درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-01-09  |  2024-03-28  |  بروز شده در: 1403/01/09 - 13:26:0 FA | AR | PS | EN
توقف واردات کالاهای بی کیفیت از تمامی مسیرهای کشور            شهدای نوار غزه به بیشتر 32500 تن رسید            مک کال خواستار آزادی یک تبعه امریکا از زندان حکومت طالبان شد             وزیر دفاع پاکستان افغانستان را منبع تروریزم علیه پاکستان خواند             جانباختن ۹۴۹ تن در حوادث ترافیکی طی شش ماه گذشته            معاون راه آهن روسیه؛ مهمان حکومت طالبان در کابل            احتمال بارندگی و سیلاب های آنی در ۳۳ ولایت کشور            تیم فوتسال کشور با شکست مقابل تایلند از رسیدن به فاینل باز ماند             پوتین ادعای جنگ روسیه با ناتو را مزخرف خواند            بیش از یک سوم جمعیت جهان با ناامنی غذایی مواجه هستند            مسی در زندگی ورزشی اش دیگر رؤیایی ندارد            هیچ ارگانی جز وزارت اطلاعات و فرهنگ حق مداخله در تخلفات رسانه‌ای ندارد             استفاده تسلیحات ما توسط طالبان پیام ضعف را منعکس می‌کند            دیدار وزیر خارجه حکومت طالبان با هیئت پاکستانی در کابل            محکومیت کشته شدن شهروندان چینی در پاکستان از سوی حکومت طالبان            






تاریخ نشر: 1392/5/1 - 09:36:17
تعداد بازدید: 1688
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

معاملات بیگانگان بر سر افغانستان
معاملات بیگانگان بر سر افغانستان

نویسند: سعید سبحانی:

ارتباطات و مراودات میان پاکستان و اعضای طالبان همچنان ادامه دارد. این اعترافی است که روز یک شنبه سرتاج عزیز سر مشاور امنیتی صدر اعظم پاکستان بار دیگر بر زبان آورد. در شرایطی که پاکستان و طالبان دو عامل اصلی پسرفت و تباهی افغانستان طی 15 سال اخیر محسوب میشوند، هم اکنون امریکا نیز تمایل پیدا نموده است تا با مذاکره با طالبان به این دوبپیوندد. اینها در حال معامله بر سر خاک افغانستان و تقسیم قدرت هستند. این روند تا سال 2014، یعنی زمان خروج نیروهای خارجی از خاک افغانستان تشدید خواهد شد. اگرچه طالبان و امریکا به صورت ظاهری بعضا در مقابل یکدیگر موضع گیری میکنند اما ارتباطات این دو همچنان پابرجاست. در یک مورد وزیر امور داخلۀ کشور در جریان جلسۀ استیضاحیه مجلس نماینده گان از وی، به پرداخت رشوۀ یک میلیون دالری امریکائیان به طالبان جهت آسیب نرساندن به کاروان نظامی شان، اشاره نمود.

از سوی دیگر در پی تعطیلی دفتر طالبان در قطر و خروج هیئت طالبان به رهبری (طیب آقا) از این دفتر (کریم خرم) رئیس دفتر رئیس جمهور کشور رسما اعلام کرد که گشایش دفتر قطر یک توطئه برای تجزیه افغانستان بوده است. در پی آغاز به کار دفتر طالبان در قطر، دولت نسبت به نام و پرچم نصب شده با نام امارت اسلامی افغانستان واکنش نشان داده و به نشانه اعتراض مذاکره بر سر پیمان امنیتی با امریکا را به حالت تعلیق در آورد. دولت افغانستان معتقد بود که گروه طالبان به جای مذاکره با این دولت، امریکا را به عنوان طرف مذاکره کننده می‌شناسد. پس از برافراشته شدن پرچم طالبان به عنوان امارت اسلامی افغانستان کرزی، واکنش سختی نشان داد، چرا که کابل معتقد بود امریکایی‌ها نه تنها دولت کابل را دور زدند بلکه رضایت دادند که دو حکومت در یک کشور وجود داشته باشد. این اتفاق موجب شد دولت مذاکره بر سر پیمان امنیتی با امریکا را به حالت تعلیق درآورد. پس از این حادثه شاهد بودیم که ایالات متحده امریکا ناچار شد از مواضع خود عقب نشینی کند. با این حال این عقب نشینی نوعی عقب نشینی ظاهری است. به نظر میرسد در آینده‌ای نزدیک دوباره واشنگتن دولت را بابت مذاکره با طالبان تحت فشار قرار خواهد داد.

