درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-19  |  2024-05-08  |  بروز شده در: 1403/02/19 - 15:43:5 FA | AR | PS | EN
پایان اولین نمایشگاه ملی قرآنی در کابل            نائب قهرمانی قیس علی‌زاده در رقابت های مشت‌زنی آسیا            گفتگوی مقام‌های پاکستانی و ازبکستانی در مورد خط آهن افغان - ترانس             فرار 300 هزار نظامی اوکراین از میدان های نبرد            نزاع بر سر محو کشت کوکنار در بدخشان خاتمه یافته است            داعش از پاکستان برای حملاتش در افغانستان استفاده می‌کند            از قاچاق ۱۴۰ کیلوگرام موی زن در غزنی جلوگیری شد             دیدار متقی با یک هیئت سازمان ملل متحد در کابل            بازداشت دو تبعه امریکایی توسط روسیه            بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان             جنگ غزه در مقطع بحرانی و حساس قرار دارد            می‌خواهیم شبی باورنکردنی خلق کنیم            به ادعای پاکستان؛ طرح حمله به انجنیران چینی در افغانستان ریخته شده بود            در شب بی‌مهری تیرهای دروازه با PSG، دورتموند به فاینل صعود کرد            افتتاح اتاق تجارت قزاقستان در هرات            






تاریخ نشر: 1402/12/10 - 13:22:0
تعداد بازدید: 343
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

بازی پنهانی امریکا، روسیه و چین با حق وتو
 بازی پنهانی امریکا، روسیه و چین با حق وتو

بهرام امیراحمدیان: ظاهرا بین روسیه و ایالات متحده از سویی و ایالات متحده و چین از سوی دیگر درباره استفاده از حق وتو در تصویب و عدم تصویب قطعنامه ها نوعی اقدامات تلافی جویانه در جریان است.

به گزارش انصار، اجلاس وزرای خارجه گروه 20(G20) در 18 و 19 فبروری 2024 در ریودوژانیرو با حضور وزرای 19 کشور عضو، به علاوه اتحادیه افریقا و اتحادیه اروپا برگزار شد.

ریاست دوره ای جی 20 دستور کار گروه را برای یک سال هدایت می کند و میزبانی اجلاس را عهده دار است.

گروه 20 شامل دو مسیر موازی است: مسیر مالی و مسیر شرپا (که شامل 15 گروه کاری، دو نیروی کاری و یک ابتکار).روند جی 20 از طرف شرپا، توسط شرپاهای کشورهای عضو که فرستادگان شخصی رهبران هستند، هماهنگ شده است. مسیر مالی توسط وزرای دارایی و مدیران بانک مرکزی کشورهای عضو اداره می شود. در این دو مسیر، گروه های کاری موضوعی وجود دارند که در آن نمایندگان وزارتخانه های مربوطه اعضا و همچنین از کشورهای دعوت شده و مهمان و سازمان های مختلف بین المللی شرکت می کنند. مسیر مالی عمدتا توسط وزارت های دارایی هدایت می شود.

این گروه های کاری به طور منظم در طول دوره ریاستی گروه دیدار می کنند. شرپاها بر مذاکرات در طول سال نظارت و در مورد موضوعات دستور کار اجلاس و هماهنگی کار اساسی گروه 20 بحث می کنند. علاوه بر این، گروه های تعامل وجود دارد که جوامع مدنی، نمایندگان مجلس، اندیشکده ها، زنان، جوانان، کار، کسب و کار و محققان کشورهای گروه 20 را گرد هم می آورد .این گروه دبیرخانه دائمی ندارد.

 ریاست توسط تروئیکا حمایت می شود ؛ ریاست قبلی، فعلی و آینده. در دوران ریاست هند، تروئیکا به ترتیب شامل اندونیزیا، هند و برازیل بود. در دوران ریاست برازیل، تروئیکا شامل هند، برازیل و افریقای جنوبی (سه کشور جنوب جهانی) خواهد بود.امریکا در اجلاس جی 20 منزوی شده است زیرا بحران غزه بدتر می شود.

