درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-19  |  2024-05-08  |  بروز شده در: 1403/02/19 - 15:43:5 FA | AR | PS | EN
پایان اولین نمایشگاه ملی قرآنی در کابل            نائب قهرمانی قیس علی‌زاده در رقابت های مشت‌زنی آسیا            گفتگوی مقام‌های پاکستانی و ازبکستانی در مورد خط آهن افغان - ترانس             فرار 300 هزار نظامی اوکراین از میدان های نبرد            نزاع بر سر محو کشت کوکنار در بدخشان خاتمه یافته است            داعش از پاکستان برای حملاتش در افغانستان استفاده می‌کند            از قاچاق ۱۴۰ کیلوگرام موی زن در غزنی جلوگیری شد             دیدار متقی با یک هیئت سازمان ملل متحد در کابل            بازداشت دو تبعه امریکایی توسط روسیه            بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان             جنگ غزه در مقطع بحرانی و حساس قرار دارد            می‌خواهیم شبی باورنکردنی خلق کنیم            به ادعای پاکستان؛ طرح حمله به انجنیران چینی در افغانستان ریخته شده بود            در شب بی‌مهری تیرهای دروازه با PSG، دورتموند به فاینل صعود کرد            افتتاح اتاق تجارت قزاقستان در هرات            






تاریخ نشر: 1399/01/17 - 20:37:5
تعداد بازدید: 705
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

چالش حکمرانی جهانی با جدال نان و جان در بحران کرونا/ هیچ‌کس با اطمینان سخن نمی‌گوید
 چالش حکمرانی جهانی با جدال نان و جان در بحران کرونا/ هیچ‌کس با اطمینان سخن نمی‌گوید

شیوع ویروس کرونا دولت‌های دنیا را با چالشی مهم رو‌به‌رو کرده و آنها باید درباره میزان تعطیلی کسب و کارها و زمان تداوم این وضعیت تصمیم بگیرند.

به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از تسنیم، شیوع بیماری «کووید-19» که بر اثر ورود «SARS-CoV-2» یا همان ویروس «کرونای جدید» به بدن انسان ایجاد می‌شود دولت‌ها را در معرض پرسش‌هایی سخت و تصمیم‌گیری‌هایی دشوار قرار داده. از جمله مهم‌ترین این پرسش‌‌ها این بوده که تعطیلی فعالیت‌های اقتصادی باید تا چه اندازه باشد و تا چه زمانی دوام داشته باشد.

از زمانی که این ویروس شروع به گسترش در سراسر جهان کرد و سازمان جهانی بهداشت آن را یک «بیماری همه‌گیر» اعلام کرد بازارهای مالی جهان برآشفته شده است.

اوضاع به قدری بعد از آغاز این بحران در اقتصادهای دنیا بحرانی شد که روز 19 اسفند به عنوان «دوشنبه سیاه» نام گرفت و بحران در روزهای بعد هم همچنان بر بازارهای بورس و سهام دنیا سایه افکند.

در این میان طولانی شدن این همه‌گیری، بسیاری از دولت‌ها را بر سر یک دو راهی مهم قرار داده است: قرنطینه‌ و تعطیلی کسب و کارها باید به منظور ابتلای بخش کمتری از جمعیت به کووید-19 برای مدت نامعلوم ادامه پیدا کنند یا اینکه باید با رعایت برخی پروتکل‌های خاص به کسب و کارها، ولو به قیمت افزایش شمار مبتلایان اجازه فعالیت داد؟

چالشی که تصمیم‌گیران دولت‌ها با آن مواجهند این است که در صورتی که بخش صنعت و عمران همانند بخش‌های گردشگری و سرگرمی به حالت تعطیل درآیند اقتصاد وارد رکود شده و لطمات ماندگاری به آن وارد خواهد شد. از طرف دیگر عدم اتخاذ این تصمیم موجب ابتلای شمار بیشتری از کارگران به بیماری می‌شود که این خود باعث تداوم بحران و به تبع آن، تبعات زیان‌بار اقتصادی آن خواهد شد.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا و «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه جزو آن دسته از رهبران دنیا هستند که از بازگشایی زودهنگام فعالیت‌های اقتصادی حمایت می‌کنند. ترامپ چندی پیش با گفتن اینکه تلفات رکود اقتصادی ناشی از کرونا ممکن است از تلفات خود بیماری کمتر نباشد حمایتش را از بازگشایی اقتصاد اعلام کرد و امانوئل ماکرون هم تنها دو روز بعد از اعلام قرنطینه و تعطیلی سراسری در فرانسه گفت: «مجبوریم به تولید ادامه دهیم و کشور را رو پا نگه داریم.»

