درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-19  |  2024-05-08  |  بروز شده در: 1403/02/19 - 15:43:5 FA | AR | PS | EN
پایان اولین نمایشگاه ملی قرآنی در کابل            نائب قهرمانی قیس علی‌زاده در رقابت های مشت‌زنی آسیا            گفتگوی مقام‌های پاکستانی و ازبکستانی در مورد خط آهن افغان - ترانس             فرار 300 هزار نظامی اوکراین از میدان های نبرد            نزاع بر سر محو کشت کوکنار در بدخشان خاتمه یافته است            داعش از پاکستان برای حملاتش در افغانستان استفاده می‌کند            از قاچاق ۱۴۰ کیلوگرام موی زن در غزنی جلوگیری شد             دیدار متقی با یک هیئت سازمان ملل متحد در کابل            بازداشت دو تبعه امریکایی توسط روسیه            بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان             جنگ غزه در مقطع بحرانی و حساس قرار دارد            می‌خواهیم شبی باورنکردنی خلق کنیم            به ادعای پاکستان؛ طرح حمله به انجنیران چینی در افغانستان ریخته شده بود            در شب بی‌مهری تیرهای دروازه با PSG، دورتموند به فاینل صعود کرد            افتتاح اتاق تجارت قزاقستان در هرات            






تاریخ نشر: 1394/3/31 - 17:42:43
تعداد بازدید: 1344
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

داعش دست پروردۀ غرب برای اسلام هراسی
داعش دست پروردۀ غرب برای اسلام هراسی

برسر زبان افتادن ظهور گروه افراط‎گرا و تروریستی داعش در بعضی مناطق کشور از جمله ولایت‎‎های هم‎جوار کابل پایتخت، مردم را بیشتر نگران افزایش ناامنی در افغانستان ساخته است. حال بر فرض اگر این خبر حقیقت داشته و داعش در ولایت‎های همجوار کابل پایتخت ظهور کرده باشد، کار مبارزه با تروریسیم و افراط گرایی حکومت دوچند شده است. دولت نیمه تشکیل دولت وحدت ملی تا هنوز با القاعده و طالبان درگیر بود و اکنون با ظهور داعش در کشور، سنگ محکمی پای لنگش را نشانه گرفته است.

داعش چیست؟

داعش، یک تفکر افراطی گرایی و گروهک دست پرورده غربی است که برای بدنام سازی دین اسلام و ناامن کردن کشورهای اسلامی ایجاد گردیده و از طرف دشمنان اسلام تمویل و تجهیز می‎گردد. داعش یک بخش مجهز‌تر و پیشرفته‌تر طالبان و القاعده است که برای تکمیل پروژه اسلام هراسی غرب ایجاد شده است. این گروه یک ماه پس از شروع جنگ‌های داخلی در سوریه توسط ابوبکرالبغدادی  پایه گزاری شد و ریشه‎ی اصلی این گروه به سال 2004 میلادی بر می‎گردد. سرکردگان این گروه هریک ابومصعب زرقاوی، ابوحمزه مهاجر، ابوعمرالبغدادی و ابوبکر البغدادی می‎باشد که تا کنون شهرهای موصل و فلوجه در عراق، استان الرقه در سوریه، منطقه عملیاتی سوریه و عراق مقرهای اصلی داعش را تشکیل می‎دهند. داعش یک گروهک تروریستی است که با شعار احیای دین اسلام، به بدنام ساختن این دین عمل کرده و زره‌ای از برنامه‌ها و دستورات اسلامی را رعایت نمی کنند. این گروه می‎خواهند که جای مسلمانان را در روی زمین تنک بسازد و باعث جلوگیری از رشد دین اسلام و گرویدن بسیاری از پیروان ادیان دیگر به این دین گردد. داعش در هرجای که ظهور کرده است، مردان، زنان و کودکان را در گرمی تابستان و سردی زمستان از خانه‌های شان آواره ساخته و هزاران انسان بیگناه را به خاک و خون کشانیده اند. اکنون در تازه ترین گزارشی که از سوی وال استریت ژورنال منتشرشده، آمده است که گروه‌ها و افراد وابسته به داعش به گونه مسلح وارد افغانستان شده و در مناطق مختلف این کشور به همکاری طالبان مسکن گزیده اند. طبق این گزارش، حدود400 فامیل متعلق به گروه‌های متفاوت افراط گرای داعش و القاعده در ولایت‌های نا آرام کشور ظهور کرده و فعالیت‌های خودرا تهداب گذاری میکنند.