مخالفت ایالات متحده با آتش بس فوری در غزه در جریان نشست دو روزه دیپلومات های ارشد 20 اقتصاد بزرگ جهان،آخرین نشانه انزوای واشنگتن در مورد این موضوع مورد انتقاد مکرر قرار گرفت. «مائورو ویرا»، وزیر امور خارجه برازیل که میزبان گردهمایی سالانه گروه ۲۰در سال جاری است، این نشست را با محکوم کردن وتوی قطعنامه سوم برای آتش بس فوری از سوی امریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد آغاز کرد.

وی اظهار داشت «این حالت از عدم اقدام منجر به از دست دادن زندگی بی گناهان می شود».استرالیا، متحد نزدیک ایالات متحده، از آتش بس فوری در غزه حمایت کرد و به شدت در مورد «ویرانی بیشتر» که می تواند ناشی از عملیات نظامی اعلام شده اسرائیل در شهر جنوبی رفح باشد، هشدار داد. وی گفت «ما دوباره به اسرائیل می گوییم - این مسیر را طی نکنید،. این امر غیر قابل توجیه خواهد بود.» ظاهرا بین روسیه و ایالات متحده از سویی و ایالات متحده و چین از سوی دیگر در باره استفاده از حق وتو در تصویب و عدم تصویب قطعنامه ها نوعی اقدامات تلافی جویانه در جریان است. وتوی قطعنامه های شورای امنیت در باره اسرائیل از سوی امریکا و محکومیت روسیه در حمله نظامی به اوکراین از سوی روسیه، و در مواردی وتوی چین، شورای امنیت به طور اخص و سازمان ملل ملل را بطو اعم از کارایی بازداشته است و این سازمان و عدم توجه به هشدارها در تاکید زیاد بر آتش بس بین اسرائیل و حماس از سوی گوترش دبیرکل سازمان ملل، ثابت می کند که این سازمان برای امروز جهان کارایی ندارد.

در برازیل، دیپلومات‌ها از همان اصول برای انتقاد از جنگ جاری در غزه استفاده کردند که ایالات متحده برای آن پوشش سیاسی و میلیاردها دالر بمب و تجهیزات نظامی فراهم کرده است. بنا به گفته مائورو ویرا، وزیر امور خارجه برازیل در اجلاس گروه 20 در برازیل تقریباً به اتفاق آرا از راه حل تشکیل دو کشور به عنوان تنها راه صلح در مناقشه اسرائیل و فلسطین حمایت کردند. در راه حل دو کشور به عنوان تنها راه حل مناقشه، اتفاق نظر وجود داشت.همه اعضای گروه بزرگترین اقتصادهای جهان بر نگرانی‌ها در مورد جنگ غزه و خطر گسترش درگیری در خاورمیانه تاکید کردند.درخواست‌هایی برای آتش‌بس و دسترسی به غزه برای کمک‌های بشردوستانه وجود داشت، در حالی که «بسیاری» کشورها از حمله نظامی اسرائیل به رفح انتقاد کردند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، با وجود وتوی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در این هفته برای سومین بار، گفت که با اعضای گروه 20 در مورد غزه «اشتراک» پیدا کرده است که نشان دهنده ناامیدی فزاینده بین المللی از حمایت ایالات متحده از اسرائیل است. وی در یک کنفرانس خبری پس از نشست گروه 20 گفت که پایان دادن به درگیری یک هدف مشترک است و راه دستیابی به آن از طریق توافقی است که ایالات متحده به میانجیگری بین اسرائیل و حماس برای آزادی گروگان ها کمک می کند. جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پیشتر گفته بود که در مورد نیاز به راه حل دو کشوری در اسرائیل اتفاق نظر وجود دارد که هر سخنران که به این مناقشه پرداخته است، حمایت می شود. در این نشست تنش‌های کنونی در جهان که عمدتاً بر نبرد در غزه و اوکراین متمرکز بود، مورد بحث قرار گرفت.