«گیلس موئاک»، کارشناس مسائل اقتصادی شرکت بیمه «آکسا» درفرانسه در گفت‌وگو با روزنامه «فایننشال‌تایمز» می‌گوید: «محاسبه زمان [تداوم تبعات اقتصادی ویروس] در برابر عمق کاهش تولید ناخالص داخلی کار آسانی نیست. اگر برخی از بخش‌های غیرضروری تعطیل شوند و در نهایت، دوره آشفتگی اقتصادی کوتاه‌تر شود ممکن است آخر سال ببینیم که کمتر ضرر کرده‌ایم.»

کشورهای غربی هنگام تصمیم‌گیری درباره اینکه تدابیر اتحاذشده برای مقابله با همه‌گیری کووید-19 ممکن است چه تبعاتی از لحاظ اقتصادی در بر داشته باشد احتمالاً نیم‌نگاهی هم به چین خواهند داشت.

گزارشی که اخیراً اداره آمار ملی چین منتشر کرده از افت شدید شاخص‌های اقتصادی این کشور در ماه‌های ژانویه و فوریه حکایت دارند. به عنوان مثال، تولید صنعتی چین نسبت به سال گذشته با کاهش بی‌سابقه 13.5 درصدی روبه رو شده است. در بخش خرده‌فروشی کاهش بزرگ‌تری پیش آمده و این شاخص 20.5 درصد در دو ماه اول 2020 افت کرده است. فعالیت‌های ساخت‌وساز نیز در این کشور 24.5 درصد کاهش یافته است.

رئیس‌جمهور چین، «شی جین‌پینگ» در ماه فوریه خواستار جلوگیری از اخراج گسترده کارگران شد. او همچنین به بانک‌های دولتی دستور داد به شرکت‌های درگیر بحران، اعتبار تخصیص دهند. با وجود این، برخی از اقتصاددانان در حال حاضر پیش‌بینی می‌کنند که رشد چین در سه ماه نخست سال ممکن است تا 11 درصد افت را نسبت به سال گذشته تجربه کند. این اتفاقی است که از سال 1976 برای چین رخ نداده است.

چالش‌هایی از این قبیل موجب شده صحنه سیاست در کشورهای غربی این روزها از یک طرف صحنه مذاکرات فشرده میان دولت‌ها، کارفرمایان، نمایندگان اصناف، کارگران و مجموعه بهداشت باشد و از طرف دیگر صحنه جدال‌ها و تنش‌ها بر سر اینکه چه میزان از تعطیلی خسارت کمتری به بار خواهد آورد.

در سوئد، به عنوان مثال،در روزهای گذشته صاحبان کسب و کار، دانشمندان و روزنامه‌نگاران در حال بحث بر سر این هستند که آیا تدابیر اتخاذ شده برای مقابله با شیوع کرونا ارزش لطمات اقتصادی ناشی از آن را دارند یا خیر.

در فرانسه رسانه‌های این کشور حدود 10 روز پیش گزارش دادند با پیمانکاران بخش ساخت و ساز برای ادامه فعالیت این بخش با رعایت پروتکل‌هایی خاص برای محافظت از کارگران به توافق رسیده‌اند.

در انگلیس، فعالان بخش ساخت و ساز مسکن می‌گویند توصیه‌های دولت نخست‌وزیر «بوریس جانسون» مبنی بر تداوم یا عدم تداوم فعالیت کارگاه‌های عمرانی مبهم بوده و مشخص نیست در چنین شرایطی چه کاری صحیح است. در چنین فضای ابهام‌آلودی، «تیلور ویمپی»، یکی از بزرگترین فعالان بخش ساخت‌و ساز در بریتانیا حدود دو هفته پیش اعلام کرد همه کارگاه‌های خودش را تعطیل کرده است.