عواملِ تسهیل کننده ظهور داعش در افغانستان چیست؟

در افغانستان یک سلسله علل و عواملی وجود دارد که زمینه ظهور داعش  و دیگر گروه‌های افراطی را فراهم می‎کند که در این بخش مقاله به مهمترین عوامل تسهیل کننده ظهور داعش در افغانستان اشاره می‎شود.

الف: بیثباتی و افزایش پدیده خشونت: یکی از مهترین عامل ظهور داعش، بیثباتی‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و انتخاباتی در کشور و افزایش خشونت‌ها علیه زنان و کودکان می‎باشد. به هر اندازه که دامن نا رضایتی‌ها از حکومت گسترده‌تر شود، به همان اندازه مخالفت‎ها در برابر حکومت و مردم افزایش پیدا می‎کند. پارتی بازی، عدم شایسته سالاری، عدم کارآیی خوب نمایندگان، بیکاری، در نظر گرفته نشدن اقلیت‌های ساکن در افغانستان، باعث افزایش نارضایتی‌ها در کشور گردیده و ناامنی‌هارا را افزایش خواهد داد.

ب: بیتوجهی در مورد ولایتهای ناامن: عامل دیگری که زمینه ظهور داعش را فراهم کرده، تسلط نداشتن دولت در بعضی مناطق ناامن و دور دست کشور می‎باشد. در این ولایت‌ها شورشیان به خوبی فعالیت‌های خویش را تقویت کرده و سد محکم ناامنی را در برابر دولتِ افغانستان ایجاد می‎کند. در حال حاضر چندین ولایت کشور از کنترل دولت خارج است و به عنوان پناه‎گا‎های امن برای فعالیت‌های شورشیان به حساب می‎آید.

ج: خالی شدن دهات کشور:  عامل دیگرِ رشد افراط گرایی، خالی شدن روستاهای افغانستان از باشندگان آن می‎باشد. دولت‎های پیشین افغانستان هیچ وقت به روستاها و دهات افغانستان توجهی نکرده و مردم به دلیل مشکلات روز افزون زندگی در مناطق دور دست کشور، زادگاه خویش را ترک کرده و به شهرهای افغانستان مهاجر شده اند. خالی شدن روستا از مردم اصلی آن، زمینه هرگونه ناامنی را فراهم کرده و پناه‎گاه دشمنان دولت میشود.

د: افزایش تولید، قاچاق و کشت موادمخدر: عامل دیگر ظهور داعش در افغانستان، کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر است. تنها منبع بزرگ مالی که تروریست‌ها از آن سود میبرند، مواد مخدر می‎باشد. ناکامی دولت آقای کرزی در امر مبارزه با کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر، باعث تقویت گروه‎های شورشی در کشور گردید.

راهکارها چیست؟

دولت افغانستان، مبارزه با داعش را جدی بگیرد و نمایندگان مردم افغانستان را دوباره بخواهد و کابینه دولت را تکمیل نماید، رئیس دادگاه عالی و دادستان کل را معرفی نماید. دولت باید سد محکمی را در برابر ظهور گروه تندرو و دست پرورده غرب ایجاد کند. اگر خدای نخواسته این سنگ با شدت خود برپای افگار دولت بخورد، دیگر دولت وحدت ملی و مردم افغانستان گرفتار سرنوشت تلخ و ناگواری خواهد شد و تمام تلاشها و کارکردهای چندسال گذشته همه بر باد خواهد رفت.

راهکار دیگر، توجه عمیق دولت و گرفتن برنامه‎های توسعه‌ای برای روستاها و مناطق دور دست کشور می‎یاشد. دولت وحدت ملی باید با ایجاد کار و شغل برای مردم و مدرن ساختن کارهای زراعت و مالداری در مناطق مرکزی کشور، از یکسو از مهاجرت‎های مردم دهات جلوگیری کنند و از سوی دیگر پشتوانه اقتصادی و صادراتی کشور را تقویت کند. درصدی بالای صادرات افغانستان از دهات کشور تامین می‎شود. میوه، کچالو، کشته، بادام، پوست، گوشت حیوانات، پشم، چوب، از اقلام صادراتی افغانستان است که منابع اصلی آن را دهات افغانستان تشکیل می‎دهد. دولت وحدت ملی با حمایت دهقانان و مردم دهات افغانستان، باید از مهاجرت‌های آنان جلوگیری کند، زمینه زندگی را برای آنان فراهم کند، تا دهات افغانستان خالی نشود و زمینه فعالیت‎های شورش گرانه فراهم نگردد.

