درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-10  |  2024-04-29  |  بروز شده در: 1403/02/10 - 04:13:2 FA | AR | PS | EN
تشکیل حکومت فراگیر؛ شرط روسیه برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان            هشدار از احتمال برف و باران در 17 ولایت افغانستان            گردهمایی اعتراضی پاکستانی ها به حمایت از عدم اخراج اجباری مهاجرین افغان            کمپاین ملی تطبیق واکسین ضد فلج اطفال فردا آغاز می شود            افزایش علاقمندی چینی ها برای استخراج معادن افغانستان             صعود تاریخی افغانستان به جام جهانی فوتسال            گفتگوی وزیر خارجه ترکیه در مورد جنگ غزه با مقامات عربستان             کانادا روند ارسال کمک ها را از سر میگیرد             جزئیات توافق امریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌ابیب چیست؟            امانوئل ماکرون ماه جون به آلمان می رود            تساوی پاری‌سن‌ژرمن مقابل لوآور            تهدید اصلی برای آسیای مرکزی گروه‌های تروریستی در افغانستان است            پیروزی ضعیف النصر مقابل الخلیج            مهاجرین افغان در اندونیزیا: سازمان ملل باید از ما حمایت کند             مبتلا شدن بیش از صد زن و کودک به بیماری ناشناخته تنفسی در بدخشان            






تاریخ نشر: 1398/11/20 - 14:05:4
تعداد بازدید: 558
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

نئولیبرالیسم چگونه عامل گسترش فقر، جنگ و کشتار شد؟

یک تحلیلگر آمریکایی در گزارشی به تشریح نقش نئولیبرالیسم در توزیع ناعادلانه ثروت و گسترش جنگ و اشغالگری در منطقه غرب آسیا پرداخته است.

به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از تسنیم، یک رسانه آمریکایی در تحلیلی به بررسی نقش نئولیبرالیسم در ثروتمند کردن ثروتمندان، تولید فقر برای جمعیت عمومی و ایجاد جنگ‌ها، اشغالگری‌ها و ایجاد دولت‌های شکست‌خورده پرداخته است.

«کریس هجز»، روزنامه‌نگار برنده جایزه «پولیتزر» در مطلبی با عنوان «فاجعه مهندسی‌های مبتنی بر آرمان‌شهری» نوشته است: «کارل پوپر در کتابش با عنوان "جامعه باز و دشمنان آن" درباره مهندسی آرمان‌شهری هشدار داد؛ منظور از مهندسی آرمان‌شهری، تحولات اجتماعی است که توسط کسانی انجام می‌شود که معتقدند به یک حقیقت آشکار دست یافته‌اند.»

او در ادامه این مطلب در پایگاه «تروث‌دیگ» نوشته است: «این مهندسان آرمان‌شهری برای دست یافتن به چشم‌اندازهای خودشان باعث نابودی تمام‌عیار سیستم‌ها، نهادها و ساختارهای اجتماعی و فرهنگی می‌شوند.»

در ادامه این مطلب آمده است: «تاریخ مملو از بلاهای آرمان‌شهرگرا است؛ ژاکوبن‌ها، مارکسیست‌ها، فاشیست‌ها و اکنون در زمانه ما گلوبالیست‌ها یا امپریالیست‌های نئولیبرال.»

کریس هجز تصریح کرده ایدئولوژی نئولیبرالیسم فاقد معنای اقتصادی است و بر جهل آگاهانه تاریخ اجتماعی و اقتصادی بنا شده است. او نوشته نئولیبرالیسم جدیدترین نمونه پروژه‌های آرمان‌شهری است.

نئولیبرالیسم بر این باور است که جامعه بشری هنگامی که از قیدوبندهای دولتی رها شده باشد به اوج خود دست پیدا می‌کند. جامعه و فرهنگ باید توسط اولویت حقوق اموال، تجارت آزاد و بازارهای جهانی بی‌قیدوبند دیکته شوند. بازارهای کار و تولید باید از قید نظارت‌های دولت رها شوند و نقش دولت باید به اطمینان از کیفیت پول و سلامت آن و خصوصی‌سازی کنترل زمین، آب، تأسیسات عمومی، آموزش و پرورش، خدمات دولتی و غیره محدود شود. او نوشته نئولیبرالیسم، سرمایه‌داری را به یک بت تبدیل می‌کند.

با این حال، به‌نوشته این تحلیلگر، این نسخه بازار هیچ ارتباطی با واقعیت‌ها ندارد. سرمایه‌داران از بازارهای آزاد متنفرند. آنها به‌دنبال کنترل بازار از طریق تشکیل شرکت‌های ادغامی و خرید به‌دنبال کنترل بازارها هستند. آنها فرهنگ را با تبلیغ برای دستکاری مصرف و ذائقه‌های عمومی اشباع می‌کنند. آنها وارد اقداماتی نظیر تثبیت قیمت می‌شوند و انحصارهای غیرقابل دسترسی ایجاد می‌کنند. در ایالات متحده، فرایند انتخابات را از پول اشباع می‌کنند و وفاداری مقامات انتخابی از هر دو حزب حاکم را برای ایجاد ممنوعیت‌های مالیاتی، فسخ مقررات و تحکیم بیشتر ثروت و قدرت خود خریداری می‌کنند.