همه از تلاش برای رسیدن به توافق گروگانگیری حمایت میکنند. همه از داشتن یک آتش بس بشردوستانه گسترده حمایت می کنند. همه از یافتن راهی برای پایان دادن به درگیری‌ها حمایت میکنند.

«اکنون به نظر می رسد دولت بایدن در حال از دست دادن کنترول خود در حوادث اوکراین و غزه است و ممکن است کنترول خود را در انتخابات نومبر نیز از دست بدهد .نماینده ارجنتاین ضمن اذعان به اینکه «این درگیری باعث یک فاجعه انسانی» شده است، «اقدامات گروگانگیری حماس را محکوم کرد و خواستار آزادی بی قید و شرط گروگان‌ها» شد.

مقامات امریکایی گفتند که آنها همچنان بر تلاش برای رسیدن به اهداف برازیل برای G-20، از جمله هماهنگی در شیوه های کار، تغییرات آب و هوایی و امنیت غذایی متمرکز هستند. آنها گفتند که امیدوارند که اختلافات بر سر غزه این تلاش ها را از بین نبرد، اما اظهارات رئیس جمهور برازیل چند روز قبل از ورود بلینکن در مقایسه با کشتار فلسطینی ها در غزه با نسل کشی یهودیان در طول جنگ جهانی دوم، مانع دیگری بود .

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/30369






*
*

*



نیز بخوانید

جنگ غزه شمشیر دولبه ای که می تواند به نفع یا زیان بایدن باشد


آشکار شدن دموکراسی دروغین امریکا با سرکوب اعتراضات دانشجویی


حکم بازداشت دیوان کیفری بین‌المللی علیه نتانیاهو به چه معناست؟


مکرون در تلاش تبدیل کردن اروپا به قدرت هسته ای مستقل


ادعای حمایت از زنان در کشورهای اسلامی و ضرب‌وشتم زنان در امریکا


بازی کشورهای‌ عربی میان تهران و تل‌ابیب


جزئیات توافق امریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌ابیب چیست؟


آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تکمیل سه پروژه انکشافی در ولایت پروان

پایان اولین نمایشگاه ملی قرآنی در کابل

نائب قهرمانی قیس علی‌زاده در رقابت های مشت‌زنی آسیا

گفتگوی مقام‌های پاکستانی و ازبکستانی در مورد خط آهن افغان - ترانس

فرار 300 هزار نظامی اوکراین از میدان های نبرد

نزاع بر سر محو کشت کوکنار در بدخشان خاتمه یافته است

داعش از پاکستان برای حملاتش در افغانستان استفاده می‌کند

از قاچاق ۱۴۰ کیلوگرام موی زن در غزنی جلوگیری شد

دیدار متقی با یک هیئت سازمان ملل متحد در کابل

بازداشت دو تبعه امریکایی توسط روسیه

بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان

جنگ غزه در مقطع بحرانی و حساس قرار دارد

می‌خواهیم شبی باورنکردنی خلق کنیم

به ادعای پاکستان؛ طرح حمله به انجنیران چینی در افغانستان ریخته شده بود

در شب بی‌مهری تیرهای دروازه با PSG، دورتموند به فاینل صعود کرد

افتتاح اتاق تجارت قزاقستان در هرات

نیاز مندی47 درصدر از جمعیت افغانستان به کمک های بشردوستانه

تخریب 10 هکتار زمین از اثر سیلاب‌های اخیر در افغانستان

ممنوعیت کتاب‌های چاپ ایران در افغانستان، شایعه یا واقعیت؟

اعتراض‌های پناهجویان سرگردان افغان در اندونیزیا

حکومت طالبان با تغییر نیروهای مبارزه با کشت خشخاش در بدخشان موافقت کرد

جریان تحقیقات در مورد قتل ناکامورا در افغانستان متوقف شده است

پوتین دستور رزمایش سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی را صادر کرده است

تیم‌های ملی فوتسال مردان و زنان افغانستان در جایگاه ۳۰ و ۴۸ جهان قرار گرفتند

ایران برای همکاری هسته‌ای با عربستان اعلام آمادگی کرد


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.