درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-01  |  2024-04-20  |  بروز شده در: 1403/02/01 - 12:07:0 FA | AR | PS | EN
دیدار وزیر معادن حکومت طالبان با قراردادیان نفرایت            هشدار از احتمال برف و باران در 19 ولایت افغانستان            تایوان 21 هواپیمای نظامی چینی را در خط میانه رصد کرد            بازداشت ۴۵ پناهجوی افغان توسط نیروهای ترکی             چین برگشت‌کننده افغان از پاکستان کمک می کند             کوشش حکومت طالبان برای ازسرگیری پروژه‌های بانک جهانی بی نتیجه ماند            ادامه حملات زمینی، هوایی و دریایی رژیم اسرائیل در نوار غزه             آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟             در صورت مصادره دارایی‌های روسیه، عمل متقابل انجام می دهیم            عامل اصلی نسل‌کشی فلسطینیان؛ حمایت امریکا از اسرائیل است            مدرکی از دخالت پناهجویان افغان در ناامنی‌های پاکستان نیست            زیدان در یک قدمی بایرن مونیخ            پاکستان سفر رئیسی را نگاهی رو به جلو در روابط میان دو کشور خواند             سفر داکتران ترکی برای تداوی رایگان کودکان افغان به کابل            کشته شدن یک دستیار نزدیک به رهبر طالبان در پاکستان            






تاریخ نشر: 1392/5/29 - 10:05:48
تعداد بازدید: 1308
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

القاعده و پهپادهای امریکا؛ مبارزه با تروریسم یا ادامه حضور در منطقه
القاعده و پهپادهای امریکا؛ مبارزه با تروریسم یا ادامه حضور در منطقه

اگر قرار است القاعده و گروه‌های مرتبط با آن در حملات هواپیماهای بدون سرنشین حذف شوند، چرا تلاش می‌شود که از نیروهای وابسته به همین شبکه در برخی دیگر از کشورهای اسلامی حمایت شود؟

به گزارش انصار به نقل از فارس، در شرایطی که حملات هواپیماهای بدون سرنشین امریکایی علیه اهداف خارجی را برخی متفکران نظیر (جورج فریدمن)، بخشی از استراتژی (عمل جراحی) اتخاذ شده توسط باراک اوباما می‌دانند، حملات این هواپیماها اکنون به یک تناقض بزرگ در سیاست خارجی ایالات متحده انجامیده است.

امریکا از سال 2001 به‌خاطر آنچه مبارزه علیه تروریسم خوانده شد، سلسله کشتارهای وسیعی را در جهان آغاز کرد که اکنون 12 سال پس از آغاز، تنها به قوی‌تر شدن شبکه القاعده و گسترش نفوذ این شبکه انجامیده است. اگر در سپتامبر 2001 القاعده تنها در پاکستان، افغانستان و عربستان سعودی حضور داشتند اکنون علاوه بر آنها، نقش به‌سزایی در تحولات عراق، سوریه، لبنان، یمن و برخی دیگر از سرزمین‌های اسلامی یافته‌اند.

به‌مرور پس از سال‌های اولیه پس از یازده سپتامبر، نقش هواپیماهای بدون سرنشین ایالات متحده در نبرد علیه القاعده برجسته شد. هزینه بالای پیاده کردن نیرو در کشورهای دوردست و فشار افکار عمومی باعث شده است تا دولت باراک اوباما، تلاش کند اهداف خود را از راه دور و با هواپیماهای بدون سرنشین هدف قرار دهد.

بنابر گزارشی که (بنیاد امریکای نوین) در تاریخ 8 جون سال جاری میلادی  منتشر کرده است، در حالی که در سال 2004 میلادی تنها یک حمله با هواپیماهای بدون سرنشین علیه اهداف القاعده در پاکستان صورت گرفت، این تعداد در سال 2010، به 122 حمله رسید.

بر اساس گزارش همین بنیاد، تاکنون 357 حمله از این دست در پاکستان رخ داده است که در مجموع در اثر آنها 2780 نفر جان باخته‌اند که البته ادعا شده اکثریت آنها شبه‌نظامی بوده‌اند.

