درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-20  |  2024-05-09  |  بروز شده در: 1403/02/20 - 07:17:5 FA | AR | PS | EN
گفتگوی مقامات حکومت طالبان و ایران در کابل            گروه داعش مسئولیت انفجار بدخشان را برعهده گرفت            مانعی برای اجرای پروژه تاپی در افغانستان وجود ندارد            حضور در «او.آی.سی» آغازی برای تعامل با جهان اسلام است            خوسلو با چاشنی کامبک رئال را به فاینل رساند            تعلیق ارسال محموله تسلیحاتی به اسرائیل به دستور بایدن            تکمیل سه پروژه انکشافی در ولایت پروان             پایان اولین نمایشگاه ملی قرآنی در کابل            نائب قهرمانی قیس علی‌زاده در رقابت های مشت‌زنی آسیا            گفتگوی مقام‌های پاکستانی و ازبکستانی در مورد خط آهن افغان - ترانس             فرار 300 هزار نظامی اوکراین از میدان های نبرد            نزاع بر سر محو کشت کوکنار در بدخشان خاتمه یافته است            داعش از پاکستان برای حملاتش در افغانستان استفاده می‌کند            از قاچاق ۱۴۰ کیلوگرام موی زن در غزنی جلوگیری شد             دیدار متقی با یک هیئت سازمان ملل متحد در کابل            






تاریخ نشر: 1398/11/19 - 11:01:4
تعداد بازدید: 652
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

چرا ترکیه به تهدید امنیت ملی رژیم صهیونیستی تبدیل شد؟

در شرایطی که ترکیه همواره با صهیونیست‌ها روابط دامنه‌دار و راهبردی داشته است اما با ورود به عرصه بازیگری منطقه‌ای و اقتصاد مدیترانه از سوی صهیونیست‌ها به‌عنوان یک چالش و تهدید مطرح شده است.

براساس ارزیابی سالانه دستگاه اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی "امان"، ترکیه در ارزیابی سال 2020 ارتش رژیم صهیونیستی جزو تهدیدات این رژیم به‌حساب آمده که نباید این تهدید را از نظر دور داشت. روزنامه «تایمز اسرائیل» در گزارشی اعلام کرد این اولین بار است که ترکیه جزو تهدیدات رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود. ترکیه در دولت‌های مختلف روند نسبتاً ثابتی در برخورد با رژیم صهیونیستی داشته است اما اینکه چرا صهیونیست‌ها به‌یک‌باره در سال 2020، ترکیه را بخشی از تهدیدهای خود به‌حساب می‌آورند، سؤالی است که پاسخ به آن می‌تواند بخشی از ماهیت پنهان صهیونیست‌ها را آشکار کند.

اقدامات ترکیه در منطقه در یک دهه اخیر

ترکیه طی یک دهه اخیر مقابل رژیم صهیونیستی عملکرد نسبتاً ثابتی داشته است. در حوزه اقتصادی، روابط شرکت‌های ترک با رژیم صهیونیستی ادامه داشته است و از یک روند ثابت برخوردار بوده است و با توجه به تحولات منطقه اگرچه در برخی مقاطع حساس دچار افت‌وخیز شده است اما یک مسیر نسبتاً ثابت را طی کرده است.

در عرصه سیاسی ماجرای کشتی مرمره که منجر به کشته شدن چندین شهروند ترکیه شد چالشی را در روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی ایجاد کرد و با وجود تلاش سازمان‌های مردم‌نهاد ترکیه برای ادامه اعزام کشتی‌های دیگری به‌سمت غزه، اما این روند از سوی صهیونیست‌ها یک تهدید به‌حساب نیامد.

اما در نقطه مقابل نوع عملکرد ترکیه در بحران سوریه اگرچه براساس یک تفکر خاص و نه در راستای هماهنگی با صهیونیست‌ها صورت گرفت اما نوع اقدام و عملکرد ترکیه با منافع رژیم صهیونیستی تعارضی نداشته، موجب نگرانی صهیونیست‌ها نشده است.

