درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-01  |  2024-04-20  |  بروز شده در: 1403/02/01 - 12:07:0 FA | AR | PS | EN
دیدار وزیر معادن حکومت طالبان با قراردادیان نفرایت            هشدار از احتمال برف و باران در 19 ولایت افغانستان            تایوان 21 هواپیمای نظامی چینی را در خط میانه رصد کرد            بازداشت ۴۵ پناهجوی افغان توسط نیروهای ترکی             چین برگشت‌کننده افغان از پاکستان کمک می کند             کوشش حکومت طالبان برای ازسرگیری پروژه‌های بانک جهانی بی نتیجه ماند            ادامه حملات زمینی، هوایی و دریایی رژیم اسرائیل در نوار غزه             آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟             در صورت مصادره دارایی‌های روسیه، عمل متقابل انجام می دهیم            عامل اصلی نسل‌کشی فلسطینیان؛ حمایت امریکا از اسرائیل است            مدرکی از دخالت پناهجویان افغان در ناامنی‌های پاکستان نیست            زیدان در یک قدمی بایرن مونیخ            پاکستان سفر رئیسی را نگاهی رو به جلو در روابط میان دو کشور خواند             سفر داکتران ترکی برای تداوی رایگان کودکان افغان به کابل            کشته شدن یک دستیار نزدیک به رهبر طالبان در پاکستان            






تاریخ نشر: 1392/6/9 - 11:08:37
تعداد بازدید: 2141
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

اختلافات ساکاشویلی و پوتین ادامه دارد
اختلافات ساکاشویلی و پوتین ادامه دارد

نویسنده: سعید سبحانی:

اصرار روسیه بر به رسمیت شناخته شدن استقلال آبخازی و اوستیای جنوبی منجر به خشم مقامات گرجی شده است. این در حالی‌است که مقامات کاخ کرملین طی سالهای اخیر هرگز این موضع خود را تغییر نداده اند. پس از وقوع جنگ اوستیای جنوبی میان روسیه و گرجستان، میخاییل ساکاشویلی به عنوان مهره ایالات متحده امریکا در تفلیس سعی کرده است همواره آتش اختلافات میان دو طرف را شعله ور نگاه دارد. این در حالی‌است که بخش اعظمی از مردم گرجستان خواستار بهبود روابط با مسکو هستند. فرمان به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری آبخازی و اوستیای جنوبی از طرف "دیمیتری مدودف" رئیس‌جمهوری وقت روسیه در تاریخ 26 آگوست سال 2008 بعد از پایان درگیری نظامی 5 روزه روسیه و گرجستان در پی حمله این کشور به اوستیای جنوبی صادر شد. علاوه بر روسیه کشورهای نیکاراگوئه، ونزوئلا، جمهوری نائورو و تولاو نیز استقلال این دو جمهوری را به رسمیت شناختند.

در این خصوص احیای مناسبات سیاسی و اقتصادی مسکو و تفلیس به دغدغه‌ای مهم در بین شهروندان روسی و گرجی تبدیل شده است. در این میان بسیاری از شهروندان گرجی از روابط و مناسبات فعلی کشور خود با روسیه ناراضی هستند. هم اکنون روسیه و گرجستان در وضعیت دشمنی با یکدیگر قرار دارند. در چنین شرایطی مسلم است که شهروندان گرجی خواستار تغییر این وضعیت هستند. روابط دیپلوماتیک روسیه و گرجستان در سال 2008 میلادی در پی به رسمیت شناخته شدن استقلال اوستیای جنوبی و آبخازیا توسط مسکو به دلیل یک درگیری نظامی بر سر اوستیای جنوبی مخدوش و متزلزل شده است. دولت جدید گرجستان که در اول اکتبر 2012 انتخاب شد اعلام کرده که عادی‌سازی روابط با مسکو در میان اولویت اصلی تفلیس قرار دارد. با این حال به نظر

می رسد در این خصوص موانع زیادی وجود دارد که لازم است برطرف شود. رئیس‌جمهوری روسیه در پیامی به مناسبت پنجمین سالگرد استقلال آبخازی و اوستیای جنوبی، تصمیم مسکو در مورد به رسمیت شناختن استقلال این دو جمهوری را تنها راه حل درست برای حل مشکلات مردم منطقه ارزیابی کرد.

