درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-29  |  2024-05-18  |  بروز شده در: 1403/02/29 - 14:52:5 FA | AR | PS | EN
هشدار از احتمال باران در 16 ولایت کشور            اعمار یک مدرسه دینی با هزینه بیش از ۲۵ میلیون افغانی در بلخ            پس از 4 سال؛ راشد خان با استقبال گرم وارد کابل شد             اختلاف کشور های اروپایی در باره نحوه تعامل با چین            ایران حمله تروریستی در بامیان را محکوم کرد            اتحادیه اروپا، تایوان را به‌رسمیت نمی‌شناسد             احتمال آغاز جنگ جهانی سوم قبل از انتخابات امریکا            حادثه ترافیکی در هرات، 4 کشته و 14 رخمی برجا گذاشد            «جشنواره فلم کَن ٢٠٢٤» آینده سینما را جشن می‌گیرد            انتصاب و استخدام باید براساس شایستگی باشد، نه روابط شخصی            تحریم های جدید واشنگتن علیه مسکو             دولت امریکا مسئول ادامه جنگ در غزه است            به توافق چابهار نباید از دیدگاه تنگ‌نظرانه نگاه کرد            کار ساخت بخش دوم قطعه چهارم خط آهن هرات ـ خواف ادامه دارد            کشته شدن ۴ گردشگر خارجی در بامیان            






تاریخ نشر: 1398/09/25 - 15:59:4
تعداد بازدید: 869
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

ترامپ برای انتخابات دنبال توافق در افغانستان است
خروج ۴ هزار نظامی امریکایی برای عکس یادگاری با طالبان
 خروج ۴ هزار نظامی امریکایی برای عکس یادگاری با طالبان

دولت دونالد ترامپ در نظر دارد طی هفته آینده خروج تعداد ۴ هزار نظامی امریکایی را از افغانستان اعلام کند؛ اقدامی که گفته می‌شود نوعی امتیازدهی به طالبان برای رسیدن به توافق صلح است.

در شرایطی که نمایندگان امریکا و طالبان برای رسیدن به توافق صلح گفتگو‌ها را از سر گرفته‌اند و به نظر می‌رسد، در آینده نزدیک به توافق نهایی دست پیدا کنند، امریکا نیز برای نشان دادن حسن نیت خود، در پی دادن امتیاز‌هایی به این گروه است. شبکه ان‌بی‌سی‌نیوز، روز یک شنبه به نقل از مقام‌های امریکایی گزارش داد دولت امریکا با توجه به ازسرگیری مذاکرات خود با گروه طالبان در نظر دارد طی هفته آینده ۴ هزار نظامی را از افغانستان خارج کند، اما همچنان ۸ تا ۹ هزار نظامی خود را در این کشور نگه می‌دارد. مقام‌های امریکایی نگفته‌اند این خروج از چه زمانی آغاز می‌شود، اما تأکید کرده‌اند خروج مرحله به مرحله و ظرف چند ماه انجام می‌شود. پیش از این، مارک اسپر، وزیر دفاع و مارک میلی، رئیس ستاد مشترک نیرو‌های مسلح امریکا اعلام کرده بودند که واشنگتن در حال بررسی کاهش حضور نظامیان خود در افغانستان و تأکید بیشتر روی عملیات‌های ضد تروریستی است. بر اساس این گزارش، حتی احتمال می‌رود شماری از نظامیان خارج شده مجدداً در قالب چرخشی با شماری نیروی دیگر جایگزین شوند، حال آنکه این قضیه درباره سایرین صدق نخواهد کرد. هفته گذشته طالبان خبر داد که مذاکرات این گروه با امریکا در دوحه پایتخت قطر بعد از یک وقفه سه‌ماهه از سرگرفته شده است. به گزارش اسپوتنیک، یک منبع نزدیک به طالبان گفته است که هر دو طرف در مذاکرات‌شان در دوحه، درباره کاستن از خشونت‌ها و شرایط لازم برای شروع مذاکرات درونی بین گروه‌های افغانستانی (دولت کابل و طالبان) رایزنی کردند.

