درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-01-10  |  2024-03-29  |  بروز شده در: 1403/01/10 - 03:22:5 FA | AR | PS | EN
ایران و روسیه از پیشرفت پروژه های مالی فی مابین ابراز رضایت کردند            ۷۰ درصد خانه‌های نوار غزه دیگر قابل سکونت نیست             داعش شکست خورده، برخی افراد داعش را تبلیغ می‌‌کنند            کاردار پاکستان سفر هیئت پاکستانی به کابل را موفق خواند            ضرر یک میلیارد دالری افغانستان بخاطر محدودیت‌ بر زنان شاغل            توقف واردات کالاهای بی کیفیت از تمامی مسیرهای کشور            شهدای نوار غزه به بیشتر 32500 تن رسید            مک کال خواستار آزادی یک تبعه امریکا از زندان حکومت طالبان شد             وزیر دفاع پاکستان افغانستان را منبع تروریزم علیه پاکستان خواند             جانباختن ۹۴۹ تن در حوادث ترافیکی طی شش ماه گذشته            معاون راه آهن روسیه؛ مهمان حکومت طالبان در کابل            احتمال بارندگی و سیلاب های آنی در ۳۳ ولایت کشور            تیم فوتسال کشور با شکست مقابل تایلند از رسیدن به فاینل باز ماند             پوتین ادعای جنگ روسیه با ناتو را مزخرف خواند            بیش از یک سوم جمعیت جهان با ناامنی غذایی مواجه هستند            






تاریخ نشر: 1392/5/20 - 10:32:28
تعداد بازدید: 1238
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

به بهانۀ شصت و هشتمین سالگرد حملۀ اتمی امریکا به جاپان
دروغی كه هیروشیما، هر سال برملا میكند
دروغی كه هیروشیما، هر سال برملا میكند

حمله هسته‌ای امریكا علیه جاپان جان هزاران انسان را گرفت و اكنون نیز نسل مخربتر این تسلیحات را بكار میگیرد، امری كه باعث میشود ادعای شعاری امریكا در دفاع از حقوق بشر با هر یادبودی از این دست، بیشتر رنگ ببازد.

اواخر هفتۀ قبل شصت و هشتمین سالگرد حمله اتمی ایالات متحده امریكا به هیروشیمای جاپان بود. در سال ۱۹۴۵ در اواخر جنگ جهانی دوم و بعد از شكست آلمان نازی، جاپان اولتیماتوم امریكا را قبول نكرد و به حملاتش علیه امریكا ادامه داد، اما كاخ سفید كه به صورت مخفیانه سلاح اتمی خود را آماده و حتی آزمایش كرده بود، بمب اتمی را كه اكنون یك بمب كوچك محسوب میشود و در آن زمان قدرت تخریب آن فراتر از تصور بود (۱۳ هزار تن تی ان تی) با نام پسر كوچك، بر یك هواپیمای بی۲۹ سوار كرد.

ارتش ایالات متحده این بمب را در صبح یك روز تابستانی بر روی شهر سیصد هزار نفری هیروشیما انداخت و با آن بیش از دو سوم شهر را نابود كرد و در همان روزهای نخست بیش از ۱۰۰ هزار نفر را به كام مرگ فرستاد. هنوز هم اثرات بر جای مانده از این بمب مخوف اعم از شیوع بیماری‌ها و ازدیاد سرطان در میان مردم این شهر دیده میشود.

سه روز بعد، همین فاجعه بر سر مردم شهر ناكازاكی تكرار شد. بر اساس برآوردهای مختلف در این دو شهر تاكنون بیش از ۵۰۰ هزار نفر به علت انفجار و اثرات برجا مانده از آن جان خود را از دست داده اند. در اثر فشار و تلفات این دو حمله، جاپان راهی به جز تسلیم شدن در برابر امریكا و پایان قطعی جنگ جهانی دوم پیدا نكرد.

از هیروشیما تا فوكوشیما

هر ساله مراسم یادبودی در این دو شهر به یاد قربانیان این جنایت برگزار میشود. نه تنها خاطره این حملات از ذهن مردم جاپان پاك نشده است، بلكه در سال‌های اخیر حادثه سونامی و تخریب نیروگاه فوكوشیما یاد آن فاجعه را زنده كرده است.

