درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-17  |  2024-05-06  |  بروز شده در: 1403/02/17 - 02:58:1 FA | AR | PS | EN
غرب و اوکراین برای مذاکره جدی با روسیه آماده نیستند            به تعامل بشردوستانه با حکومت طالبان ادامه می دهیم            تاکید "آستین" بر لزوم طرح مطمئن برای خروج غیر نظامیان از رفح            تاتنهام به لیورپول باخت و از لیگ قهرمانان فاصله گرفت            سیلاب ها در غور خسارات هنگفت مالی و جانی برجا گذاشت             ازبکستان از تکمیل خط آهن افغان - ترانس تا 2027 خبر داد            هیئت حکومت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی شرکت می کند             پایان نمایشگاه سه روزه قالین در شهر کندهار             سازمان ملل از قحطی تمام عیار در شمال غزه خبر داد            پیروزی منچسترسیتی برابر ولورهمپتون با پوکر هالند             طالبان از اعزام یک هیأت به سرپرستی فصیح‌الدین فطرت به بدخشان خبر داد            تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ در غزه جدی‌تر شده است            خیرونا، بارسلونا را شکست داد و رئال مادرید قهرمان شد            صلیب سرخ در شیوه کمک رسانی به افغانستان تغییر ایجاد می کند            النصر با با هت‌تریک رونالدو الوحده را گول باران کرد            






تاریخ نشر: 1399/07/06 - 11:02:4
تعداد بازدید: 540
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

اجلاس دوحه و صلحی که برقرار نخواهد شد!
اجلاس دوحه و صلحی که برقرار نخواهد شد!


نویسنده: سید عیسی حسینی مزاری

اجلاس دوحه‌ی قطر آن‌گونه که در افکار عمومی امیدواری برای برقراری صلح ایجاد کرده، پیش نخواهد رفت و نتیجه دلخواه مردم افغانستان را به دست نخواهد داد. چون مذاکرات کنونی دو طرف اصلی دارد که یکی آمریکا و دیگری طالبان است، اما صلح نه از ناحیه آمریکایی‌ها و نه طالبان قابل تامین نخواهد بود.

صلح از ناحیه آمریکایی‌ها قابل تامین نیست، چون؛
1ـ نه مشروعیت و مقبولیت داخلی دارند و نه منطقه‌ای و جهانی.
مشروعیت و مقبولیت داخلی ندارند چون، نه از جایگاه حقوقی در افغانستان برخوردارند و نه هم قاطبه مردم روندی را که آمریکایی‌ها مدعی به نتیجه رساندن آن هستند، می‌پذیرند. از دولت افغانستان گرفته تا اقشار مختلف مردم، نگاه بدبینانه‌ای به اجلاس قطر داشته و معتقد هستند هرکسی دیگری ممکن است توان برقراری صلح در افغانستان را داشته باشد به جز آمریکا. نهایتا آمریکایی‌ها تلاش دارند از هیاهوی برپا شده به نام پیگیری روند صلح و تلاش برای برقراری آن در افغانستان بهره انتخاباتی برای جناب ترامپ ببرند.
از سویی هم مشروعیت و مقبولیت منطقه‌ای و جهانی نیز ندارند؛ نه سازمان ملل چنین مسئولیتی به آمریکایی‌ها داده و نه هم کشورهای جهان به ویژه منطقه از آن حمایت می‌کنند، بلکه رقبای آمریکا متوجه شده‌اند که این کشور تکتازانه در منطقه‌ی تحت نفوذ آن‌ها حضور به هم رسانده، نه تنها لحاظی برای تمامیت ارضی و منافع ملی آن‌ها ندارد، بلکه علیه آن وارد عمل گردیده، از این‌رو قدرت‌های منطقه‌ای به ویژه چین، ایران و روسیه به هیچ وجهی نخواهند گذاشت برنامه‌های سیاسی آمریکا در افغانستان و منطقه به پیروزی برسد.

