درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-01-09  |  2024-03-28  |  بروز شده در: 1403/01/09 - 03:10:3 FA | AR | PS | EN
پوتین ادعای جنگ روسیه با ناتو را مزخرف خواند            بیش از یک سوم جمعیت جهان با ناامنی غذایی مواجه هستند            مسی در زندگی ورزشی اش دیگر رؤیایی ندارد            هیچ ارگانی جز وزارت اطلاعات و فرهنگ حق مداخله در تخلفات رسانه‌ای ندارد             استفاده تسلیحات ما توسط طالبان پیام ضعف را منعکس می‌کند            دیدار وزیر خارجه حکومت طالبان با هیئت پاکستانی در کابل            محکومیت کشته شدن شهروندان چینی در پاکستان از سوی حکومت طالبان            صف آرایی تیم فوتسال کشور مقابل تیم تایلند            کمک ۱۵ میلیون یورویی آلمان به افغانستان             هنوز هم نام بیشتر از ۲۰ مقام طالبان در فهرست سیاه قرار دارد             وعده همکاری چین با سکتور صحت افغانستان            برگزاری مراسم دستاربندی برای زندانیانی که حافظ قرآن شدند            امریکا از تحریم‌های جدید علیه ایران و گروه‌های مقاومت خبر داد            تکذیب هرگونه همکاری نظامی با اسرائیل از سوی ترکیه            تساوی تیم‌‌های ملی برازیل و اسپانیا در نبردی پرگول            






تاریخ نشر: 1392/7/16 - 09:43:29
تعداد بازدید: 1285
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

مافیای دارو-۲
تبلیغات گسترده؛ عصای موسی مافیای دارو
تبلیغات گسترده؛ عصای موسی مافیای دارو

یكی از محورهای اصلی عملكرد و كسب سود مافیای جهانی دارو استفاده از تبلیغات و آگهی برای جذب مخاطب و مشتریانی است كه از بیماری یا ناراحتی رنج میبرد.

فردی نالان و ناراحت كه حوصله كاری ندارد، به یك باره خوشحال و خندان میشود تا حدی كه این شادی را در عمرش تجربه نكرده است. این ماجرای یك كارتون یا فلم مخصوص كودكان نیست بلكه داستان یك آگهی تجاری مربوط به تبلیغ قرص زولافت است. لن ماریسون در كتاب خود به نام مراقبت‌های بهداشتی در هزاره جدید مینویسد: هر ساله آگهی‌های فروش دارو در تلویزیون ۳۰ درصد افزایش مییابد.

وی در ادامه مینویسد: امروزه تشخیص بین آگهی تبلیغاتی خودرو و فروش دارو بسیار مشكل شده است زیرا هر دو سعی در زیبا نشان دادن محصولاتشان دارند!!!

در سال ۲۰۰۰ شركت‌های دارویی بیش از ۲.۵ میلیارد دالر صرف آگهی‌های تجاری برای فروش محصولاتشان كردند این مقدار در سال ۲۰۰۳ به بیش از ۳ میلیارد دالر رسید. نكته قابل تامل، هزینه بالای ساخت این آگهی‌هاست كه به دلیل سود آور بودن محصولات هر روز بیشتر میشود.

به نوشته این كتاب، حتی بسیاری از پزشكان نیز با دیدن این آگهی‌ها به صورت ناخود آگاه جذب این داروها میشوند و آن‌ها را برای بیماران خود تجویز میكنند. دكتر مایك فیلون در كتاب خود با نام ایفدرا؛ حقیقت یا رویا مینویسد: متوسط تعداد نسخه بیماران در امریكا در سال ۱۹۹۲، ۷.۳ بود كه در سال ۲۰۰۰ این رقم به ۱۰.۴رسید.

تكنیك‌های مافیا در امر تبلیغات

مافیای دارو بیشتر تبلیغات خود را عمدتا به داروهایی معطوف میكند كه به ظاهر افراد مربوط میشود و بیشتر در زمینه داروهای چاقی یا لاغری است. تكنیك آن‌ها استفاده از بازیگران سرزنده و جوان به عنوان فرد راهنمایی است كه دارو را به شخص بیمار توصیه میكند. اما به طور كلی در ابتدای آگهی سیه روزی و ناراحتی‌های فرد بیمار با بزرگنمایی عجیبی نمایش داده میشود. این اولین تكنیك برای همزاد پنداری با فردی است كه آگهی را میبیند و خود را فردی بیچاره و مستاصل میپندارد.