خبرگزاری فرانسه در گزارش خود از برگزاری شصت و هشتمین سالگرد حمله اتمی امریكا به جاپان و افزایش احساسات ضد تسلیحات هسته‌ای در جاپان نوشت.

این خبرگزاری اعتقاد دارد تجارب گذشته مردم جاپان را هراسناك كرده است. علاوه بر حملات هسته‌ای امریكا، یكی از دلایل افزایش هراس از وقوع فجایع هسته ای، حادثه انفجار در نیروگاه هسته‌ای فوكوشیما بوده است كه باعث احیای این هراس و تشدید آن در ذهن و زندگی مردم جاپان شده است.

در حادثه سونامی كه منجر به انفجار نیروگاه فوكوشیما شد حدود ۱۹ هزار نفر كشته و ناپدید شدند و هنوز هم بخش‌های شرقی جاپان درگیر اثرات مخرب آن بحران هستند.

همكاری هسته‌ای با هند و ارتقای سطح نظامی جاپان نیز با انتقادات زیادی در داخل مواجه شده است، زیرا اكنون حزب و دولت محافظه كار شینزوآبه به این فكر افتاده است كه نیروهای دفاعی جاپان را ارتقا دهد و ارتش آماده به رزمی را ایجاد كند، زیرا بعد از پایان جنگ جهانی دوم جاپان اجازه تشكیل ارتش به شیوه كلاسیك را نداشت.

اسوشیتد پرس نیز در زمینه فرارسیدن سالگرد حمله اتمی به هیروشیما مینویسد: تنها در روز ششم آگست ۱۹۴۵ حدود ۱۴۰ هزار نفر در هیروشیما جان خود را از دست دادند. آبه نیز در این مراسم، جاپان را تنها كشور قربانی تسلیحات اتمی دانست.

این خبرگزاری تعداد قربانیان بازمانده از آن حملات را ۲۰۰ هزار نفر میداند كه میانگین سنی ۷۹ سال دارند و بسیاری از آنها در این مراسم گردهم جمع شده بودند و خواستار كمك به حادثه دیدگان و بازماندگان حادثه فوكوشیما بودند.

امریكا و تسلیحات هسته ای

نكته جالب این است كه نیروهای متحد از این اقدام خود به هیچ عنوان ناراحت نیستند، زیرا بنا بر تحلیل خبرگزاری فرانسه، این حملات اتمی بود كه باعث شد جاپان به سرعت تسلیم شود و دست از مقاومت در برابر امریكا و متحدانش بردارد.

بر اساس این گزارش، به نظر یكی از مقامات آن زمان در ارتش متحدامریكا اگر این حادثه اتفاق نمی افتاد، ممكن بود با ادامه جنگ تعداد تلفات جنگ بسیار افزایش یابد و به میلیون‌ها نفر برسد!

شاید با همین توجیه باشد كه غرب و به ویژه امریكا هیچگاه دست از برنامه‌های هسته‌ای خود بر نمی دارد و بر توسعه و بهسازی و مدرن كردن تجهیزات و تسلیحات تاكید دارد.

سال گذشته روزنامه نیویورك تایمز از تصویب بودجه دفاعی امریكا در مجلس نمایندگان این كشور خبر داد كه بخش اعظم آن مربوط به تسلیحات هسته‌ای است.

مجلس نمایندگان امریكا، ۶۴۲ میلیارد دالر برای بودجه سال ۲۰۱۳ وزارت دفاع امریكا ( پنتاگون ) تصویب كرد كه میلیاردها دالر از آن به تسلیحات هسته‌ای اختصاص یافته است اختصاص ۸۸ میلیارد دالر ظرف ۱۰ سال جهت ارتقای سطح آزمایشگاه‌های هسته ای، ۱۲۵ میلیارد دالر برای جایگزین ساختن بمب‌ها، زیردریایی‌ها و موشك‌های زمین به هوای فرسوده در ده سال از جمله بودجه‌های تصویب شده برای این موضوع هستند.

در شرایط اقتصادی فعلی امریكا نیز، بودجه‌ای برای ساخت نیروگاه جدید تولید پلوتونیوم در نیومكزیكو و دیگر نقاط امریكا برای تولید نوع جدیدی از سلاح‌های هسته‌ای تصویب شد. مبالغ دیگری نیز برای تولید زیردریایی‌های جدید مسلح به موشك بالستیك صرف خواهد شد.