2- آمریکایی‌ها راهی را که می‌روند، به برقراری صلح منجر نخواهد گردید، چون آن‌ها به افغانستان نیامده که به این راحتی برگردند. درست است که طی این 19 سال اشتباهات فاحشی مرتکب گردیده و تاکنون نتوانسته‌اند به نتیجه دلخواه خود برسند، اما اکنون سعی دارند از شرایط بهره کافی برده، برای خود نیروی میدانی درست کنند تا در راستای اهداف منطقه‌ای خویش به کار ببندند.
آمریکایی‌ها از اول متوجه بودند که با اذعان به رویکرد ملی طالبان، با این گروه به نتایج منطقه‌ای نمی‌رسند، به همین لحاظ تلاش کردند تا با کوبیدن طالبان، گروه داعش را جایگزین کنند و رویکرد فرامرزی علیه رقبای قدرتمند خود یعنی روسیه، چین و ایران داشته و از نظر میدانی مزاحمت امنیتی و نظامی علیه آن‌ها ایجاد کرده، آن‌گاه در میدان‌های سیاسی با دست پر علیه این سه قدرت اقتصادی شرق وارد تعامل گردند و یا اقتدار این‌ها را بشکنند، یا حد اقل در راستای کسب منافع اقتصادی خویش به مهار آن‌ها بپردازند، اما در مقطعی متوجه گردیدند که نه تنها توان از میان برداشتن طالبان را ندارند، بلکه این گروه با گرایش به سمت رقبای منطقه‌ای آمریکا قدرتمندتر گردیده، ممکن است روزگاری را علیه آمریکایی‌ها بیاورند که در گذشته مجاهدین افغانستان بر سر شوروی وقت آوردند.
این بود که ترامپ نگاه خود را عوض کرده، با سر دادن شعار مذاکره با طالبان و برقراری صلح، از یکسو تلاش برای مستأصل کردن این گروه، ایجاد اختلاف میان آن و در نهایت اضمحلال این جریان کرد و از سوی دیگر، اگر هم دسته‌ای از طالبان ماندند، با برگزاری گفتگوهایی آن‌ها را وارد دایره قدرت حاکمه کنند تا به جای آن‌ها گروه جنگجوی دیگری را که جهت منطقه‌ای و بین‌المللی دارد، به نام داعش جاگزین نمایند.
بنابراین، بر فرض اگر این مذاکرات به نتیجه دلخواه آمریکا هم برسد، باز صلح واقعی در افغانستان برقرار نگردیده، جنگ و بحران همچنان با قوت خود تداوم خواهد یافت.

از ناحیه طالبان نیز تصور برقراری هرگونه صلحی ممکن به نظر نمی‌رسد، چرا که؛
1- یکی از شرایط صلح، برقراری آتش بس قبل از برگزاری مذاکرات سیاسی است، اما مشاهده می‌گردد نه تنها طالبان قبل از آغاز مذاکرات به این امر اقدام نکرد که حتی در میانه مذاکرات هم نه تنها دست از جنگ و خون ریزی نکشید، بلکه بیش از پیش به شعله‌های آن افزود.