چندی پیش امریکایی‌ها به طالبان فشار آوردند تا تابلوی امارات اسلامی و پرچم را جمع کنند و در محوطه دفتر قرار دهند. پس از این امر ارزیابی طالبان آن بود که اگر تحت عنوان امارت اسلامی نتوانند مذاکره کنند در آن صورت ابتکار عملی نمی‌توانند نشان دهند. یعنی باید شناسنامه مشخصی داشته باشند نه به عنوان یک گروه با امریکایی‌ها مذاکره کند و بالاخره دفتر قطر را تعطیل کردند تا فضا کمی تغییر کند. شاید بتوان گفت که امریکا متوجه شده تا زمانی که دولت افغانستان در این مذاکرات شرکت فعال نداشته باشد نمی‌تواند به تنهایی مذاکرات را به جایی برساند.

انتقادات عمومی نسبت به مذاکرات امریکا وطالبان همچنان ادامه دارد. سیاست امریکا در مذاکره با طالبان که به بهانه مبارزه با آن به افغانستان لشکرکشی کرده، شفاف نیست. کارشناسان مسائل سیاسی در افغانستان و دیگر کشورهای دنیا معتقدند که امریکا در واقع با مذاکره با طالبان به دولت و ملت افغانستان جفا میکند.این سیاست امریکا در حالی اجرا میشود که بوش و کرزی در سال 2007 اعلام کرده بودند که هرگز با گروه تروریستی طالبان گفتگو و مذاکره نمی کنند. رهبران طالبان در خصوص ورود به مذاکرات بسیار تردید داشتند و بر این باور بودند که امریکا به دنبال آن است که با استفاده از این گفتگوها بین جنبش طالبان تفرقه ایجاد کند اما تنها پس از سه جلسه از آغاز این مذاکرات محرمانه، جزئیات نشست آلمان و قطر، در روزنامه امریکایی واشنگتن ‌پست و مجله آلمانی (اشپیگل‌( فاش شد و نام (طیب آقا) به عنوان مذاکره‌کننده طالبان در این مذاکرات معرفی شد. برخی تحلیلگران دیگر نیز معتقدند که اعلام آمادگی اوباما با هدف جلوگیری از غرق شدن امریکا در باتلاقی مشابه جنگ ویتنام و نجات آبرومندانه از آن صورت گرفته است.  بر این اساس امریکا از پیش هدفی را برای خود در افغانستان تعیین کرده است و مدت‌هاست که هم‌پیمانان امریکا در جستجوی (هدف نهایی) واشنگتن در افغانستان هستند و به عبارتی میخواهند بدانند که کاخ سفید در افغانستان به دنبال چه چیز است.

در این میان ایالات متحده و طالبان هر یک اهداف شومی را در سر میپرورانند. باید توجه داشت که مهمترین هدف طالبان برپایی امارت به اصطلاح اسلامی( به سبک و سیاق طالبان) در کل افغانستان است تا بخشی از این کشور؛ هر چند که بعضی کشور‌ها این آمادگی را پیدا کرده‌اند که مناطق شرق و جنوب افغانستان را در اختیار طالبان قرار دهند و ساختار قدرت کنونی در افغانستان از نظام ریاستی به فدرال تغییر یابد. در چنین شرایطی ایالات متحده امریکا و طالبان در پشت پرده موافق ادامه مذاکرات با یکدیگر هستند. در این میان طالبان و امریکا با مانعی به نام دولت افغانستان رو به رو هستند. ضمن آنکه ملت افغانستان نیز با این مذاکرات به شدت مخالف است.

 نکته مهم‌تر اینکه دولت پاکستان ( دولت نواز شریف) موافق برگزاری و تداوم این مذاکرات خطرناک است. این مسئله نشان میدهد که امنیت ملت افغانستان برای دولت نواز شریف در پاکستان کمترین اهمیتی ندارد.

نکته بسیار مهمی که باید در این خصوص مدنظر قرار دهیم به میزان مراودات طالبان و ایالات متحده امریکا باز میگردد. این ارتباطات به یکباره به وجود نیامده است که به یکباره بخواهد از بین برود. روزنامه امریکایی واشنگتن پست چندی پیش اعلام کرد که واشنگتن میلیونها دالر در اختیار نیروهای طالبان قرار میدهد. تحقیقات داخلی ارتش امریکا از این امر حکایت دارد که میلیونها دالر از راههای نامشخص و از طریق کانالهای فرعی، سرانجام به جیب نیروهای طالبان ریخته میشود. بر اساس این گزارش، امریکا از 10 سال پیش مشغول جنگ با طالبان است، ولی این نیروها به طور غیرمستقیم از پولهای واشنگتن سود می‌برند. طالبان با این پول‌ها جنگ افزار و مواد منفجره میخرد و عملیات نظامی خود را سازمان میدهد. این سیاست غیر شفاف امریکا به رفتار آن در زمان جنگ ویتنام شباهت دارد که به رغم ادعا مبنی بر عدم مذاکره با دولت انقلابی ویتنام با آن مذاکره کرد و به این وسیله به سایگون و حکومت ویتنام جنوبی جفا کرد. امریکا در راستای سیاست مماشات با طالبان به آزادسازی مقامات ارشد این گروه می‌پردازد و در ماههای اخیر شاهد آزادی رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح طالبان و وزیر دفاع سابق آن از بند امریکایی‌هاو انتقال آنها به قطر بودیم.

