درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-01-09  |  2024-03-28  |  بروز شده در: 1403/01/09 - 13:26:0 FA | AR | PS | EN
توقف واردات کالاهای بی کیفیت از تمامی مسیرهای کشور            شهدای نوار غزه به بیشتر 32500 تن رسید            مک کال خواستار آزادی یک تبعه امریکا از زندان حکومت طالبان شد             وزیر دفاع پاکستان افغانستان را منبع تروریزم علیه پاکستان خواند             جانباختن ۹۴۹ تن در حوادث ترافیکی طی شش ماه گذشته            معاون راه آهن روسیه؛ مهمان حکومت طالبان در کابل            احتمال بارندگی و سیلاب های آنی در ۳۳ ولایت کشور            تیم فوتسال کشور با شکست مقابل تایلند از رسیدن به فاینل باز ماند             پوتین ادعای جنگ روسیه با ناتو را مزخرف خواند            بیش از یک سوم جمعیت جهان با ناامنی غذایی مواجه هستند            مسی در زندگی ورزشی اش دیگر رؤیایی ندارد            هیچ ارگانی جز وزارت اطلاعات و فرهنگ حق مداخله در تخلفات رسانه‌ای ندارد             استفاده تسلیحات ما توسط طالبان پیام ضعف را منعکس می‌کند            دیدار وزیر خارجه حکومت طالبان با هیئت پاکستانی در کابل            محکومیت کشته شدن شهروندان چینی در پاکستان از سوی حکومت طالبان            






تاریخ نشر: 1393/5/26 - 03:07:28
تعداد بازدید: 1367
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

نقش پنهان ارتش دراردوكشی خیابانی اسلام‌آباد
نقش پنهان ارتش دراردوكشی خیابانی اسلام‌آباد

‌محمد نواز شریف بعد از سال‌ها دوری از وطن در انتخابات پارلمانی ماه می‌سال گذشته میلادی شركت كرد تا بتواند بعد از كودتای 1999 و بركناری از قدرت یك بار دیگر در صحنه سیاسی پاكستان حضور بیابد و در صورت موفقیت در این انتخابات قدرت را به دست بگیرد. حزب مسلم لیگ شاخه نواز شریف در این انتخابات به پیروزی رسید و او با این پیروزی بعد 14 سال به نخست وزیری پاكستان رسید.


 حالا بیش از یك سال می‌گذرد و معلوم شده كه آن پیروزی چندان هم برای او بی‌دردسر نیست زیرا عمران‌خان نیازی مشهور به عمران خان، قهرمان سابق كریكت و سیاستمدار فعلی، به همراه محمد طاهر قادری، روحانی و استاد سابق حقوق بین‌الملل، در اعتراض به او هواداران خود را در مسیر 350 كیلومتری از لاهور به اسلام‌آباد آورده‌اند و می‌گویند تا سقوط نواز شریف از قدرت حاضر به ترك خیابان‌ها نیستند. نواز شریف یك بار در 14 سال قبل و به دست ژنرال پرویز مشرف از قدرت بركنار شد و به نظر می‌رسد كه سناریوی دیگری برای بركناری او به كار افتاده اما حداقل در ظاهر امر، این بار خبری از نظامیان نیست و به نظر می‌رسد كه طبق این سناریو قرار است او و دولتش با اعتراضات عمومی و اردوكشی خیابانی سقوط كند. 