به نوشته نیویورك تایمز، با اینكه جنرال جیمز كارترایت، نایب رئیس بازنشسته ستاد مشترك ارتش امریكا و فرمانده سابق نیروهای هسته‌ای این كشور اعلام كرده بود كه قدرت بازدارندگی امریكا با ۹۰۰ كلاهك اتمی هم محقق میشود و در شرایط لازم با نیمی از آنها هم میتوان این قدرت را حفظ كرد، اما حركت امریكا در این مسیر همچنان ادامه دارد.

چند سال قبل نیز خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: تیمی از دانشمندان آزمایشگاه ملی لورنس لیورمور امریكا فعالیت بر طرح ریزی درباره نقشه سلاح و كلاهك‌هایی را آغاز كردند كه تا سال ۲۰۱۲ به عنوان جایگزین برای موشك‌های ترایدنت قابل نصب بر روی زیر دریایی‌های هسته‌ای استفاده میشوند.

منتقدان، این اقدامات امریكا را در راستای افزایش مسابقه تسلیحات هسته ای، برخلاف وعده‌های دولتمردان این كشور میدانند و اعتقاد دارند، دولت امریكا به دنبال توسعه زرادخانه هسته‌ای خود است و قصد امحای كامل این تسلیحات را ندارد.

ولع هسته‌ای امریكا سیری ناپذیر است

وبسایت انجمن كنترل ( Arms Control Association) از برنامه بهسازی تسلیحات هسته‌ای امریكا خبر میدهد و مینویسد: گرچه ایالات متحده یك هزار و ۷۳۷ كلاهك استراتژیك هسته‌ای را در اختیار دارد و آنها را در موشك‌های بین قاره‌ای بالستیك (ICBM)، موشك‌های بالستیك زیردریایی‌ها (SLBM) و بمب افكن‌های استراتژیك مستقر كرده است، اما وزارت دفاع امریكا در سال ۲۰۱۲ عنوان كرد كه تقریبا سالانه ۳۱ میلیارد دالر را برای نگهداری و ارتقای این سیستم‌ها هزینه خواهد كرد.

برای سال ۲۰۱۲ دولت اوباما ۷.۶ میلیادر دالر به اداره امنیت انرژی هسته‌ای كه مسوول زرادخانه هسته‌ای امریكاست، اختصاص داد كه ۵ درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش داشته است. این روند افزایشی در چهار سال آینده ادامه خواهد داشت و در كل ۳۴ میلیارد دالر برای فعالیت‌های تسلیحاتی در حوزه هسته‌ای صرف میشود.

به نوشته این وبسایت، مبالغ مذكور در سه حوزه مدرن سازی سیستم‌های پرتاب، مرمت كلاهك‌های هسته‌ای و مدرن سازی مجتمع‌های تولید تسلیحات هزینه خواهد شد.

 

نكاتی جالب در مورد تسلیحات هسته‌ای امریكا

موسسه پژوهشی بروكینگز در مطلبی مستند به آمار و ارقام به نكاتی جالب در مورد تسلیحات هسته‌ای امریكا اشاره میكند. گر چه بسیاری از این آمار به روز نیستند و به علت محرمانه بودن، حداقل ۱۰ سال از آنها میگذرد، اما نشان از گستردگی برنامه‌های هسته‌ای امریكا از نیم قرن پیش دارد.

بروكینگز این موارد را بر میشمارد:

*هزینه پروژه منهتن كه در نهایت به ساخت بمب اتمی منجر شد تا سال ۱۹۴۵بیش از ۲۰ میلیارد دالر بود.

*تعداد كل موشك‌های هسته‌ای ساخته شده در امریكا تا سال‌های ابتدایی قرن ۲۱(سال ۲۰۰۳) بیش از ۶۷ هزار عدد بوده است.

*هزینه ساخت ۱۰۰۰ سامانه پرتاب موشك تا اواسط دهه ۱۹۶۰ میلادی بیش از ۱۴ میلیارد دالر بود.

* تعداد بمب افكن‌هایی كه برای حمل و پرتاب بمب‌های هسته‌ای ساخته شده اند، چهار هزار و ۶۸۰ عدد است.