کریس هجز تصریح کرده این سرمایه‌داران شرکت صدها میلیون دلار برای ایجاد میزگردهای تجاری، تشکیل اتاق‌های بازرگانی و اندیشکده‌هایی نظیر بنیاد هریتیج هزینه می‌کنند تا ایدئولوژی خودشان را به عموم بفروشند. او نوشته آنها از نفوذ و ثروت‌شان و مالکیتشان بر تریبون‌های رسانه‌ای استفاده می‌کنند تا رسانه‌ها را به بلندگوهای خودشان تبدیل کنند.

تحلیلگر و نویسنده آمریکایی خاطرنشان کرده این ایدئولوژی‌های مبتنی بر نگاه‌های آرمان‌شهری تار و پود اجتماعی را از طریق صنعتی‌زدایی از هم می‌گسلند و مراکزی را که زمانی مراکز تولیدی بزرگی بوده‌اند به سرزمین‌هایی تباه‌شده و طبقات متوسط و کارگر را به طبقه‌ای سرخورده و خشمگین تبدیل می‌‌کنند، مشاغل را به خارج از کشور می‌فرستند، کارگران را به‌صورت گسترده اخراج می‌کنند و دستمزدها را سرکوب می‌کنند، اتحادیه‌ها را تحریف می‌کند. نئولیبرالیسم از آنجا که همیشه یک پروژه طبقاتی بوده و طبقه‌سازی هدفش بوده، ثروت را به‌سمت طبقات بالا توزیع می‌کند.

او نوشته است: «نئولیبرالیسم به‌عنوان یک پروژه طبقاتی، موفقیتی شگرف به‌شمار می‌رود. هشت خانواده در حال حاضر ثروتی به‌اندازه 50 درصد کل دنیا دارند. 500 فرد ثروتمند دنیا در سال 2019 نزدیک به 12 تریلیون دلار به ثروت خود اضافه کردند این در حالی است که نزدیک به نیمی از کل آمریکایی‌ها هیچ پولی ذخیره نکردند.

او نوشته نئولیبرالیسم انسان‌ها و دنیای طبیعی را به کالاهایی تبدیل کرده که تا زمان از پا افتادن یا فروپاشی باید استثمار شوند.

همه مراکز قدرت اعم از دولت اکنون به‌تصرف قدرت‌های شرکتی درآمده‌اند و همگی درگیر فساد هستند و یا نابود شده‌اند. او نوشته است: «ما دچار چیزی شده‌ایم که جان راستون سائول آن را کودتای آهسته می‌نامد. ماجرا به پایان رسیده است. آنها برنده شده‌اند.»

در ادامه این مطلب به تلاش‌های نئولیبرالیسم به‌عنوان یک پروژه مبتنی بر آرمان‌شهری برای گسترش نفوذ و قدرت خود پرداخته است.

این تحلیلگر سیاسی نوشته است: «همزمان، این آرمان‌شهرگراها در تلاش برای گسترش قدرت و نفوذ جهانی آمریکا حملاتی را در خاورمیانه آغاز و اقدام به اشغالگری در سراسر این منطقه کردند و وارد باتلاق‌هایی شده‌اند که بین 5 تا 7 تریلیون دلار برای آمریکا هزینه داشته است.»

در ادامه این مطلب آمده است: «این پروژه آرمان‌شهری در افغانستان، عراق، لیبی و سوریه و به‌صورت نیابتی در یمن صدها هزار نفر را کشته، میلیون‌ها پناه‌جو ایجاد و میلیون‌ها نفر را سرگردان کرده است، شهرها و ملت‌ها را تخریب کرده و به ایجاد دولت‌های شکست‌خورده‌ای منجر شده که گروه‌های افراطی درست می‌کنند و قدرت آمریکا را به‌شکل مرگباری تضعیف کرده است.»

انتهای پیام

 

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/13795


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

جزئیات توافق امریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌ابیب چیست؟


آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

ادامه پیروزی های منچسترسیتی مقابل حریفان لیگ برتری

تشکیل حکومت فراگیر؛ شرط روسیه برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان

هشدار از احتمال برف و باران در 17 ولایت افغانستان

گردهمایی اعتراضی پاکستانی ها به حمایت از عدم اخراج اجباری مهاجرین افغان

کمپاین ملی تطبیق واکسین ضد فلج اطفال فردا آغاز می شود

افزایش علاقمندی چینی ها برای استخراج معادن افغانستان

صعود تاریخی افغانستان به جام جهانی فوتسال

گفتگوی وزیر خارجه ترکیه در مورد جنگ غزه با مقامات عربستان

کانادا روند ارسال کمک ها را از سر میگیرد

جزئیات توافق امریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌ابیب چیست؟

امانوئل ماکرون ماه جون به آلمان می رود

تساوی پاری‌سن‌ژرمن مقابل لوآور

تهدید اصلی برای آسیای مرکزی گروه‌های تروریستی در افغانستان است

پیروزی ضعیف النصر مقابل الخلیج

مهاجرین افغان در اندونیزیا: سازمان ملل باید از ما حمایت کند

مبتلا شدن بیش از صد زن و کودک به بیماری ناشناخته تنفسی در بدخشان

افتتاح سه پروژه زیربنایی حکومت طالبان را در کابل

کمک 15 میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان

واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه این کشور

تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن

صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا

اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.