کاخ کرملین با انتشار بیانیه‌ای در این رابطه یادآور شد، رئیس‌جمهوری در پیام تبریک خود تاکید کرده است که به رسمیت شناختن استقلال آبخازی و اوستیای جنوبی در آگوست سال 2008 برای فدراسیون روسیه، تصمیم ساده‌ای نبود، ولی تنها راه حل موجود برای مشکلات این منطقه بود و در واقع این امکان را برای این دو جمهوری جوان فراهم ساخت تا سرنوشت خود را بدست بگیرند. پوتین در این پیام‌ها دستاوردها و موفقیت آبخازی و اوستیای جنوبی در تشکیل ساختارهای دولتی و تقویت دموکراسی و ایجاد زیرساختارهای اجتماعی و اقتصادی و افزایش سطح زندگی مردم کشورهایشان طی 5 سال گذشته را بسیار باارزش ارزیابی کرده و یادآور شد که روسیه به ارائه کمک‌ها و حمایت‌های خود به این دو جمهوری ادامه خواهد داد.

مقامات تفلیس سفر "ولادیمیر پوتین" رئیس‌جمهوری روسیه به آبخازی را یکی دیگر از موارد نقض استقلال و تمامیت ارضی کشور گرجستان ارزیابی کردند."مایا پانجیکیدزه" وزیر امور خارجه گرجستان در این خصوص میگوید: "در رابطه با سفر رئیس‌جمهوری روسیه به شهر (پیتسوندو) در آبخازی، بویژه دقیقا در سالروز به رسمیت شناختن استقلال آبخازی و اوستیای جنوبی از سوی فدراسیون روسیه، باید بگویم که این سفر اقدام تحریک‌آمیز دیگری از جانب مسکو است و ما بلافاصله یادداشت اعتراض آمیزی از طرف سفارت سوئیس برای وزارت امور خارجه روسیه ارسال کردیم. مسلما سفر پوتین به آبخازی که جزء لاینفک خاک گرجستان است، یکی دیگر از موارد نقض تمامیت ارضی و استقلال گرجستان تلقی می‌شود."

دولت گرجستان پیش از این نیز در سال 2011 و 2012 نسبت به سفر "آناتولی سردیوکوف" وزیر دفاع وقت و "دیمیتری مدودف" نخست وزیر روسیه به سوخومی و تسخین والی، مراکز آبخازی و اوستیای جنوبی، از خود واکنش شدید نشان داده و این سفرها را محکوم کردند. پارلمان گرجستان پیش از این قانونی را تصویب کرده که بر اساس آن آبخازی و اوستیای جنوبی (مناطق اشغال شده توسط روسیه) نامیده شده اند. پس از وقوع انقلاب گل رز در گرجستان، نزاع مسكو و تفلیس وارد مرحله تازه‌ای گردیده است. در این راستا میخائیل ساكاشویلی و دیگر سیاستمداران گرجی سعی دارند پیاده كننده اهداف ایالات متحده امریكا و اتحادیه اروپا در قبال مسكو باشند. اما روسیه اجازه عملی شدن چنین طرحهایی را به تفلیس نمی دهد."ادوارد شواردنادزه" رئیس جمهوری سابق گرجستان معتقد است كه سیاست غلط قدرت حاكمه این كشور را در آستانه یك انفجار اجتماعی قرار داده است. رئیس جمهوری سابق گرجستان معتقد است كه كشورش در آستانه یك انفجار اجتماعی قرار گرفته و در صورت عدم چاره اندیشی به موقع از سوی مقامات گرجستان، اعتراضات به ناآرامی‌های گسترده تبدیل خواهند شد. اختلافات گرجستان و روسیه همچنان ادامه دارد. چندی پیش گرجستان طی بیانیه‌ای از روسیه به دلیل نقض مواد قرارداد توافقنامه 2008 به سازمان ملل شكایت كرد. علی رغم برخی ظاهرسازی‌های صورت گرفته توسط مقامات گرجی و روسی، اختلافات موجود میان تفلیس و مسکو بسیار عمیق بوده و هر روز نیز عمیق‌تر میشود. این روند پس از پایان جنگ در اوستیای جنوبی شتاب بیشتری به خود گرفته و هر گز متوقف نگردیده است. اعلام محاصره اقتصادی گرجستان توسط روسیه واکنشهای زیادی از سوی تفلیس در بر داشته است. رئیس جمهوری گرجستان معتقد است روسیه با اعلام محاصره اقتصادی این كشور، راه را برای متنوع سازی روابط گرجستان با سایر كشورها هموار كرد و از این بابت باید از روسیه تشكر كرد! اما بنابر عقیده برخی کارشناسان، اظهارات ساكاشویلی در خصوص روسیه نیز تنها جنبه نمایشی دارد، چرا كه مواضع وی در اروپا به شدت تضعیف شده و وی نمی تواند در میان شركای اروپایی روسیه، به راحتی به انتقاد از مسكو بپردازد. بدون شک تقابل مسکو و تفلیس حداقل تا زمان حضور ساکاشویلی در تفلیس ادامه خواهد داشت و همین مسئله تنشهایی را به دو طرف وارد خواهد ساخت ودر این میان مسلما سهم رئیس جمهور گرجستان از تنش بیشتر خواهد بود!