* اوج بیشترین تعداد كلاهك هسته‌ای امریكا در سال ۱۹۶۶ و به تعداد ۳۲ هزار و ۱۹۳ عدد بود.

* تا سال ۱۹۹۰ بیش از ۷۰ هزار كلاهك هسته‌ای در ۶۵ مدل تولید شد.

*در سال ۲۰۰۲ تعداد كلاهك‌های آماده هفت هزار و ۶۸۲ عدد و كل زرادخانه هسته‌ای امریكا حاوی ۱۰ هزار و ۶۰۰ كلاهك بود.

* در سال‌های ۱۹۵۶ و۱۹۵۷ ارتش امریكا سفارش ۱۵۱ هزار كلاهك را داد.

*بمب‌های هسته‌ای امریكا (تا سال ۲۰۰۲) از بین ۱ كیلوتن تا ۱۵ هزار مگاتن تی ان تی قدرت انفجاری داشتند. (بیشتر از هزار برابر بمب هیروشیما)

*در سال ۱۹۹۹ ایالت نیومكزیكو با دو هزار و ۴۵۰ كلاهك، جورجیا دو هزار، واشنگتن یكهزار و ۶۸۵، نوادا یكهزار و ۳۵۰ و داكوتای شمالی یكهزار و ۱۴۰ كلاهك، ركود دار بیشترین سلاح هسته‌ای در امریكا بودند.

* تسلیحات هسته‌ای امریكا در تاسیساتی به مساحت بیش از ۱۵ هزار مایل مربع از این كشور نگهداری میشوند.

*بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۵ دولت امریكا بیش از ۹۷ میلیون دالر بابت شكایات كارگران و بخش‌های مختلف هسته‌ای امریكا پرداخته است.

*مبلغ پرداخته شده از طرف امریكا به جاپان بعد از سال ۱۹۴۵ بابت استفاده از سلاح هسته‌ای بیش از ۱۵ میلیون دالر بود.

*مبلغ پرداخته شده به شهروندان امریكایی به خاطر تشعشعات رادیواكتیو مبلغ ۲۲۵ میلیون دالر در چارچوب شش هزار و ۳۳۶ پرونده بوده است.

*تعداد كل آزمایش‌های هسته‌ای امریكا تا سال ۱۹۹۲بیش از یكهزار و سی مورد بود. ۲۴ آزمایش نیز با همكاری مشترك امریكا و انگلیس انجام شد.

*اولین آزمایش امریكا در ۱۶ جولای سال ۱۹۴۵ و آخرین آزمایش رسمی امریكا در ۲۳ سپتامبر ۱۹۹۲ انجام شد.

*بین سال‌های ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ امریكا بدون هیچ آزمایش هسته‌ای مبلغ ۱.۲ میلیارد دالر در این زمینه هزینه كرد.

*بزرگترین آزمایش هسته‌ای امریكا در اول مارچ سال ۱۹۵۴ به ظرفیت ۱۵ مگاتن تی ان تی انجام شد.

*تعداد آزمایش‌های امریكا در اقیانوس آرام ۱۰۶ مورد بود.

*تعداد آزمایش‌ها در صحرای نوادا ۹۱۱ و در آلاسكا، كلورادو، میسی سی پی و نیومكزیكو ۱۰ مورد بود.

*در سال ۱۹۹۹ امریكا حدود ۱۳۰ كشتی هسته‌ای داشت.

*تا سال ۲۰۰۰ میزان ۱۰۴ میلیون مترمكعب زباله هسته‌ای از فعالیت‌های تسلیحاتی امریكا تولید شد.

*تعداد ۱۱ كلاهك هسته‌ای امریكا نیز بر اثر حادثه و اتفاق از بین رفتند.

*تعداد كاركنان اداره فدرال انرژی امریكا ۱۸ هزار و ۶۰۸ نفر و تعداد پیمانكاران این اداره در سال ۱۰۹ هزار عدد است.

*تعداد صفحات اسناد محرمانه و طبقه بندی شده از فعالیت‌ها در این بخش از انرژی در امریكا ۲۸۰ میلیون صفحه است.

*بین سال‌های ۱۹۶۵ هزینه موشك‌های بالستیك ۲.۲ و در سال ۱۹۹۵ حدود ۲.۶ میلیارد دالر بود.