نکات قابل‌توجه ارزیابی اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی

در ارزیابی سال 2020 دستگاه امنیتی ارتش رژیم صهیونیستی به چند نکته مهم در خصوص ترکیه اشاره می‌شود که برخی از آنها پوششی برای مخفی کردن مطامع رژیم صهیونیستی و برخی دیگر ریشه اصلی تهدید تلقی شدن ترکیه از سوی صهیونیست‌ها است.

تجاوز به خاک سوریه

صهیونیست‌ها، تجاوز ارتش ترکیه به خاک سوریه را یک نقطه منفی در راستای اعمال خشونت از سوی دولت ترکیه توصیف کرده‌اند و این نکته منفی را یک دلیل تهدید تلقی شدن ترکیه توصیف می‌کنند.

واقعیت مطلب آن است که صهیونیست‌ها هیچ گاه از حضور ترکیه در خاک سوریه ناراحت نبوده‌اند، چرا که از نگاه صهیونیست‌ها سوریه تهدید امنیتی درجه‌اول آنها محسوب می‌شود لذا با تجاوز ترکیه به خاک سوریه، این اقدام هم سوری‌ها را به خود مشغول کرده است و هم اینکه موجب تضعیف ارتش سوریه خواهد شد، از این حیث دلیلی که صهیونیست‌ها مطرح می‌کنند کاملاً مشخص است که بهانه‌ای برای حفظ ویترین آنها است و به هیچ وجه، واقعیت نمی‌تواند داشته باشد.

همکاری با اخوان المسلمین

ارزیابی امان به همکاری و حمایت ترکیه از اخوان‌المسلمین به‌عنوان یکی از دلایل تهدید معرفی شدن ترکیه برای صهیونیست‌ها اشاره می‌کند. این‌که حزب عدالت و توسعه ترکیه، بخشی از اخوان المسلمین است امری است که مورد اذعان رهبران این حزب و شخص رجب طیب اردوغان نیز هست، اما نکته قابل توجه آن است که ترک‌ها طی چند سال گذشته آن بخش از انتساب اخوانی‌شان را که موجب تهدید صهیونیست‌ها بوده کاملاً از بین برده‌اند. از یک سو اخوان ترکیه با اخوان المسلمین در مصر در موضع اختلافی قرار دارند و به‌رغم شباهت اسمی، از حیث اهداف و رویکرد شبیه هم نیستند، به‌ویژه از زمانی که اردوغان در دوره محمد مرسی به مصر رفت و در آنجا تلاش کرد الگوی ترکیه‌ای اخوان را به‌خورد اخوان مصر بدهد این اختلاف جدی‌تر شد و اکنون نسخه ترکیه‌ای اخوان المسلمین چیزی جدا از اخوان المسلمین جهانی است.

از سوی دیگر طی 8 سال گذشته و به‌ویژه از زمان آغاز بحران سوریه، با تهدید‌هایی که صهیونیست‌ها علیه حماس انجام دادند ترک‌ها، به خواسته‌های صهیونیست‌ها، اعضای حماس را از ترکیه خارج کرده‌اند، خروج و به‌تعبیر بهتر اخراج صالح العاروی از ترکیه به‌همراه تیمی از اعضای حماس در این راستا انجام شد. هرچند ترکیه همکاری استراتژیک گذشته با صهیونیست‌ها را ندارد اما در امور امنیتی که صهیونیست‌ها نسبت به آن حساس هستند از خط قرمزهای آنها عبور نکرده است.

خط لوله گاز مدیترانه و حفاری‌های ترکیه

مهمترین نقطه‌ای که ترکیه روی آن دست گذاشته و صهیونیست‌ها را به صرافت انداخته، حفاری‌هایی است که ترکیه طی دو سال گذشته در مدیترانه، به‌ویژه در بخش ترک‌نشین قبرس انجام داده است. مقامات ترکیه با همکاری چند شرکت فراملیتی این حفاری‌ها را آغاز کردند. با هشدارهای رژیم صهیونیستی نسبت به این حفاری‌ها تمام شرکت‌های خارجی از این حفاری خارج شده، تنها یک شرکت فرانسوی در آن باقی مانده است. این حفاری‌ها که ترکیه را به درآمدی قابل توجه می‌رساند یک خط قرمز برای صهیونیست‌ها محسوب می‌شود که می‌تواند در درازمدت به یک اختلاف و درگیری جدی منتهی شود، مسئله‌ای که تاکنون بین صهیونیست‌ها و فرانسه نیز اختلافاتی به‌وجود آورده است.