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/351






*
*

*



نیز بخوانید

روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید


دیدگاه نامزدهای انتخابات روسیه درباره جنگ اوکراین


کمک های انسانی به غزه یا یک نمایش نظامی تمام‌عیار


اروپا در اندیشه خارج شدن از وابستگی بیش‌ازحد به امریکا


پافشاری روسیه بر تعامل با حکومت طالبان در افغانستان


سیاست دولت جدید پاکستان درقبال مهاجران تغییر خواهد کرد؟


تمرکز بر «راه لاجورد»؛ افغانستان معطل دیگران نمی‌ماند


چرا هند از اسرائیل حمایت می‌کند؟


کشته و زخمی شدن 772 درگزارش سالانه یک نهاد حقوق بشری


بازی پنهانی امریکا، روسیه و چین با حق وتو


بعد از گذشت دوسال ؛ آینده‌ی نامعلوم کی‌یف با ورود به سال سوم جنگ


احتمال تسلیمی اوکراین به روسیه و نابودی ائتلاف ناتو در صورت پیروزی ترامپ


ایران ابرقدرت منطقه‌ای در برابر نفوذ امریکا و اسرائیل شده است


آیا تغییر رژیم اوکراین در راه است؟


روزگار دشوار اروپا در محاصره ترامپ و پوتین


گزارش جدید یوناما از نوع زندگی زنان در افغانستان؛ در آستانه نشست دوحه


امریکا به دنبال تشکیل دولت مستقل فلسطینی؛ اتمام صبر بایدن در برابر نتانیاهو تمام


شورای امنیت سازمان ملل باید اصلاح شود





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

ضرر یک میلیارد دالری افغانستان بخاطر محدودیت‌ بر زنان شاغل

توقف واردات کالاهای بی کیفیت از تمامی مسیرهای کشور

شهدای نوار غزه به بیشتر 32500 تن رسید

مک کال خواستار آزادی یک تبعه امریکا از زندان حکومت طالبان شد

وزیر دفاع پاکستان افغانستان را منبع تروریزم علیه پاکستان خواند

جانباختن ۹۴۹ تن در حوادث ترافیکی طی شش ماه گذشته

معاون راه آهن روسیه؛ مهمان حکومت طالبان در کابل

احتمال بارندگی و سیلاب های آنی در ۳۳ ولایت کشور

تیم فوتسال کشور با شکست مقابل تایلند از رسیدن به فاینل باز ماند

پوتین ادعای جنگ روسیه با ناتو را مزخرف خواند

بیش از یک سوم جمعیت جهان با ناامنی غذایی مواجه هستند

مسی در زندگی ورزشی اش دیگر رؤیایی ندارد

هیچ ارگانی جز وزارت اطلاعات و فرهنگ حق مداخله در تخلفات رسانه‌ای ندارد

استفاده تسلیحات ما توسط طالبان پیام ضعف را منعکس می‌کند

دیدار وزیر خارجه حکومت طالبان با هیئت پاکستانی در کابل

محکومیت کشته شدن شهروندان چینی در پاکستان از سوی حکومت طالبان

صف آرایی تیم فوتسال کشور مقابل تیم تایلند

کمک ۱۵ میلیون یورویی آلمان به افغانستان

هنوز هم نام بیشتر از ۲۰ مقام طالبان در فهرست سیاه قرار دارد

وعده همکاری چین با سکتور صحت افغانستان

برگزاری مراسم دستاربندی برای زندانیانی که حافظ قرآن شدند

امریکا از تحریم‌های جدید علیه ایران و گروه‌های مقاومت خبر داد

تکذیب هرگونه همکاری نظامی با اسرائیل از سوی ترکیه

تساوی تیم‌‌های ملی برازیل و اسپانیا در نبردی پرگول

کمک۸۸۰ میلیون دالری صندوق بین المللی پول به اوکراین


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.