نتیجه

در پایان این مقاله به نتایج ذیل دست میابیم:

1 - داعش یک شاخه از گروه‌های افراطی است که مثل طالبان و القاعده، نطفه آن در غرب بسته شده و به منظور اسلام هراسی در دنیا ظهور کرده است. داعش، القاعده و طالبان هرسه این گروه توسط غربی‎ها تمویل و تجهیز می‎گردد و در بعضی کشورها از خلاء مدیریتی استفاده کرده و از قاچاق، تولید و کشت مواد مخدر مصرف خودرا تامین میکند.

2 - بیثباتی، فساد،  بیکاری، خشونت و تبعیض و بیعدالتی در افغانستان، زمینه را برای ظهور و تقویت گروه‌های افراطی فراهم کرده است و تا زمانی‎که دولت دارای اراده قوی و تصمیم قاطع نشوند، خطر ظهور هرگونه افراط گرایی و گروه‌های شورشی کشور را تهدید خواهد کرد.

3 - تکمیل شدن کابینه دولت، شایسته سالاری، تامین عدالت، در نظر گرفتن حقوق همه اقوام، توجه به توسعه ولایت‌ها، کنترل مناطق ناآرام کشور و مبارزه با فساد اداری، از مهمترین راهکارهای جلوگیری از افراط گرایی و ظهور داعش به شمار میرود.

داوود ناظری

 

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/3871






*
*

*



نیز بخوانید

جنگ غزه شمشیر دولبه ای که می تواند به نفع یا زیان بایدن باشد


آشکار شدن دموکراسی دروغین امریکا با سرکوب اعتراضات دانشجویی


حکم بازداشت دیوان کیفری بین‌المللی علیه نتانیاهو به چه معناست؟


مکرون در تلاش تبدیل کردن اروپا به قدرت هسته ای مستقل


ادعای حمایت از زنان در کشورهای اسلامی و ضرب‌وشتم زنان در امریکا


بازی کشورهای‌ عربی میان تهران و تل‌ابیب


جزئیات توافق امریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌ابیب چیست؟


آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تکمیل سه پروژه انکشافی در ولایت پروان

پایان اولین نمایشگاه ملی قرآنی در کابل

نائب قهرمانی قیس علی‌زاده در رقابت های مشت‌زنی آسیا

گفتگوی مقام‌های پاکستانی و ازبکستانی در مورد خط آهن افغان - ترانس

فرار 300 هزار نظامی اوکراین از میدان های نبرد

نزاع بر سر محو کشت کوکنار در بدخشان خاتمه یافته است

داعش از پاکستان برای حملاتش در افغانستان استفاده می‌کند

از قاچاق ۱۴۰ کیلوگرام موی زن در غزنی جلوگیری شد

دیدار متقی با یک هیئت سازمان ملل متحد در کابل

بازداشت دو تبعه امریکایی توسط روسیه

بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان

جنگ غزه در مقطع بحرانی و حساس قرار دارد

می‌خواهیم شبی باورنکردنی خلق کنیم

به ادعای پاکستان؛ طرح حمله به انجنیران چینی در افغانستان ریخته شده بود

در شب بی‌مهری تیرهای دروازه با PSG، دورتموند به فاینل صعود کرد

افتتاح اتاق تجارت قزاقستان در هرات

نیاز مندی47 درصدر از جمعیت افغانستان به کمک های بشردوستانه

تخریب 10 هکتار زمین از اثر سیلاب‌های اخیر در افغانستان

ممنوعیت کتاب‌های چاپ ایران در افغانستان، شایعه یا واقعیت؟

اعتراض‌های پناهجویان سرگردان افغان در اندونیزیا

حکومت طالبان با تغییر نیروهای مبارزه با کشت خشخاش در بدخشان موافقت کرد

جریان تحقیقات در مورد قتل ناکامورا در افغانستان متوقف شده است

پوتین دستور رزمایش سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی را صادر کرده است

تیم‌های ملی فوتسال مردان و زنان افغانستان در جایگاه ۳۰ و ۴۸ جهان قرار گرفتند

ایران برای همکاری هسته‌ای با عربستان اعلام آمادگی کرد


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.