گزارش روزنامه نیشن هم حاکی از آن است که روزانه به‌طور متوسط یک حمله به‌وسیله هواپیماهای بدون سرنشین در یمن صورت می‌پذیرد. یکی از معروف‌ترین مقتولین هواپیماهای بدون سرنشین امریکایی در یمن، (انور العولقی)، شهروند امریکایی یمنی‌الاصلی بود که با سخنرانی‌های جذاب خود به زبان انگلیسی، در غرب معروف شده بود.

چرا باید نسبت به حملات هواپیماهای بدون سرنشین با دیده تردید نگریست؟

حملات مستمر هواپیماهای بدون سرنشین امریکایی به مردم کشورهای مختلف اسلامی با یک سوال جدی مواجه است. اگر قرار است القاعده و گروه‌های مرتبط با آن در این حملات حذف شوند، چرا تلاش می‌شود که از نیروهای وابسته به همین شبکه در برخی دیگر از کشورهای اسلامی حمایت شود؟

اگر قرار است با القاعده مبارزه شود، چرا از آن در سوریه و عراق حمایت می‌شود؟ مهم‌ترین متحد ایالات متحده در خاورمیانه عربستان سعودی است که به‌طور مستمر شبکه‌های تروریستی سلفی را در عراق و سوریه حمایت کرده است و این حمایت نمی‌تواند بدون موافقت واشنگتن صورت گرفته باشد.

اخیرا خبری منتشر شده مبنی بر اینکه عربستان سعودی شورشیان سوری را به نوعی موشک پیشرفته روسی هم مسلح کرده است که طبعا این موشک‌ها در اختیار نیروهای سلفی هم قرار گرفت. در بین کارشناسان نظامی تقریبا کسی تردید ندارد که اگر هنر رزم و تهور دهشت‌انگیز نیروهای سلفی نبود، تاکنون ارتش آزاد سوریه همه چیز را در برابر ارتش قانونی این کشور از دست داده بود.

طرح این سوال منطقی است که ایالات متحده چگونه با یک جریان در نقطه‌ای از خاورمیانه یا مناطق نزدیک به آن می‌جنگد و در نقطه دیگر به‌طور مستقیم یا غیر مستقیم از آن حمایت می‌کند؟ چطور یک جریان سیاسی - نظامی در افغانستان و پاکستان و یمن دشمن ایالات متحده است اما در سوریه متحد این کشور محسوب می‌شود؟ مقامات امریکایی چگونه توانسته‌اند بین شاخه‌های مختلف القاعده تفکیک قائل شوند؟

برخی این استدلال را مطرح می‌کنند که امریکا قصد دارد تا با هم انداختن محور مقاومت و قوای سلفی، هر دو را تضعیف کند اما این سیاست زمانی می‌توانست درست باشد که ایالات متحده تنها این دو را با هم درگیر کند نه اینکه به یکی علیه دیگری کمک کند.

خوش‌بینانه‌ترین پاسخ و بدبینانه‌ترین پاسخ

برای این سوالات، یک پاسخ خوش‌بینانه وجود دارد و یک پاسخ بدبینانه! در خوش‌بینانه‌ترین حالت، باید گفت ساختار تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در خصوص نحوه مواجهه با القاعده و هماهنگ‌سازی این مواجهه با دیگر منافع ایالات متحده، از انسجام لازم برخوردار نیست و دچار نوعی هرج و مرج شده است.

این احتمال وجود دارد که وزارت خارجه، کنگره، سیا، آژانس امنیت ملی، پنتاگون و دیگر دستگاه‌های امنیتی - نظامی امریکایی دچار اختلالات جدی باشند و اوباما نیز بن‌مایه لازم برای گذار از این اختلافات و تصمیم‌گیری قاطعانه را ندارد.