علت امر آن است که رژیم صهیونیستی مدت‌ها است روی مخازن گازی مدیترانه برنامه‌ریزی می‌کند. از سفره‌های گازی نزدیک بندر حیفا گرفته تا مخازن لبنان که مدت‌ها چشم طعم به آنها دوخته و در ادامه مخازن نزدیک به سواحل غزه جزو برنامه‌های سال‌های گذشته صهیونیست‌ها بوده است. آنها برای مخازن گازی اطراف قبرس نیز برنامه دارند و طی سال‌های گذشته روابط جدی و هدفمندی را با یونان و قبرس آغاز کرده‌اند و به‌نظر می‌رسد یکی از اهداف برقراری این روابط که در محافل تصمیم‌ساز رژیم صهیونیستی مهم توصیف می‌شوند همین مخازن گازی و بعضاً نفتی باشد.

حال ترکیه در عرصه‌ای وارد شده که صهیونیست‌ها برای آن برنامه جدی و اقتصادی دارند، مسئله‌ای که برای صهیونیست‌ها قابل اغماض نیست لذا ترکیه را با وجود روابط استراتژیک و دامنه‌دار به یک چالش جدی برای صهیونیست‌ها تبدیل می‌کند.

همکاری با لیبی در عرصه مدیترانه

یکی از نقاطی که ترکیه وارد آن شده است لیبی است. ترکیه طی نیمه دوم سال 2019 و چند ماهی که از سال 2020 گذشته، همکاری‌هایی را با دولت انتقالی لیبی داشته است، از همکاری برای سرکوب مخالفان این دولت گرفته تا همکاری در امور نفتی. این همکاری با منافع و اهداف رژیم صهیونیستی در لیبی در تعارض است. حضور ترکیه و همکاری‌اش با دولت انتقالی لیبی در امور نفتی یک خط قرمز برای رژیم صهیونیستی است، چرا که با همکاری ترکیه دولت انتقالی لیبی به درآمدهای خوبی در حوزه نفتی دست پیدا خواهد کرد. از سوی دیگر این موجب می‌شود دولت انتقالی لیبی به‌سمت صهیونیست‌ها نیاید و در پایان اینکه ترکیه را که یک رقیب جدی برای صهیونیست‌ها محسوب می‌شود به درآمدی کلان و خارج از مرزهایش خواهد رساند، و نکته آخر اینکه ترکیه را به‌عنوان یک بازیگر در مدیترانه مطرح خواهد کرد.

همه اموری که در فوق به آن اشاره شد موجب شده است ترکیه برای صهیونیست‌ها به‌عنوان مانعی مقابل منافع صهیونیست‌ها مطرح شود، لذا طبیعی است که ترکیه در این شرایط چالش رژیم صهیونیستی باشد.

حضور جدی منطقه‌ای ترکیه

کنار تمامی مسائلی که به آنها اشاره شد، ترکیه طی 4 سال گذشته و پس از پایان خلافت داعش در عراق و سوریه در عرصه منطقه غرب آسیا حضور نظامی جدی داشته است. اعزام نیرو از سوی ترکیه به قطر، سودان و لیبی به‌معنای حضور ترکیه در خلیج فارس، دریای سرخ و مدیترانه است. این مسئله باعث می‌شود ترکیه به‌عنوان یک بازیگر جدی منطقه‌ای مطرح شود. حضور یک بازیگر جدید در منطقه که در نقاط مختلفی نیروی نظامی نیز داشته باشد برای صهیونیست‌ها خطر محسوب می‌شود چرا که حضور این نیروها از یک سو جای صهیونیست‌ها را تنگ خواهد کرد و از طرف دیگر موجب خواهد شد منافع صهیونیست‌ها در مقاطع حساس به خطر بیفتد لذا ترکیه چالشی است که صهیونیست‌ها به آن می‌اندیشند.