2- اگر گروه طالبان واقعا به دنبال برقراری صلح در افغانستان می‌بود، بحث مذهبی و عدم به رسمیت شناختن مذهب حقه جعفری با داشتن حداقل یک سوم جمعیت کشور و نیز حقوق زنان را پیش نمی‌کشید. چه این‌که همه نیک می‌دانند که اولا شیعیان افغانستان در طول 14 سال جهاد و پس از آن دوشادوش برادران اهل سنت خود نقش‌آفرینی کردند و در طول 19 سال اخیر نیز در عرصه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی، نظامی و امنیتی حضور چشم‌گیر داشته، و ثانیا پیروان این مذهب در افغانستان آن قدر توان و ظرفیت بالایی دارند تا هرگروهی ولو با پشتوانه‌های قدرت‌ها نتوانند خواست و اراده خویش را بر آن‌ها تحمیل نمایند، پس نه تنها خود حاضر به این حق کشی نگردیده و تا پای جان از هویت مذهبی خود دفاع می‌کنند، بلکه اهل سنت آگاه نیز حاضر به پذیرفتن این خواسته طالبان نخواهد بود و در کنار شیعیان از حقوق مذهبی و مدنی شهروندان کشور خود به دفاع برخواهد خواست. ثالثا نصف بیشتر جامعه افغانستان متشکل از زنان است و با توجه به این‌که زنان کشور بیش از هرقشری ظلم طالبانی را در یک دوره طولانی لمس کرده، تحت هیچ شرایطی حاضر به پذیرفتن این حق کشی و ظلم نخواهند گردید و قطعا هم خود و هم بستگان مرد خود را علیه موجودیت این گروه به حرکت مقابله جویانه واخواهند داشت.

در نتیجه طالبان با این رویکرد نمی‌تواند در مذاکرات قطر پیروز شود و دست‌آوردی داشته باشد. برفرض کوتاه آمدن هیئت دولت، ملت حاضر به پذیرفتن نتایج نامطلوب اجلاس دوحه‌ی قطر نخواهد بود.

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/20511


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

آشکار شدن دموکراسی دروغین امریکا با سرکوب اعتراضات دانشجویی


حکم بازداشت دیوان کیفری بین‌المللی علیه نتانیاهو به چه معناست؟


مکرون در تلاش تبدیل کردن اروپا به قدرت هسته ای مستقل


ادعای حمایت از زنان در کشورهای اسلامی و ضرب‌وشتم زنان در امریکا


بازی کشورهای‌ عربی میان تهران و تل‌ابیب


جزئیات توافق امریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌ابیب چیست؟


آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

خروج هیات مذاکره کننده حماس از قاهره

غرب و اوکراین برای مذاکره جدی با روسیه آماده نیستند

به تعامل بشردوستانه با حکومت طالبان ادامه می دهیم

تاکید "آستین" بر لزوم طرح مطمئن برای خروج غیر نظامیان از رفح

تاتنهام به لیورپول باخت و از لیگ قهرمانان فاصله گرفت

سیلاب ها در غور خسارات هنگفت مالی و جانی برجا گذاشت

ازبکستان از تکمیل خط آهن افغان - ترانس تا 2027 خبر داد

هیئت حکومت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی شرکت می کند

پایان نمایشگاه سه روزه قالین در شهر کندهار

سازمان ملل از قحطی تمام عیار در شمال غزه خبر داد

پیروزی منچسترسیتی برابر ولورهمپتون با پوکر هالند

طالبان از اعزام یک هیأت به سرپرستی فصیح‌الدین فطرت به بدخشان خبر داد

تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ در غزه جدی‌تر شده است

خیرونا، بارسلونا را شکست داد و رئال مادرید قهرمان شد

صلیب سرخ در شیوه کمک رسانی به افغانستان تغییر ایجاد می کند

النصر با با هت‌تریک رونالدو الوحده را گول باران کرد

برای بهبود روابط پاکستان و حکومت طالبان مجازات می‌شوم

یوناما واقعیت‌های افغانستان را به جهان معرفی کند

ذکیه وردک از سرکنسولی افغانستان در ممبئی استعفا داد

آمادگی شرکت‌های ترکمنستان برای استفاده از سنگ مرمر هرات

هشدار از احتمال باران شدید در 6 ولایت افغانستان

یونیسف از وقوع فاجعه در رفح هشدار داد

کمک ۱۷.۱۹‌ میلیارد دالری امریکا به افغانستان

ایجاد مرکز لوژستیکی مشترک میا ن افغانستان ، قزاقستان و ترکمنستان

پایگاه امریکا در شرق سوریه مورد حمله قرار گرفت


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.