*هزینه از كنار انداختن هر كلاهك هسته‌ای در قزاقستان برای امریكا ۷۰ هزار دالر بود.

*در سال ۱۹۹۸ میزان هزینه تسلیحات هسته‌ای امریكا و امور وابسته به آن بیش از ۳۵ میلیارد دالر بود.

منبع: ایرنا

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/452






*
*

*



نیز بخوانید

روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید


دیدگاه نامزدهای انتخابات روسیه درباره جنگ اوکراین


کمک های انسانی به غزه یا یک نمایش نظامی تمام‌عیار


اروپا در اندیشه خارج شدن از وابستگی بیش‌ازحد به امریکا


پافشاری روسیه بر تعامل با حکومت طالبان در افغانستان


سیاست دولت جدید پاکستان درقبال مهاجران تغییر خواهد کرد؟


تمرکز بر «راه لاجورد»؛ افغانستان معطل دیگران نمی‌ماند


چرا هند از اسرائیل حمایت می‌کند؟


کشته و زخمی شدن 772 درگزارش سالانه یک نهاد حقوق بشری


بازی پنهانی امریکا، روسیه و چین با حق وتو


بعد از گذشت دوسال ؛ آینده‌ی نامعلوم کی‌یف با ورود به سال سوم جنگ


احتمال تسلیمی اوکراین به روسیه و نابودی ائتلاف ناتو در صورت پیروزی ترامپ


ایران ابرقدرت منطقه‌ای در برابر نفوذ امریکا و اسرائیل شده است


آیا تغییر رژیم اوکراین در راه است؟


روزگار دشوار اروپا در محاصره ترامپ و پوتین


گزارش جدید یوناما از نوع زندگی زنان در افغانستان؛ در آستانه نشست دوحه


امریکا به دنبال تشکیل دولت مستقل فلسطینی؛ اتمام صبر بایدن در برابر نتانیاهو تمام


شورای امنیت سازمان ملل باید اصلاح شود





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

امضا قرارداد ساخت آخرین قسمت پروژه‌ی خط آهن خواف - هرات

ایران و روسیه از پیشرفت پروژه های مالی فی مابین ابراز رضایت کردند

۷۰ درصد خانه‌های نوار غزه دیگر قابل سکونت نیست

داعش شکست خورده، برخی افراد داعش را تبلیغ می‌‌کنند

کاردار پاکستان سفر هیئت پاکستانی به کابل را موفق خواند

ضرر یک میلیارد دالری افغانستان بخاطر محدودیت‌ بر زنان شاغل

توقف واردات کالاهای بی کیفیت از تمامی مسیرهای کشور

شهدای نوار غزه به بیشتر 32500 تن رسید

مک کال خواستار آزادی یک تبعه امریکا از زندان حکومت طالبان شد

وزیر دفاع پاکستان افغانستان را منبع تروریزم علیه پاکستان خواند

جانباختن ۹۴۹ تن در حوادث ترافیکی طی شش ماه گذشته

معاون راه آهن روسیه؛ مهمان حکومت طالبان در کابل

احتمال بارندگی و سیلاب های آنی در ۳۳ ولایت کشور

تیم فوتسال کشور با شکست مقابل تایلند از رسیدن به فاینل باز ماند

پوتین ادعای جنگ روسیه با ناتو را مزخرف خواند

بیش از یک سوم جمعیت جهان با ناامنی غذایی مواجه هستند

مسی در زندگی ورزشی اش دیگر رؤیایی ندارد

هیچ ارگانی جز وزارت اطلاعات و فرهنگ حق مداخله در تخلفات رسانه‌ای ندارد

استفاده تسلیحات ما توسط طالبان پیام ضعف را منعکس می‌کند

دیدار وزیر خارجه حکومت طالبان با هیئت پاکستانی در کابل

محکومیت کشته شدن شهروندان چینی در پاکستان از سوی حکومت طالبان

صف آرایی تیم فوتسال کشور مقابل تیم تایلند

کمک ۱۵ میلیون یورویی آلمان به افغانستان

هنوز هم نام بیشتر از ۲۰ مقام طالبان در فهرست سیاه قرار دارد

وعده همکاری چین با سکتور صحت افغانستان


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.