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/585






*
*

*



نیز بخوانید

آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید


دیدگاه نامزدهای انتخابات روسیه درباره جنگ اوکراین


کمک های انسانی به غزه یا یک نمایش نظامی تمام‌عیار


اروپا در اندیشه خارج شدن از وابستگی بیش‌ازحد به امریکا


پافشاری روسیه بر تعامل با حکومت طالبان در افغانستان





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

برگزاری نمایشگاه افغان- قزاق در کابل

دیدار وزیر معادن حکومت طالبان با قراردادیان نفرایت

هشدار از احتمال برف و باران در 19 ولایت افغانستان

تایوان 21 هواپیمای نظامی چینی را در خط میانه رصد کرد

بازداشت ۴۵ پناهجوی افغان توسط نیروهای ترکی

چین برگشت‌کننده افغان از پاکستان کمک می کند

کوشش حکومت طالبان برای ازسرگیری پروژه‌های بانک جهانی بی نتیجه ماند

ادامه حملات زمینی، هوایی و دریایی رژیم اسرائیل در نوار غزه

آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟

در صورت مصادره دارایی‌های روسیه، عمل متقابل انجام می دهیم

عامل اصلی نسل‌کشی فلسطینیان؛ حمایت امریکا از اسرائیل است

مدرکی از دخالت پناهجویان افغان در ناامنی‌های پاکستان نیست

زیدان در یک قدمی بایرن مونیخ

پاکستان سفر رئیسی را نگاهی رو به جلو در روابط میان دو کشور خواند

سفر داکتران ترکی برای تداوی رایگان کودکان افغان به کابل

کشته شدن یک دستیار نزدیک به رهبر طالبان در پاکستان

برگزاری سومین دور گفتگوهای همکاری طالبان با چین

عربستان از عدم پذیرش عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل تاسف کرد

امروز برگزاری بزرگ‌ترین رای‌‌گیری جهان در هند آغاز شد

تلویزیون دولتی ایران: اصفهان در امنیت و آرامش به سر می برد

قدردانی رینا امیری از البانیا به خاطر حمایت از مردم افغانستان

پسکوف امریکا را به سود بردن از جنگ در اوکراین متهم کرد

نیویارک تایمز از حمله اسرائیل به ایران خبر داد، ایران این خبر را رد کرد

شنیده شدن صدای انفجار در اصفهان و گزارش رسانه های خارجی در مورد آن

امریکا عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.