درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1399-11-03  |  2021-01-22  |  بروز شده در: 1399/11/01 - 12:16:0 FA | AR | PS | EN
بخشش‌های دقیقهٔ نودی ترامپ؛ استیو بنون، مشاور پیشین خطاکار هم عفو شد             بازنگری توافق امریکا با طالبان، برنامه وزیرخارجه پیشنهادی بایدن            بلینکن: ائتلاف‌ها احیا می‌شوند/ با جهان آن طور که هست تعامل می‌کنیم نه آنطور که بود            وعده مقام اطلاعاتی دولت بایدن برای انتشار گزارش قتل خاشقجی             ترامپ در سخنرانی خداحافظی: جنبشی که شروع کردیم تازه آغاز شده‌ است             روحانی : زندگی سیاسی ترامپ تمام شد، اما برجام زنده ماند/ امروز توپ در زمین آمریکاست             چهار سال ریاست‌جمهوری ویرانگر ترامپ تمام شد             آمریکا: به برجام باز می‌گردیم به شرطی که فعالیت های موشکی ایران را در بر بگیرد            قصد ترامپ برای ایجاد یک حزب سیاسی جدید            رئیس سی‌آی‌اِی آمریکا استعفا داد             ۳ سرباز ارتش افغانستان در هرات ترور شد             هشدار سازمان جهانی بهداشت: به زودی هر هفته شاهد ۱۰۰ هزار مرگ ناشی از کرونا خواهیم بود             نگرانی دیدبان حقوق بشر: افغانستان سال خطرناکی را در پیش رو دارد            امرالله صالح: در تابستان سال آینده، یکی از چهار انتخابات پیش رو برگزار خواهد شد            نیروهای دولتی گواتمالا کاروان بزرگ مهاجران هندوراسی را متفرق کردند            






تاریخ نشر: 1394/7/6 - 06:43:20
تعداد بازدید: 905
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

هجوم آل‌سعود به سمت پرتگاه سقوط؛ دلایل، انگیزه‌ها و پیامدها
هجوم آل‌سعود به سمت پرتگاه سقوط؛ دلایل، انگیزه‌ها و پیامدها

مهدی عزیزی دستگردی:

تمرکز بر جنگ یمن و حمایت از داعش در سوریه، عراق و لبنان، توان سعودی‌ها را برای مدیریت امور داخلی بشدت کاهش داده و این در حالی است که نارضایتی عمومی از سیاست‌های داخلی پادشاه سعودی نیز افزایش یافته است.

حوادث تلخی که این روزها در مکه رخ می‌دهد، اگر چه نتیجه ناتوانی سعودی‌ها در مدیریت مناسک حج است، اما دلایل و انگیزه‌های دیگری نیز در تفسیر چرایی آن وجود دارد که تنها پیامد آن سقوط سعودی و اندیشه وهابیت خواهد بود. بنابراین بررسی چرایی، انگیزه‌های سیاسی و نیز پیامدهای آن، این موضوع را آشکار میکند که سعودی‌ها در راهی گام نهاده اند که بازگشت پذیر نیست.

بسیاری از تحلیلگران سیاسی در آغاز حمله سعودی به یمن، براین باور بودند که سعودی‌ها با دست خود، قبر خود را کندند. از اینرو دست و پازدن‌های سعودی  برای تضمین ثبات و پایداری و نیز بازیابی توان سیاسی و بازیگری رویدادهای منطقه، باتلاقی از بحران‌ها را ایجاد کرده است که تنها راه برون رفت از آن، سقوط است و از اینرو سعودی‌ها هرچه در باتلاق بیشتر دست و پا میزنند، بیشتر فرو میروند. چندی پیش نوری مالکی معاون رئیس جمهور عراق در نشستی درتهران در پاسخ به پرسش خبرنگاری که از وی پرسید، راهکار پایان دادن به تروریسم در منطقه چیست ؟گفت که باید تمامی ابشخور فکری وهابیت و راههای ترویج آن در جهان خشکانده شود و سعودی تحت قیمومیت بین المللی قرار گیرد. او درباره حادثه منا خواستار واگذاری اداره امور مکه به سازمان همکاری اسلامی شد. پیشنهادی که این روزها بسیار شنیده میشود. از دیدگاه وی امروز وهابیت خطر بزرگی برای یکپارچگی جهان اسلام است. با این وجود بررسی دلایل، اانگیزه‌ها و پیامد این حوادث تلخ، نشان میدهد که سرنگونی در تقدیر سعودی‌ها نوشته شده است:

دلایل:

تمرکز بر جنگ یمن و حمایت از داعش در سوریه، عراق و لبنان، توان سعودی‌ها را برای مدیریت امور داخلی بشدت کاهش داده است. این در حالی است که نارضایتی عمومی از سیاست‌های داخلی پادشاه سعودی نیز افزایش یافته است، بگونه‌ای که انتقاد برخی را نیز بهمره داشته است. افزایش فقر در کشوری نفت خیز که شاهزادگان آن در اروپا و امریکا میلیون‌ها دلار برای عیاشی هزینه میکنند،  ناتوانی اقتصادی در کشوری که میلیاردها دلار برای توجیه سیاست‌های غرب و ایجاد فتنه و اختلاف در بین کشورهای اسلامی در رسانه‌های خود بکار میبرد، و حمایت مالی از تروریست‌های داعش و القاعده و تمامی این‌ها هرگونه فرصتی و توانی را برای اداره امور داخلی از ریاض گرفته است.  و باید گفت سعودی‌ها تمایلی برای بهبود وضعیت داخلی ندارند چرا که پشتوانه‌های سیاسی خود را از ملت نمی گیرند بلکه تضمین و ماندگاری آنان در قدرت به انگیزه‌ها و عوامل خارجی بستگی دارد.  که مهمترین آن تامین منافع تل آویو و غرب در منطقه است. از اینرو همواره پرونده فلسطین به عنوان یک برگ امتیازگیری سیاسی برای سعودی تبدیل شده است.

جنگ یمن بجز هزینه‌های هنگفتی که دارد و از همین مناسک حج تامین میشود، توان نظامی و بویژه گارد ملی عربستان را گرفته است و ناگزیر، ریاض باید تمامی توان خود را در باتلاق یمن بکار گیرد. حمایت ‌های مالی و سیاسی از داعش نیز نکته مهمی است بگونه‌ای که سعودی‌ها برای راضی نگاه داشتن آمریکا و غرب باید امتیازات گسترده نفتی به آنان بدهند و از سویی نیز هزینه‌های این گروه تروریستی را باید تامین کنند.

ساخت و سازها در اطراف کعبه: برخی نیز براین باورند که ساخت وسازها با مدل فراماسونری در اطراف کعبه  نه تنها با هدف تغییر هویت اسلامی مکه انجام میگیرد بلکه نتیجه آن، بسته شدن و محدود شدن مسیر تردد حجاج است و تمرکز براین ساختمان‌های بلند نیز محدودیت‌های جدیدی را ایجاد کرده است.تلاش غرب برای از بین بردن ماهیت اسلامی مسلمانان با همکاری وهابیت نکته مهم دیگری است که امت اسلامی نباید از کنار آن به آسانی بگذرد. بویژه سجاده‌هایی که امروزدر عربستان تهیه میشود با تصویر کعبه و همراه نمادهای فراماسونری است.

انگیزه‌ها:

اختلاف شاهزادگان سعودی و تلاش آنان برای حذف رقیب با هر ابزاری حتی اگر کشته شدن حاجیان درمنا باشد نیز یکی از مهمترین انگیزه‌های سیاسی است که در ورای این حوادث وجود دارد. گفته میشود که اختلاف جانشین ولیعهد با خود ولیعهد که عهده دار مدیریت مناسک حج میباشد و نیز حضور وی در منا از مهمترین مواردی است که نباید آن را نادیده انگاشت. جانشین ولیعهد سعودی تلاش میکند تا اینگونه فضای سیاسی را برای خود فراهم کند.

گمراه کردن افکارعمومی جهان اسلام از آنچه که در مسجد الاقصی رخ میدهد نیز از انگیزه‌های اساسی میباشد. به یقین اسرائیل از هرگونه چالش  و رویداد بین المللی برای افزایش فشار به  فلسطینی‌ها بهره میگیرد.

اندیشه وهابیت و نگرانی از الگو شدن اسلام اصیل:

تنفر و کینه وهابیت از مسلمانان برکسی پوشیده نیست بویژه اینکه شنیده شده است که این حادثه تلخ در مسیر شیعیان رخ داده است.  سعودی‌ها از انیرو نگران انقلاب‌های عربی با ماهیت بیداری اسلامی بودند و تمامی تلاش خود را برای تغییر پوند آن بکار گرفتند تا از ورود آن به داخل مرزهای خود جلوگیری کنند. تلاش زیادی شد تا محوری به عنوان داعش و وهابیت در برابر محور مقاومت ایجاد کنند. تا انجا که تمامی توان خود را برای برکناری نوری مالکی از نخست وزیر‌ی عراق بکار گرفتند. تلاش زیادی کردند تا از تبدیل شدن وی به یک چهره مقاومت جلوگیری کنند. در لبنان با تقویت گروههای سیاسی مخالف مقاومت و ایجاد جبهه سلفی‌ها، در سوریه با حمایت از داعش و تلاش برای حذف بشار اسد از ساختار سیاسی سوریه که تمامی آن در خلع سلاح مقاومت خلاصه میشود از مواردی است که باید به آن اشاره کرد.

 پیامد:

با وجود دلایل و انگیزه‌های نهفته‌ای که ذکر آن در بالا رفت یا هنوز برخی ابعاد آن اشکار نشده است باید گفت تنها پیامد این بیکفایتی، نزدیکی به پرتگاه سقوط و نابودی است. ارزیابی‌ها، تحلیل رویدادهای منطقه و تفسیر چرایی رفتار سیاسی عربستان و.. همگی نشان میدهد، زمان برای سقوط سعودی به سرعت آغاز شده است و راهی برای فرار از آن نیست... بایدگفت امروز سعودی‌ها به سمت پرتگاه سقوط،‌ هجوم میبرند و با شدت در باتلاقی دست و پا میزنند که گمان نمی کرند، برای رهایی از بحران‌ها در آن گرفتار شود.