در تكنیك دوم افرادی سالم و خوشحال در جامعه كه گویی هیچ درد و رنجی ندارند نشان داده میشوند، در این تكنیك فرد بیمار با دیدن آن‌ها آرزوی داشتن شرایط فرد سالم را دارد. تكنیك بعدی استفاده از دكتر، مشاور یا شخصی شاداب و زیباست كه فرد بیمار و نالان را میبیند، از رنج و درد وی میپرسد و راهنمایی لازم را برای مصرف داروی مورد نظر را به شخص بیمار میكند.

در آخر هم فرد بیمار با مصرف دارو به سرعت تبدیل به شخصی سالم با چهره‌ای بشاش میشود و خود او تبدیل به مشاوری میشود كه دارو را به فرد دیگری معرفی میكند.

نكته جالب در این داستان ساختار معنی دار و هدفمند این تبلیغات و هزینه‌های گزافی است كه برای تولید آن‌ها صرف میشود. این گونه تبلیغات به حدی كارآمد هستند كه به عنوان نمونه در كشور فیلیپین تبلیغات دارو جزو ۱۰ آگهی جذاب و پر مخاطب این كشور است.

ساختار آگهی؛ داستان‌های واقعی با علائم گمراه كننده

یك نمونه از آگهی تجاری قرص پاكسیل( paxil) به این صورت نمایش داده میشود كه زنی حدودا ۳۰ ساله تنها در خانه و از پشت پنجره به مهمانی باغ روبرویی نگاه میكند. صدایی در پس آگهی تبلیغاتی میگوید كه این زن دچار اختلال نگرانی اجتماعی ناشی از عدم تعادل روانی شده است، در این حین دوستی با لبخند به سراغ او میآید و با دیدن حال و احوال وی قرص پاكسیل (paxil ) را به دوستش میدهد، با مصرف این قرص، دنیا پیش روی زن رنگ تازه‌ای مییابد. در همین حین زنگ خانه به صدا در میآید و چند نفر با لبخند به دیدار این زن میروند.

امروزه تبلیغات وسیعی در مورد داروهای مختلف انجام میگیرد و شركت‌های داروسازی نیز بدون توجیه خاصی مدام به قیمت داروهای خود میافزایند. به نوشته سایت نچرال نیوز، داروهایی كه دارای فرمول ساده‌ای هستند، تنها به دلیل تبلیغات رنگارنگ ۳ تا ۵ برابر قیمت اروپایی آن به مردم امریكا فروخته میشوند. قرص ترامادول كه امروزه مصرف آن در بسیاری از كشورها به خصوص كشورهای جهان سوم رواج یافته است، ماده مخدری بیش نیست كه با رنگ ولعاب تبلیغاتی به عنوان مسكن و داروی خواب به مردم دنیا عرضه میشود.

نسخه‌های شفابخش ولی بیاثر

شركت‌های دارویی در سراسر دنیا مدعی اثرات مفید و موثر محصولاتشان بر روی بیماران هستند. آن‌ها با تبلیغات گسترده برای هر مشكل جسمی، دارویی را معرفی میكنند. دارویی كه كلسترول خون را پایین میآورد، افسردگی را درمان میكند، آلرژی را از بین میبرد و كودكانان را آرام میكند. سایت نچرال نیوز در مقاله‌ای سوالی كلیدی را مطرح میكند: اگر نسخه‌ها و داروهای تجویزی موثرند، چرا بیماران علاج نمی یابند و هر روز بر تعداد بیماران افزوده میشوند.

واقعیت این است كه هرقدر یك فرد داروهای بیشتری را مصرف میكند به همان نسبت سلامتی خود را بیشتر به خطر میاندازد و چون این داروها خاصیت اعتیاد آوری دارند فرد بیمار یارای ترك قرص تجویزی را ندارد و به نوعی به آن معتاد میشود.

پرسش همیشگی بیماران از افراد سالم در مورد راز سلامتی و دارویی كه باید مصرف میكنند با این پاسخ روبرو میشود كه هیچ دارویی مانند ورزش منظم نیست، اما تناقضی دیده میشود تبلیغ شركت‌های دارویی از درمان دردها حكایت دارد اما آزمایشات علمی و تحقیقاتی افزایش روزافزون تعداد بیماران در كشورها را نشان میدهد.

