درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-14  |  2024-05-03  |  بروز شده در: 1403/02/14 - 09:54:0 FA | AR | PS | EN
دومین محموله ریلی افغانستان از مسیر ایران به ترکیه آماده حرکت است            راه اندازی سی‌ومین نمایشگاه زراعتی در کابل با حضور زنان             تاکید یوناما بر حفاظت و حمایت از خبرنگاران افغان             آشکار شدن دموکراسی دروغین امریکا با سرکوب اعتراضات دانشجویی            838 تن از مهاجرین افغان از پاکستان اخراج شدند            اعلام رسمی توقف روابط تجاری با اسرائیل از سوی ترکیه            نظری:با عمل به قرآن ملت سرافراز باقی می‌مانیم             بازسازی ویرانی های غزه ۸۰ سال وقت می خواهد            پیروزی خانگی چلسی برابر تاتنهام             برگزاری دومین نشست اقتصادی مشترک میان افغانستان و ایران            هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۲۷ ولایت کشور             به شمول امریکا؛ خواهان روابط با تمام کشورهای جهان هستیم             در نظام فعلی افغانستان تمامی «افغان‌ها» شریک هستند            گوش ندادن بایدن به توصیه دیپلومات‌های امریکایی            کشته شدن 36 تن در حملات داعش طی دو ماه گذشته            






تاریخ نشر: 1393/8/7 - 01:29:37
تعداد بازدید: 1272
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

مواجهه با امواج رسانه‌ای بیگانه
مواجهه با امواج رسانه‌ای بیگانه

در شرایطی که امروز آسیب‌های پخش برنامه‌ها و سریال‌های مستهجن و ضد اسلامی بیرویه و مدیریت شده از بعضی شبکه‌های تلویزیونی در بین اقشار مختلف جامعه خود نمایی میکند، سخن گفتن از روش‌های مواجه با این پدیده به منظور کاهش عوارض و آسیب‌های آن کمی دیر است اما به هر حال نمی توان در برابر آن سکوت اختیار کرد و در برابر آن یک مشاهده گر صرف بود. البته باید توجه داشته باشیم که بعضی رسانه‌ها و عده‌ای از نویسنگان متعهد کرارا در رابطه با موضوع فرهنگ و ارزش‌ها و هنجارهای دینی و ملی هشدارهای جدی را تحت عنوان‌های مختلف مانند: تهاجم فرهنگی، جنگ نرم، سبک زندگی و تلاش اخلاق زدایی توسط غرب به مسئولان گوش زد نموده اند، اما متأسفانه توجه جدی در این مورد صورت نگرفته است.

با شرایط حاد حاکم در حوزه فرهنگ و تمرکز کشورهای غربی برای جایگزین کردن فرهنگ غربی به جای فرهنگ بومی مردم افغانستان، باید مسئولان اقداماتی برای مقابله با آن انجام دهند؛ چون در مقابل فرهنگ مهاجم، بدترین کار، انفعال است که باعث میشود تا جوانان ما با دوری از ارزشهای اسلامی به منجلاب فرهنگ ضد دینی غرق شوند.

آیا میتوانیم جلوی امواج رسانه‌ای را بگیریم؟ یا آن كه باید با ارتقای سطح سواد رسانه‌ای و ارتقای آگاهی‌های خود درك بهتر و مناسب تری از رسانه‌ها و پیام‌هایی كه به ما میرسد فراهم كنیم.

امروز در اغلب كشورهای دنیا از جمله انگلستان، استرالیا، فنلاند، دانمارك، سوئد، فرانسه، آلمان، هلند، روسیه، كانادا، امریكا، آفریقای جنوبی، مالزی و جاپان، آموزش سواد رسانه‌ای را در پایه‌های مختلف تحصیلی به صورت جدّی دنبال میكنند.

این در حالی است كه در افغانستان، ما نه تنها با فقر ادبیات در این موضوع مواجه هستیم، بلكه حتی ضرورت پرداختن به موضوع سواد رسانه‌ای را نیز در ذهن نگرفته ایم. در حال حاضر، ابزارهای نظارت سنتی دیگر كارایی چندانی ندارند و باید جای خود را به شیوه‌ها و ابزارهای جدیدی بسپارند كه با توانمند سازی مخاطبان در مقابل آثار سوء رسانه‌ها به آنها مصونیت بیشتری میبخشند. سواد رسانه‌ای یكی از كارآمدترین و مطرح ترین شیوه‌های نظارتی است كه موجب میشود مخاطب منفعل به مخاطب فعال و گزینشگر تبدیل شود و كمتر تحت تاثیر پیام‌های رسانه‌ای قرار گیرد. بنابراین كاملاً مشهود است كه سواد رسانه‌ای لزوماً این نیست كه مخاطب بداند با رسانه‌ها چگونه برخورد كند، بلكه او باید بتواند اهداف و تأثیرات رسانه‌ها و چگونگی دستكاری افكار توسط آنها را كسب كند. به عبارت دیگر سواد رسانه‌ای نوعی مهارت شناختی به مخاطبان میدهد. در دنیای ارتباطی و رقابتی امروز، سواد اطلاعاتی یكی از نیازهای اصلی هر انسان و جامعه‌ای میباشد و آن پی بردن به این واقعیت است كه دانش یعنی قدرت. پذیرش این اهم به تنهایی كافی نیست؛ بلكه یك فرد باید بداند در اقیانوس عمیق و بسیار گسترده اطلاعات به عنوان مثال در انترنت دنبال چه موضوعی میگردد و چگونه میتواند آن را به دست آورد. امروز حجم اطلاعات آن قدر سرسام آور است كه حتی پی بردن به صحت و یا سقم یك موضوع براحتی امكان پذیر نیست. انسان به عنوان یک موجود آگاه و اجتماعی در انجام کارها، منافع مادی و معنوی خود  را در نظر گرفته و سپس به انجام آن کار مبادرت میکند. بعید است شما دست به کاری بزنید که حساب سود و زیان آن را از ابتدا محاسبه نکرده باشید.