این احتمال البته دور از ذهن نیست. امریکا دیگر آن هژمون بی‌بدیلی نیست که در ذهن برخی بزرگ‌نمایی شده است و در سیاست خارجی این کشور هم دیگر امثال کیسینجر حضور ندارند. نوعی ضعف در تمام منابع سیاست خارجی امریکا در حال رشد و نمو است و این امر می‌تواند به تصمیمات تناقض‌آمیز بینجامد.

اما پاسخ بدبینانه را این روزها خیلی‌ها در خاورمیانه هر شب و روز در ذهن خود مرور می‌کنند. نکند همه اینها نمایشی است که 12 سال است ادامه دارد؟ مگر در پایه‌گذاری القاعده و تقویت آن در مبارزه با اتحاد شوروی، نقش واشنگتن برجسته نبود، از کجا معلوم که این نقش برجسته از آن به‌بعد هم ادامه نیافته باشد؟ نکند 12 سال با شعار مبارزه با تروریسم، مشتی انسان فقیر و پاپتی به‌نام تروریست کشته شده باشند و پشت پرده بین سران القاعده و مقامات امریکا داستان‌های هزار و یک شب رد و بدل شده باشد؟

این پاسخ بدبینانه مبتنی بر تئوری توطئه است و قطعا از این بابت مورد حمله قرار خواهد گرفت اما همه و حتی منتقدین تئوری توطئه هم می‌دانند، چنین توطئه‌ای دست‌کم غیرممکن نیست.

هرکدام از این دو پاسخ و حتی اگر پاسخی غیر از این دو صحت داشته باشد، در اصل ماجرا تغییری ایجاد نمی‌کند: (استراتژی امریکا در نبرد با تروریسم تناقض‌آلود است و افکار عمومی جهان کم‌کم به این تناقض پی می‌برد.)

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/516






*
*

*



نیز بخوانید

آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید


دیدگاه نامزدهای انتخابات روسیه درباره جنگ اوکراین


کمک های انسانی به غزه یا یک نمایش نظامی تمام‌عیار


اروپا در اندیشه خارج شدن از وابستگی بیش‌ازحد به امریکا


پافشاری روسیه بر تعامل با حکومت طالبان در افغانستان





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

برگزاری نمایشگاه افغان- قزاق در کابل

دیدار وزیر معادن حکومت طالبان با قراردادیان نفرایت

هشدار از احتمال برف و باران در 19 ولایت افغانستان

تایوان 21 هواپیمای نظامی چینی را در خط میانه رصد کرد

بازداشت ۴۵ پناهجوی افغان توسط نیروهای ترکی

چین برگشت‌کننده افغان از پاکستان کمک می کند

کوشش حکومت طالبان برای ازسرگیری پروژه‌های بانک جهانی بی نتیجه ماند

ادامه حملات زمینی، هوایی و دریایی رژیم اسرائیل در نوار غزه

آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟

در صورت مصادره دارایی‌های روسیه، عمل متقابل انجام می دهیم

عامل اصلی نسل‌کشی فلسطینیان؛ حمایت امریکا از اسرائیل است

مدرکی از دخالت پناهجویان افغان در ناامنی‌های پاکستان نیست

زیدان در یک قدمی بایرن مونیخ

پاکستان سفر رئیسی را نگاهی رو به جلو در روابط میان دو کشور خواند

سفر داکتران ترکی برای تداوی رایگان کودکان افغان به کابل

کشته شدن یک دستیار نزدیک به رهبر طالبان در پاکستان

برگزاری سومین دور گفتگوهای همکاری طالبان با چین

عربستان از عدم پذیرش عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل تاسف کرد

امروز برگزاری بزرگ‌ترین رای‌‌گیری جهان در هند آغاز شد

تلویزیون دولتی ایران: اصفهان در امنیت و آرامش به سر می برد

قدردانی رینا امیری از البانیا به خاطر حمایت از مردم افغانستان

پسکوف امریکا را به سود بردن از جنگ در اوکراین متهم کرد

نیویارک تایمز از حمله اسرائیل به ایران خبر داد، ایران این خبر را رد کرد

شنیده شدن صدای انفجار در اصفهان و گزارش رسانه های خارجی در مورد آن

امریکا عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.