در اسپانیا، جایی که فعالیت‌های ساخت و ساز و خرید و فروش تمامی اجناس از پوشاک گرفته تا تجهیزات ساختمانی همانند سابق ادامه دارند فشارها بر روی دولت مرکزی برای تعطیلی اصناف افزایش یافته و بعضی از مقام‌های دولت‌های منطقه‌ای را به انتقاد از دولت واداشته است.

«کوییم تورا»، رهبر دولت منطقه‌ای کاتالونیا خواستار صدور دستور قرنطینه کامل به سبک ایتالیا شده و گفته فقط کارگران بخش‌هایی که خدمات آنها کاملاً ضروری است باید سر کار حاضر شوند. در «موریکا» واقع در جنوب شرق اسپانیا دستور تعطیلی کامل منطقه صادر شد، اما دولت مرکزی که با اعلام وضعیت اضطراری از اختیارات تام برخوردار شده گفت که این فرمان فاقد مشروعیت قانونی است.

«نادیا کالوینو»، معاون نخست‌وزیر اسپانیا در امور اقتصادی همانند فرانسه بر ضرورت حراست از فعالیت‌های اقتصادی و حفظ سطح اشتغال تأکید دارد و گفته اسپانیا باید اطمینان حاصل کند بعد از اتمام این بحران، از زیربنای لازم برای بازگشت به رشد اقتصادی برخوردار خواهد بود.

 

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/15480


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

جنگ غزه شمشیر دولبه ای که می تواند به نفع یا زیان بایدن باشد


آشکار شدن دموکراسی دروغین امریکا با سرکوب اعتراضات دانشجویی


حکم بازداشت دیوان کیفری بین‌المللی علیه نتانیاهو به چه معناست؟


مکرون در تلاش تبدیل کردن اروپا به قدرت هسته ای مستقل


ادعای حمایت از زنان در کشورهای اسلامی و ضرب‌وشتم زنان در امریکا


بازی کشورهای‌ عربی میان تهران و تل‌ابیب


جزئیات توافق امریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌ابیب چیست؟


آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تکمیل سه پروژه انکشافی در ولایت پروان

پایان اولین نمایشگاه ملی قرآنی در کابل

نائب قهرمانی قیس علی‌زاده در رقابت های مشت‌زنی آسیا

گفتگوی مقام‌های پاکستانی و ازبکستانی در مورد خط آهن افغان - ترانس

فرار 300 هزار نظامی اوکراین از میدان های نبرد

نزاع بر سر محو کشت کوکنار در بدخشان خاتمه یافته است

داعش از پاکستان برای حملاتش در افغانستان استفاده می‌کند

از قاچاق ۱۴۰ کیلوگرام موی زن در غزنی جلوگیری شد

دیدار متقی با یک هیئت سازمان ملل متحد در کابل

بازداشت دو تبعه امریکایی توسط روسیه

بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان

جنگ غزه در مقطع بحرانی و حساس قرار دارد

می‌خواهیم شبی باورنکردنی خلق کنیم

به ادعای پاکستان؛ طرح حمله به انجنیران چینی در افغانستان ریخته شده بود

در شب بی‌مهری تیرهای دروازه با PSG، دورتموند به فاینل صعود کرد

افتتاح اتاق تجارت قزاقستان در هرات

نیاز مندی47 درصدر از جمعیت افغانستان به کمک های بشردوستانه

تخریب 10 هکتار زمین از اثر سیلاب‌های اخیر در افغانستان

ممنوعیت کتاب‌های چاپ ایران در افغانستان، شایعه یا واقعیت؟

اعتراض‌های پناهجویان سرگردان افغان در اندونیزیا

حکومت طالبان با تغییر نیروهای مبارزه با کشت خشخاش در بدخشان موافقت کرد

جریان تحقیقات در مورد قتل ناکامورا در افغانستان متوقف شده است

پوتین دستور رزمایش سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی را صادر کرده است

تیم‌های ملی فوتسال مردان و زنان افغانستان در جایگاه ۳۰ و ۴۸ جهان قرار گرفتند

ایران برای همکاری هسته‌ای با عربستان اعلام آمادگی کرد


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.