این موضوع در نحوه کار و استفاده از  رسانه‌ها نیز قابل پیگیری است. یعنی زمانی که قرار است از رسانه‌ای خاص نظیر انترنت، تلویزیون، روزنامه و... استفاده شود باید شخص کاربر احساس کند که در این رابطه متقابل به منفعتی دست خواهد یافت. زمانی که ما در بزرگراه‌های اطلاعاتی در حال حرکت هستیم این میزان سواد رسانه‌ای ماست که  به ما میگوید  چه مقدار از وقتمان را در چه سایت‌ها و چه مقدار از آن را برای تماشای تلویزیون و یا مطالعه روزنامه بگذرانیم. بنابراین هدف سواد رسانه‌ای تنظیم یک رابطه منطقی و مبتنی بر هزینه - فایده است. یعنی بر این اساس پی میبریم که شخص در قبال وقت و هزینه‌ای که صرف استفاده از این رسانه‌ها کرده است چه چیزهایی  را به دست آورده و چه چیز‌هایی را از دست داده است. همچنین سواد رسانه‌ای توانایی دسترسی به پیام را برای مخاطبان فراهم میکند. این مهارت شامل توانایی در رمزگشایی پیام‌ها، مکان یابی برای دسترسی به اطلاعات و توانایی استفاده از  تکنولوژی‌های نوین ارتباطی  نظیر کمپیوتر و انترنت میباشد.افرادی كه در سطوح پایین سواد رسانه‌ای جای دارند، درباره رسانه‌ها نیز دیدگاهی ضعیف و محدود دارند. ساختارهای دانش این عده، كوچك‌تر، سطحی‌تر و كمتر سازمان‌یافته هستند. چنین ساختارهایی نیز دیدگاهی نامناسب برای تفسیر معنی یك پیام رسانه‌ای فراهم می‌آورند. همچنین این افراد بنا بر عادت، به استفاده از مهارت‌های خود تمایل چندانی ندارند. از این‌ رو، مهارت‌های ایشان پیشرفت نمی‌كند و به كارگیری موفقیت‌آمیز آنها نیز برایشان دشوارتر می‌شود.

نویسنده: عباس

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/2798






*
*

*



نیز بخوانید

آشکار شدن دموکراسی دروغین امریکا با سرکوب اعتراضات دانشجویی


حکم بازداشت دیوان کیفری بین‌المللی علیه نتانیاهو به چه معناست؟


مکرون در تلاش تبدیل کردن اروپا به قدرت هسته ای مستقل


ادعای حمایت از زنان در کشورهای اسلامی و ضرب‌وشتم زنان در امریکا


بازی کشورهای‌ عربی میان تهران و تل‌ابیب


جزئیات توافق امریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌ابیب چیست؟


آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

روسیه از سرنگونی ۶ پهپاد اوکراینی خبر داد

دومین محموله ریلی افغانستان از مسیر ایران به ترکیه آماده حرکت است

راه اندازی سی‌ومین نمایشگاه زراعتی در کابل با حضور زنان

تاکید یوناما بر حفاظت و حمایت از خبرنگاران افغان

آشکار شدن دموکراسی دروغین امریکا با سرکوب اعتراضات دانشجویی

838 تن از مهاجرین افغان از پاکستان اخراج شدند

اعلام رسمی توقف روابط تجاری با اسرائیل از سوی ترکیه

نظری:با عمل به قرآن ملت سرافراز باقی می‌مانیم

بازسازی ویرانی های غزه ۸۰ سال وقت می خواهد

پیروزی خانگی چلسی برابر تاتنهام

برگزاری دومین نشست اقتصادی مشترک میان افغانستان و ایران

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۲۷ ولایت کشور

به شمول امریکا؛ خواهان روابط با تمام کشورهای جهان هستیم

در نظام فعلی افغانستان تمامی «افغان‌ها» شریک هستند

گوش ندادن بایدن به توصیه دیپلومات‌های امریکایی

کشته شدن 36 تن در حملات داعش طی دو ماه گذشته

تعیین شدن یک مذکره کننده دوحه به حیث عضو محکمه بین المللی هاگ

کاهش فعالیت های بشری اوچا در افغانستان

سرمایه گذاری یک شرکت چینی در تولید انرژی برق آفتابی در افغانستان

ادامه گشت‌زنی هواپیماهای بی‌سرنشین در آسمان افغانستان

غرب برای اوکراین مجوز حمله به خاک روسیه را داده است

تماس تیلفونی روایت بوررل با وزیرخارجه ایران

دورتموند با شکست PSG به فاینل لیگ قهرمانان نزدیک شد

النصر با دبل رونالدو به فاینل جام حذفی عربستان صعود کرد

سفر وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان به ایران


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.