شاید تبلیغات پر رنگ و لعاب دارو توانسته باشند بسیاری را در سراسر دنیا به خرید دارو مجاب كند اما ۲ سوال مهم در این مقوله بدون پاسخ مانده است. نخست اینكه عوارض این قرص‌ها چیست؟ و دوم آنكه اگر این قرص‌ها كارآیی دارند چرا تعداد بیماران و بیماری‌ها روز به روز بیشتر میشود؟

منبع: ایرنا

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/957






*
*

*



نیز بخوانید

روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید


دیدگاه نامزدهای انتخابات روسیه درباره جنگ اوکراین


کمک های انسانی به غزه یا یک نمایش نظامی تمام‌عیار


اروپا در اندیشه خارج شدن از وابستگی بیش‌ازحد به امریکا


پافشاری روسیه بر تعامل با حکومت طالبان در افغانستان


سیاست دولت جدید پاکستان درقبال مهاجران تغییر خواهد کرد؟


تمرکز بر «راه لاجورد»؛ افغانستان معطل دیگران نمی‌ماند


چرا هند از اسرائیل حمایت می‌کند؟


کشته و زخمی شدن 772 درگزارش سالانه یک نهاد حقوق بشری


بازی پنهانی امریکا، روسیه و چین با حق وتو


بعد از گذشت دوسال ؛ آینده‌ی نامعلوم کی‌یف با ورود به سال سوم جنگ


احتمال تسلیمی اوکراین به روسیه و نابودی ائتلاف ناتو در صورت پیروزی ترامپ


ایران ابرقدرت منطقه‌ای در برابر نفوذ امریکا و اسرائیل شده است


آیا تغییر رژیم اوکراین در راه است؟


روزگار دشوار اروپا در محاصره ترامپ و پوتین


گزارش جدید یوناما از نوع زندگی زنان در افغانستان؛ در آستانه نشست دوحه


امریکا به دنبال تشکیل دولت مستقل فلسطینی؛ اتمام صبر بایدن در برابر نتانیاهو تمام


شورای امنیت سازمان ملل باید اصلاح شود





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تیم فوتسال کشور با شکست مقابل تایلند از رسیدن به فاینل باز ماند

پوتین ادعای جنگ روسیه با ناتو را مزخرف خواند

بیش از یک سوم جمعیت جهان با ناامنی غذایی مواجه هستند

مسی در زندگی ورزشی اش دیگر رؤیایی ندارد

هیچ ارگانی جز وزارت اطلاعات و فرهنگ حق مداخله در تخلفات رسانه‌ای ندارد

استفاده تسلیحات ما توسط طالبان پیام ضعف را منعکس می‌کند

دیدار وزیر خارجه حکومت طالبان با هیئت پاکستانی در کابل

محکومیت کشته شدن شهروندان چینی در پاکستان از سوی حکومت طالبان

صف آرایی تیم فوتسال کشور مقابل تیم تایلند

کمک ۱۵ میلیون یورویی آلمان به افغانستان

هنوز هم نام بیشتر از ۲۰ مقام طالبان در فهرست سیاه قرار دارد

وعده همکاری چین با سکتور صحت افغانستان

برگزاری مراسم دستاربندی برای زندانیانی که حافظ قرآن شدند

امریکا از تحریم‌های جدید علیه ایران و گروه‌های مقاومت خبر داد

تکذیب هرگونه همکاری نظامی با اسرائیل از سوی ترکیه

تساوی تیم‌‌های ملی برازیل و اسپانیا در نبردی پرگول

کمک۸۸۰ میلیون دالری صندوق بین المللی پول به اوکراین

سهمیه افغانستان برای اشتراک در مراسم حج ۳۰ هزار تن می‌باشد

افغانستان از اصلی‌ترین مراکز فارسی است

تا دیر نشده بر مواضع داعش در افغانستان حمله کنیم

کمک یک میلیون دالری روسیه افغانستان

آغاز تلاش ها برای حل مشکل کمبود آب در کابل

برنامه‌های پاکستان برایاخراج مهاجرین افغان جان بسیاری را به خطر می‌اندازد

کشته شدن 4 شورشی در بلوچستان توسط نیروهای امنیتی در پاکستان

اسرائیل باید به جنگ غزه پایان دهد


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.