 عمران خان رهبر حزب تحریك انصاف یا جنبش برای عدالت است و طاهر قادری رهبر حزب پاكستان عوامی است كه حالا با هم رهبری جنبش اعتراضی علیه نواز شریف را به عهده گرفته‌اند. این دو چندین مورد را در سرفصل اعتراض خود علیه دولت مطرح كرده‌اند كه به وضعیت نامناسب اقتصادی و فساد ریشه‌دار اقتصادی، افزایش فعالیت‌های تروریست‌ها و ناكامی دولت در ارائه خدمات دولتی مثل برق مربوط می‌شوند. در كنار این موارد، هر دو بر انتخابات پارلمانی گذشته نیز انگشت گذاشته‌اند و معتقدند كه حزب مسلم لیگ شاخه نواز شریف در آن انتخابات مرتكب تقلب گسترده‌ای شده بود. باید به یاد داشت كه عمران خان در فردای بعد از انتخابات در 12 می‌2103، با وجود آنكه نتیجه انتخابات را پذیرفت اما بر وقوع تقلب هم تأكید داشت و به همین دلیل وعده تشكیل جبهه مخالف در پارلمان را داد. حالا كه بیش از یك سال می‌گذرد، به نظر می‌رسد كه او فرصت یافته تا ادعای گذشته خود در مورد تقلب را پیش بكشد تا آنكه به این وسیله بتواند به حركت اعتراضی خود وجه داده باشد و مشروعیت نواز شریف در پست نخست وزیری پاكستان را زیر سؤال ببرد. در وهله نخست چنین به نظر می‌رسد كه او نیم‌نگاهی به جریان فعلی در افغانستان و بازشماری آرا دارد. حامد كرزای بعد از دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان و اعتراض دكتر عبدالله عبدالله به تقلب گسترده مجبور به تمكین در برابر درخواست او برای بازشماری آرا شد. 

عمران خان با توجه به این اتفاق در كشور شمالی پاكستان خواستار بازشماری آرا در چهار حوزه انتخاباتی لاهور و سیالكوت، ایجاد كمیسیون مستقل انتخابات برای بررسی انتخابات گذشته، برخورد شدید با افسران دخیل در تقلب است و در صورت اثبات تقلب گسترده می‌خواهد انتخابات مجدد پارلمانی انجام بگیرد. نواز شریف كه در ابتدا این حركت اعتراضی را دست‌كم می‌گرفت و حاضر به دادن امتیازی نشده بود، حالا و با بالا گرفتن اعتراضات عقب‌نشینی كرده و می‌گوید حاضر است در مورد اتهام تقلب همكاری كند اما عمران خان كه خود را با همراهانش در اسلام‌آباد می‌بیند و به تصور او نواز شریف در یك قدمی سقوط، دیگر حاضر به همكاری نیست.

اكنون باید دید كه ارتش در این مناقشه چه نقشی دارد.  همچنان كه عاشق حسین طوری، تحلیل‌گر پاكستانی، گفته؛ (در پاكستان تا زمانی كه ارتش و سازمان‌های نظامی نخواهند آب از آب تكان نخواهد خورد). بنابر این، نمی‌توان گفت كه ارتش در این مناقشه بی‌طرف بوده و كناری ایستاده تا ببیند اوضاع چگونه پیش خواهد رفت. برخی گمانه‌زنی‌ها در مورد حمایت ارتش از جریان اعتراض فعلی وجود دارد هر چند كه تأیید صحت و سقم چنین ادعایی سخت است چون ارتش و به خصوص بخش اطلاعاتی آن مشهور به ‌ای‌اس‌ای به طور طبیعی رد پای آشكاری از خود به جا نمی‌گذارند. از سوی دیگر، نواز شریف كه یك بار طعم كودتا را چشیده این بار سعی دارد تا با ارتش از در مصالحه وارد شود و به همین جهت است كه چندین بار از مراكز نظامی و ستاد مشترك ارتش دیدار كرده و به فرماندهان آن وعده برآورده كردن نیازهای ارتش را داده است. بعید نیست كه نواز شریف برای جلب اعتماد فرماندهان ارتش وعده همكاری در پرونده قضایی پرویز مشرف را داده باشد، پرونده‌ای كه از نظر ارتش اهمیت خاصی دارد.