جمع‌بندی

به‌طور کلی ترکیه روابط استراتژیک و جدی با صهیونیست‌ها دارد اما طی 5 سال گذشته با حضور جدی در منطقه غرب آسیا به‌عنوان یک بازیگر جدید مطرح می‌شود این بازیگری برای صهیونیست‌ها خوشایند نیست و به‌ویژه آنکه اردوغان و حزب عدالت و توسعه با گردش‌های ناگهانی خود را غیرقابل پیش‌بینی نشان داده‌اند و صهیونیست‌ها از آن به‌عنوان یک بازیگر نامتوازن یاد می‌کنند. این بازیگری نامتوازن در جریان بحران سوریه خود را نشان داد و ترکیه به‌ناگهان از یک هم‌پیمان آمریکا در ائتلاف مبارزه با داعش به یک عضو جدی نشست‌های حامیان سوریه تبدیل شد.

از طرف دیگر اقدامات اقتصادی ترکیه در مدیترانه به‌ویژه در عرصه استخراج گاز و نفت موجب نگرانی جدی صهیونیست‌ها از این کشور شده است. این نشان می‌دهد صهیونیست‌ها فقط با کسانی روابط استراتژیک برقرار می‌کنند که آنها را چالش نمی‌دانند که نه فعالیت اقتصادی داشته باشند نه در عرصه خود به‌عنوان بازیگری جدی مطرح شوند. به‌نظر می‌رسد در آینده‌ای نه‌چندان دور این چالش، صهیونیست‌ها را به اقداماتی وادار کند که ترکیه هرگز انتظار آن را ندارد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/13740


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

جنگ غزه شمشیر دولبه ای که می تواند به نفع یا زیان بایدن باشد


آشکار شدن دموکراسی دروغین امریکا با سرکوب اعتراضات دانشجویی


حکم بازداشت دیوان کیفری بین‌المللی علیه نتانیاهو به چه معناست؟


مکرون در تلاش تبدیل کردن اروپا به قدرت هسته ای مستقل


ادعای حمایت از زنان در کشورهای اسلامی و ضرب‌وشتم زنان در امریکا


بازی کشورهای‌ عربی میان تهران و تل‌ابیب


جزئیات توافق امریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌ابیب چیست؟


آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تلاش‌‌ها برای گسترش حکومتداری الکترونیکی در افغانستان

گفتگوی مقامات حکومت طالبان و ایران در کابل

گروه داعش مسئولیت انفجار بدخشان را برعهده گرفت

مانعی برای اجرای پروژه تاپی در افغانستان وجود ندارد

حضور در «او.آی.سی» آغازی برای تعامل با جهان اسلام است

خوسلو با چاشنی کامبک رئال را به فاینل رساند

تعلیق ارسال محموله تسلیحاتی به اسرائیل به دستور بایدن

تکمیل سه پروژه انکشافی در ولایت پروان

پایان اولین نمایشگاه ملی قرآنی در کابل

نائب قهرمانی قیس علی‌زاده در رقابت های مشت‌زنی آسیا

گفتگوی مقام‌های پاکستانی و ازبکستانی در مورد خط آهن افغان - ترانس

فرار 300 هزار نظامی اوکراین از میدان های نبرد

نزاع بر سر محو کشت کوکنار در بدخشان خاتمه یافته است

داعش از پاکستان برای حملاتش در افغانستان استفاده می‌کند

از قاچاق ۱۴۰ کیلوگرام موی زن در غزنی جلوگیری شد

دیدار متقی با یک هیئت سازمان ملل متحد در کابل

بازداشت دو تبعه امریکایی توسط روسیه

بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان

جنگ غزه در مقطع بحرانی و حساس قرار دارد

می‌خواهیم شبی باورنکردنی خلق کنیم

به ادعای پاکستان؛ طرح حمله به انجنیران چینی در افغانستان ریخته شده بود

در شب بی‌مهری تیرهای دروازه با PSG، دورتموند به فاینل صعود کرد

افتتاح اتاق تجارت قزاقستان در هرات

نیاز مندی47 درصدر از جمعیت افغانستان به کمک های بشردوستانه

تخریب 10 هکتار زمین از اثر سیلاب‌های اخیر در افغانستان


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.