جنرال امریکایی: دستوری نرسیده است

خروج احتمالی نیرو‌های امریکایی از افغانستان درحالی است که طالبان بار‌ها این مسئله را پیش شرط بازگشت به میز مذاکرات صلح اعلام کرده بود و رسانه‌ها تصمیم واشنگتن را امتیازی در چارچوب مذاکرات با طالبان ارزیابی کرده‌اند. طالبان و نمایندگان امریکا از سال گذشته مذاکرات برای رسیدن به راه‌حل سیاسی برای پایان دادن به درگیری‌ها در افغانستان را شروع کردند، اما سه ماه پیش و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این کشور، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور امریکا به طور ناگهانی این مذاکرات را متوقف کرد.

خبر خروج امریکایی‌ها درحالی مطرح می‌شود که ژنرال اسکات میلر، فرماندهی نیرو‌های امریکایی در افغانستان اظهار داشت: «دستوری در این خصوص به نظامیان مستقر در افغانستان نرسیده است». به گزارش بی‌بی‌سی، این ژنرال امریکایی تأکید کرد: «آنان نسبت به مأموریت پشتیبانی حمایت قاطع با شرکای افغانستانی خود متعهد هستند و اطمینان دارند که افغانستان هیچ‌گاه پناهگاه امن برای تروریست‌هایی که منابع امریکا و متحدانش را تهدید کند، تبدیل نخواهد شد». امریکا در حال حاضر حدود ۱۳ هزار سرباز در افغانستان دارد که بخش زیادی از این نیرو‌ها در همکاری با سایر اعضای ناتو مشغول آموزش، مشورت و همکاری با نیرو‌های امنیتی افغانستان هستند.

تصمیم ترامپ برای خروج هزاران نیرو از افغانستان درحالی است که دو سال پیش ترامپ در راستای راهبرد امنیتی واشنگتن، ۴ هزار و ۵۰۰ نیروی جدید به افغانستان اعزام کرد. دو ماه پیش نیز دونالد ترامپ اعلام کرد که بخش زیادی از نیرو‌های این کشور را از افغانستان خارج می‌کند. همچنین دو هفته پیش ترامپ در سفری غیرمنتظره به افغانستان رفت و در پایگاه بگرام با نظامیان امریکایی دیدار و این مسئله را بار دیگر مطرح کرد. خروج از افغانستان یکی از شعار‌های انتخاباتی ترامپ بود و در آستانه یک سال مانده به انتخابات ریاست جمهوری امریکا، تلاش می‌کند با توافق با طالبان و خروج بخشی از نیروهایش از افغانستان، برگ برنده‌ای در سیاست خارجی داشته باشد تا بتواند پیروزی خود را مسجل کند. با این حال، بسیاری از مقامات امریکا از برنامه خروج نیرو‌های این کشور از افغانستان نگران هستند و معتقدند که این مسئله سبب قدرت‌گیری طالبان شده و ناامنی‌ها را تشدید می‌کند. بر اساس برآورد‌های سازمان‌های اطلاعاتی، امریکا و متحدانش در ۱۸ سال گذشته بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار در افغانستان هزینه کرده‌اند، اما هیچ‌گونه دستاوردی در این کشور نداشته‌اند. ائتلاف ناتو در سال ۲۰۰۱ برای سرنگونی رژیم طالبان به افغانستان حمله کرد اکنون برای وارد کردن این گروه به ساختار قدرتی افغانستان با نمایندگان طالبان مذاکره می‌کند.

طالبان: امریکا توان پیروزی ندارد

تصمیم دولت امریکا برای خروج احتمالی ۴ هزار نیرو از افغانستان پس از آن انجام می‌شود که هفته گذشته رسانه‌های امریکایی اسناد محرمانه‌ای را از جنگ افغانستان منتشر کردند که نشان می‌داد مقامات کاخ سفید به مردم امریکا درباره میزان تلفات و هزینه‌های این کشور دروغ گفته‌اند. طالبان روز یک شنبه با اشاره به گزارش‌ها مبنی بر پنهانکاری مقامات امریکایی درباره جنگ افغانستان گفت که تداوم جنگ هیچ منطقی ندارد و ژنرال‌های امریکایی نیز نمی‌توانند با راهبرد‌های نظامی پیروز این جنگ شوند. طالبان گفت: «اشغالگران و رسانه‌های آن‌ها از ۱۸ سال گذشته برای پنهان کردن و تحریف حقایق این کشور تلاش می‌کنند؛ آن‌ها در حالی‌که هیچ نشانه‌ای از موفقیت مشاهده نمی‌شد در رسانه‌ها خود را پیروز میدان می‌دانستند».

