفیدان هوادارش دوباره به کابل آمد و مهمان ارگ شد. بعد از آن، دادستانی کل در مورد پروندۀ او به رسانه‌ها و مردم هیچ اطلاعاتی نداد تا این که اخیراً با گذشت نزدیک به هشت ماه، دوباره اسمش سر زبان‌ها آمد و سرخط خبرهای روز شد.

دادگاه ابتدایی حکم دو سال‌وشش ماه زندان را برای او صادر کرد. او نه این که زندانی نشد بلکه این بار دست به قدرت‌نمایی وسیع‌تری زد. هرات، از عمده شهرهای فرهنگی افغانستان یک بار دیگر مانور هواداران علیزایی را با سلاح‌های سبک و سنگین شاهد بود. این رویداد ترس و واهمۀ جدی‌یی را در میان شهریان این ولایت برانگیخت. افراد مسلح غیرمسؤول علیزایی حداقل سه جادۀ عمدۀ شهر را به روی ترافیک بستند و فضایی از اختناق، ترس، بی‌باوری به دولت افغانستان و پراکنده‌گی را در شهر ایجاد کردند. رییس جمهور پس از سفرهای اخیرش نه این که خواهان برخورد و زندانی‌شدن علیزایی نشد، بلکه در نشست پرتنش خبری‌اش به خبرنگاران اجازه نداد در مورد کامران علیزایی سوالی مطرح کنند.

علیزایی کیست؟

کامران علیزایی که پیش از این سابقۀ کار سیاسی ندارد، به عنوان سرمایه‌داری زبده در غرب افغانستان شناخته شده بود. چهل‌ودو سال سن دارد و بیشتر سال‌های عمرش را در شهرستانِ مرزیِ کهسان گذرانده است. علیزایی عاشق اسب است و هر جمعه خیل اسب سوارانش در خیابان‌های شهر به راه می‌افتند و نمایشِ لشکر اسب‌های قیمتیِ علیزایی هرات را به چند سدۀ گذشته شبیه می‌سازد.

او متهم است که در سال‌های گذشته، پیوسته در تجارت مواد مخدر در غرب افغانستان فعال بوده و ثروت هنگفت‌اش را از راه قاچاق مواد مخدر به دست آورده است. شهرستان کهسان در هرات از نقاط مرزی کشور با ایران و ترکمنستان، از مناطق اصلی نفوذ اوست. این مناطق مرز مهمی برای ترافیک مواد مخدر از افغانستان به ایران و ترکمنستان اند که یکی از مسیرهای آمدوشدِ دایمی و اصلی قاچاق‌بران مواد مخدر در غرب افغانستان به حساب می‌آیند.


قاچاق‌بران در این منطقه به دور از چشم دولت، مردم محل را برای انتقال مواد مخدر وادار می‌کنند و به تجارت پرسود مواد مخدر می‌پردازند. بارها اتفاق افتاده که بسیاری از جوانان مناطق مرزی در هرات، هنگام انتقال مواد مخدر کشته شده‌اند و حتا برخی‌ از آن‌ها هنگام انتقال مواد مخدر از سوی پولیس مرزی ایران دستگیر و اعدام شده‌اند. جالب است بدانید که یکی از قریه‌های مرزی در شهرستان غوریان هرات، پس از آن که تمام جوانان آن در راه انتقال مواد مخدر از بین رفتند، نامش (قریۀ بیوه‌ها) شد و این نقاط مرزی، اصلی‌ترین مکان نفوذ کامران علیزایی به شمار می‌آیند.

در میان شهرواندان هرات نیز نام کامران علیزایی با قاچاق و مافیایی مواد مخدر گره محکمی خورده است. چندی پیش در میان مردم و رسانه‌ها خبری دست‌به‌دست می‌شد که نیروهای مرزی ایران کاکای کامران علیزایی را هنگام انتقال محموله‌های مواد مخدر به دام انداخته‌اند و در نهایت او را اعدام کرده‌اند.

همین طور شماری از نماینده‌گان شورای ولایتی هرات، کامران علیزایی را پیوسته به قاچاق مواد مخدر متهم کرده‌اند و او را از میلیاردرهای هرات و از بزرگ‌ترین تبه‌کاران غرب افغانستان می‌دانند. چندی پیش یک نمایندۀ شورای ولایتی هرات در گفت‌وگو با یکی از روزنامه‌ها گفته بود: (در چهارده سال فعالیت پیوستۀ آقای علیزایی در ترافیک مواد مخدر حتا یک کیلو تریاک او ضبط نشده و همین طور کامران علیزایی متهم است که با سربازان و افسران مرزی ایران و ترکمنستان ارتباط خوبی دارد، و با خیال آسوده محموله‌های مواد مخدر را به کمک دوستان مرزی‌اش از دهنۀ ذوالفقارِ هرات به این دو کشور انتقال می‌دهد.)