و سیعلم الذین ظلموا‌ای منقلب ینقلبون...

منبع: خبرگزاری فارس

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/4219






*
*

*



نیز بخوانید

چهار سال ریاست‌جمهوری ویرانگر ترامپ تمام شد


تربیت فرزند در سیره حضرت فاطمه علیها السلام


افغانستان و تلاش برای رسیدن به جایگاه چهارراه ترانزیت منطقه


روایت زندگی و کارنامه سردار قاسم سلیمانی / از دوستی با احمدشاه مسعود تا عماد مغنیه


سردار دلها اسطوره‌ ای نستوه


ویژه نامه سوگنامه یاس کبود (به مناسبت سال روز شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها)


چرخش غنی به‌سوی دوستم و محقق چه پیامی دارد؟


جنگ‌های بی پایان آمریکا، آتشی که ترامپ درصدد شعله ورترکردن آن است


هزاره‌های پاکستان؛ قربانی تکفیر خارجی و تبعیض داخلی


شهید سلیمانی، افغانستان و مردم سالاری


نقش شهید سلیمانی در مبارزه با تروریسم در افغانستان


۲۰۲۱ فرا رسید؛ با تهدیدها و فرصت‌هایش


چرا مجلس «سکۀ ناچل» است؟


سال 2020 بر افغانستان چگونه گذشت؟


فرمانده کاریزمای ربانی


ناگفته‌هایی از نقش سردار سلیمانی در بقای افغانستان و سقوط داعش و خدمت به جهان اسلام


سید مقاومت، مأموریت غیرممکن برای جوخه‌های ترور


مروری کوتاه بر فعالیت‌های نیروی قدس سپاه و سردار سلیمانی؛ در افغانستان


سلیمانی و مسعود، دو فرمانده‌ای که دو ابرقدرت را زمین‌گیر کردند


دوستی سردار شهید سلیمانی با قهرمان ملی افغانستان


افغانستانی های وحدت بخش/ اگر فاطمیون نبودند؟


شهید سلیمانی، شخصیت ماندگارتاریخ درخشان اسلام


کشتار سریالی خبرنگاران؛ افغانستان فقط برای جنایتکاران امن است


مذاکرات بین‌الافغانی با فشار امریکا علیه افغانستان


صهیونیست‌ها تا چه حد آماده یک جنگ تمام عیار هستند؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

مشاور ریاست جمهوری: زندانیان طالبان به هیچ صورت آزاد نخواهند شد

بخشش‌های دقیقهٔ نودی ترامپ؛ استیو بنون، مشاور پیشین خطاکار هم عفو شد

بازنگری توافق امریکا با طالبان، برنامه وزیرخارجه پیشنهادی بایدن

بلینکن: ائتلاف‌ها احیا می‌شوند/ با جهان آن طور که هست تعامل می‌کنیم نه آنطور که بود

وعده مقام اطلاعاتی دولت بایدن برای انتشار گزارش قتل خاشقجی

ترامپ در سخنرانی خداحافظی: جنبشی که شروع کردیم تازه آغاز شده‌ است

روحانی : زندگی سیاسی ترامپ تمام شد، اما برجام زنده ماند/ امروز توپ در زمین آمریکاست

چهار سال ریاست‌جمهوری ویرانگر ترامپ تمام شد

آمریکا: به برجام باز می‌گردیم به شرطی که فعالیت های موشکی ایران را در بر بگیرد

قصد ترامپ برای ایجاد یک حزب سیاسی جدید

رئیس سی‌آی‌اِی آمریکا استعفا داد

۳ سرباز ارتش افغانستان در هرات ترور شد

هشدار سازمان جهانی بهداشت: به زودی هر هفته شاهد ۱۰۰ هزار مرگ ناشی از کرونا خواهیم بود

نگرانی دیدبان حقوق بشر: افغانستان سال خطرناکی را در پیش رو دارد

امرالله صالح: در تابستان سال آینده، یکی از چهار انتخابات پیش رو برگزار خواهد شد

نیروهای دولتی گواتمالا کاروان بزرگ مهاجران هندوراسی را متفرق کردند

۱۰ نیروی ارتش افغانستان در حملۀ طالبان کشته شدند

تأثیر ویتامین D در مقابل ویروس

زلاتان پیر شدنی نیست/ رکوردشکنی در 39 سالگی/ میلان قهرمان نیم فصل ایتالیا شد

ارگ: رئیس جمهور هیچ عضو کابینه را تهدید نکرده

دو دختر که از افراد مشهور در شهر کابل باج‌گیری می‌کردند، بازداشت شدند

۲ قاضی در شهر کابل ترور شدند

توهین نژادپرستانه به ندیم امیری در بوندس لیگا

راکت ایران در فاصله 160 کیلومتری کشتی آمریکایی فرود آمد

تلاش به احیای خط آهن ترکیه-ایران- پاکستان


خبرهای پزشکی


خبرگزاری انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.