 طالبان در وب‌سایت رسمی خود نوشت: «رسانه‌ها نیز در طول این سال‌ها برای موفقیت و پیروزی استراتژی امریکا در افغانستان تبلیغات و این طرز فکر را منتشر می‌کردند که پیروزی نظامی در افغانستان ممکن است». در ادامه این مطلب آمده است: «اشغال امریکا و تداوم جنگ در این کشور توجیه منطقی و قانونی ندارد، به حضور نیرو‌های امریکایی در افغانستان نیازی نیست و ژنرال‌های جنگ‌طلب امریکایی نمی‌توانند با طرح استراتژی‌های جنگی پیروز شوند». طالبان بار‌ها هشدار داده است تا زمانی که نیرو‌های خارجی در خاک افغانستان حضور داشته باشند، به جنگ علیه اشغالگران ادامه خواهد داد.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/12088


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

اختلاف کشور های اروپایی در باره نحوه تعامل با چین


آیا صبر استراتیژیک ایران به پایان رسیده است ؟


زورآزمایی هندوستان با تحریم های ثانویه علیه ایران!


سود جویی حکومت طالبان از تنش‌ها میان امریکا، چین و روسیه


آیا جنگ اوکراین خطر «جنگ جهانی سوم» را به همراه دارد؟


ابتکارعمل در جنگ اوکراین در دست روسیه است


ابعاد و اهمیت ناآرامی‌های بدخشانِ افغانستان


جنگ غزه شمشیر دولبه ای که می تواند به نفع یا زیان بایدن باشد


آشکار شدن دموکراسی دروغین امریکا با سرکوب اعتراضات دانشجویی


حکم بازداشت دیوان کیفری بین‌المللی علیه نتانیاهو به چه معناست؟


مکرون در تلاش تبدیل کردن اروپا به قدرت هسته ای مستقل


ادعای حمایت از زنان در کشورهای اسلامی و ضرب‌وشتم زنان در امریکا


بازی کشورهای‌ عربی میان تهران و تل‌ابیب


جزئیات توافق امریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌ابیب چیست؟


آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

وحشت یونما از حمله بر گردشگران خارجی در بامیان

هشدار از احتمال باران در 16 ولایت کشور

اعمار یک مدرسه دینی با هزینه بیش از ۲۵ میلیون افغانی در بلخ

پس از 4 سال؛ راشد خان با استقبال گرم وارد کابل شد

اختلاف کشور های اروپایی در باره نحوه تعامل با چین

ایران حمله تروریستی در بامیان را محکوم کرد

اتحادیه اروپا، تایوان را به‌رسمیت نمی‌شناسد

احتمال آغاز جنگ جهانی سوم قبل از انتخابات امریکا

حادثه ترافیکی در هرات، 4 کشته و 14 رخمی برجا گذاشد

«جشنواره فلم کَن ٢٠٢٤» آینده سینما را جشن می‌گیرد

انتصاب و استخدام باید براساس شایستگی باشد، نه روابط شخصی

تحریم های جدید واشنگتن علیه مسکو

دولت امریکا مسئول ادامه جنگ در غزه است

به توافق چابهار نباید از دیدگاه تنگ‌نظرانه نگاه کرد

کار ساخت بخش دوم قطعه چهارم خط آهن هرات ـ خواف ادامه دارد

کشته شدن ۴ گردشگر خارجی در بامیان

زور النصر باز هم به الهلال نرسید

کابلوف روابط روسیه و حکومت طالبان را درحال گسترش خواند

کنسولگری افغانستان در «استانبول» رسماً به طالبان واگذار شد

طالبان خواهان تجارت ۱۰ میلیارد دالری با ایران

بیانیه مشترک شی و پوتین درباره جنگ اوکراین

ادامه درگیری مرزی میان نیروهای طالبان و پاکستان در پکتیا

آیا صبر استراتیژیک ایران به پایان رسیده است ؟

آغاز مجدد بارش باران شدید در هرات

گردهمایی بین المللی روسیه و جهان اسلام


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.