این که رییس جمهور غنی به خبرنگاران اجازه نداد تا در مورد علیزایی سوال کنند، نمود و اشارۀ مختصری به ماجراست که می‌توان از آن به این مطالب و معانی پی‌برد، یا به تعبیری، شهروندان افغانستان! خود حدیث مفصل خوانید از این مجمل.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/6072






*
*

*



نیز بخوانید

فروش دست‌نوشته‌های اینشتین درباره نظریه نسبیت به ارزش میلیون‌ها یورو


ماجرای روزنامه نگار ترکیه که پس از دریافت دوز دوم واکسن کرونا افغانستانی شد


کبوترباز چینی کبوتر بلژیکی را ۱.۶ میلیون یورو خرید


آقای مکرون! این جملات را با دقت بخوانید


نظر قرآن درباره بدقولی چیست؟/ محروم شدن از رحمت خدا در زندگی دنیا و آخرت، اثر دائمی بدقولی است


ویدیو/ ملکه زیبایی پزشک بیماران کرونایی شد


رنگ موهای ترامپ عوض شد!


تجارت پرسود گوشت سگ در ویتنام؛ دستگیری یک زوج برای مسموم کردن ده‌ها سگ و گربه


دختر شایسته هیتلری به ۳ سال زندان محکوم شد


نامه دو زندانی فراری در ایتالیا به نگهبانان: کار مهمی داریم، زود برگردیم


زوج پاکستانی دختربچه پیشخدمت را به خاطر رها کردن طوطی کشتند


زنده به گور کردن یک کودک نوزاد در هند


ایتالیایی خوش‌شانس با ۱۰۰ یورو برنده تابلوی یک میلیون یورویی پیکاسو شد


نخست‌وزیر نیوزیلند را بخاطر قوانین جدید، به داخل کافه راه ندادند


بازیکن ترکیه‌ای پسرش را به‌خاطر کرونا کُشت!


کودک ۵ ساله‌ای که می‌خواست با ۳ دالر لامبورگینی بخرد در بزرگراه متوقف شد


جزیره‌ای که از «کرونا» در امان ماند


مرگ یک زوج آمریکایی با فاصله 6 دقیقه پس از ابتلا به کرونا


نوشیدن ادرار گاو برای مبارزه با ویروس کرونا در هند


کلاه‌برداران اسرائيلی-فرانسوی با جعل چهره لودریان ۵۰ میلیون یورو به جیب زدند


افشای دلیل فرار همسر حاکم دبی


دروازه جهنم دانشمند امریکایی را به لرزه آورد+ فیلم


کودک دو ساله مادراش را از مرگ نجات داد


عشق به فوتبال؛ مردی نامش به «تاتنهام» عوض کرد


جزیره جادویی در دریای چین به‌دنبال غلبه بر ویروس کرونا





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

محکومیت حمله بر نمازگزاران شیعه در هرات ازسوی یوناما

زمرد پنجشیر، برای هفدهمین بار از طریق مزایده به فروش رسید

انتقال بیش از ۴۰۰ اثر باستانی از معدن مس عینک به موزیم ملی

با افغان‌های تحصیل یافته معادن کشور را استخراج خواهیم کرد

ایران از تاسیس حصار وموانع درامتداد سرحدات افغانستان و ترکمنستان خبر داد

«ترکیش ایرلاینز» پروازهایش را به افغانستان از سر می‌گیرد

امریکا در تلاش دیکتاتوری دیجیتالی بر جهان است

تیم ملی فوتسال افغانستان در رنکینگ جهانی ۴ پله صعود کرد

واشنگتن باید انتقال تسلیحات به اسرائیل را متوقف کند

ایران برای توسعه مناسبات با افریقای مرکزی ابراز آمادگی کرد

مکرون در تلاش تبدیل کردن اروپا به قدرت هسته ای مستقل

هیات حماس قاهره را برای رایزنی‌های بیشتر ترک کرد

هرگونه تعامل با طالبان مشروط به احترام به حقوق بشر باشد

هت‌تریک لواندوفسکی برابر والنسیا

شهادت یک عالم دین و شماری از مقتدیان در هرات

کنعانی از ورود ۱۱۲ میلیون مترمکعب آب از «سد کمال‌خان» به ایران خبر داد

سخنگوی طالبان در جواب به مسکو؛ حکومت شان را فراگیر خواند

سازمان صحی جهان از رائه خدمات برای 900 هزار نفر طی یکماه خبر داد

تطبیق 14 پروژه در افغانستان توسط بانک توسعه اسلامی

تشدید تلاش ها برای آتش‌بس در جنگ غزه

تاکید سفارت امریکا برای افغانستان بر آزادی مطبوعات

ادعای حمایت از زنان در کشورهای اسلامی و ضرب‌وشتم زنان در امریکا

باز شدن شاهراه تخار- بدخشان به روی ترافیک

آمادگی یک شرکت چینی برای سرمایه‌گذاری بالای منابع معدنی افغانستان

موضوع فن‌آوری(FSD) پای ایلان ماسک را به چین کشاند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.