 با وجود این تلاش‌های نخست وزیر اما به نظر می‌رسد كه ارتش چندان نظر خوشی به او نداشته باشد چراكه او در قضیه هند بی‌محابا وارد شد و از همان ابتدای كار خود اعلام كرد كه در سیاست خارجه فقط پارلمان تعیین كننده است و ارتش نباید در رابطه با سیاست مربوط به هند، كشمیر و افغانستان دخالت كند. این استقلال در سیاست خارجی برای نواز شریف دستاوردی داشته و توانسته برای نخستین بار تنش كلامی را از سوی نارندرا مودی، نخست وزیر هند، بزداید اما در مقابل، حساسیت ضد هندی ارتش را نیز تحریك كرده است. از این جهت است كه می‌توان گفت گمانه‌زنی‌ها در مورد دخالت و حمایت ارتش در جریان اعتراضی بی‌وجه نیست و ارتش كه به دلیل شرایط موجود از حساسیت‌های بین‌المللی، جنگ در شمال كشور و بحران در افغانستان چندان تمایلی به كودتا ندارد اما از این اردوكشی خیابانی استفاده می‌كند تا با حمایت از جریان اعتراضی یا فشار بر نواز شریف وارد كند یا حتی با بركناری او دولت هماهنگ‌تر دیگری بر سر كار بیاورد.
نویسنده : سید رحیم نعمتی 


لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/2336






*
*

*



نیز بخوانید

روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید


دیدگاه نامزدهای انتخابات روسیه درباره جنگ اوکراین


کمک های انسانی به غزه یا یک نمایش نظامی تمام‌عیار


اروپا در اندیشه خارج شدن از وابستگی بیش‌ازحد به امریکا


پافشاری روسیه بر تعامل با حکومت طالبان در افغانستان


سیاست دولت جدید پاکستان درقبال مهاجران تغییر خواهد کرد؟


تمرکز بر «راه لاجورد»؛ افغانستان معطل دیگران نمی‌ماند


چرا هند از اسرائیل حمایت می‌کند؟


کشته و زخمی شدن 772 درگزارش سالانه یک نهاد حقوق بشری


بازی پنهانی امریکا، روسیه و چین با حق وتو


بعد از گذشت دوسال ؛ آینده‌ی نامعلوم کی‌یف با ورود به سال سوم جنگ


احتمال تسلیمی اوکراین به روسیه و نابودی ائتلاف ناتو در صورت پیروزی ترامپ


ایران ابرقدرت منطقه‌ای در برابر نفوذ امریکا و اسرائیل شده است


آیا تغییر رژیم اوکراین در راه است؟


روزگار دشوار اروپا در محاصره ترامپ و پوتین


گزارش جدید یوناما از نوع زندگی زنان در افغانستان؛ در آستانه نشست دوحه


امریکا به دنبال تشکیل دولت مستقل فلسطینی؛ اتمام صبر بایدن در برابر نتانیاهو تمام


شورای امنیت سازمان ملل باید اصلاح شود





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

ضرر یک میلیارد دالری افغانستان بخاطر محدودیت‌ بر زنان شاغل

توقف واردات کالاهای بی کیفیت از تمامی مسیرهای کشور

شهدای نوار غزه به بیشتر 32500 تن رسید

مک کال خواستار آزادی یک تبعه امریکا از زندان حکومت طالبان شد

وزیر دفاع پاکستان افغانستان را منبع تروریزم علیه پاکستان خواند

جانباختن ۹۴۹ تن در حوادث ترافیکی طی شش ماه گذشته

معاون راه آهن روسیه؛ مهمان حکومت طالبان در کابل

احتمال بارندگی و سیلاب های آنی در ۳۳ ولایت کشور

تیم فوتسال کشور با شکست مقابل تایلند از رسیدن به فاینل باز ماند

پوتین ادعای جنگ روسیه با ناتو را مزخرف خواند

بیش از یک سوم جمعیت جهان با ناامنی غذایی مواجه هستند

مسی در زندگی ورزشی اش دیگر رؤیایی ندارد

هیچ ارگانی جز وزارت اطلاعات و فرهنگ حق مداخله در تخلفات رسانه‌ای ندارد

استفاده تسلیحات ما توسط طالبان پیام ضعف را منعکس می‌کند

دیدار وزیر خارجه حکومت طالبان با هیئت پاکستانی در کابل

محکومیت کشته شدن شهروندان چینی در پاکستان از سوی حکومت طالبان

صف آرایی تیم فوتسال کشور مقابل تیم تایلند

کمک ۱۵ میلیون یورویی آلمان به افغانستان

هنوز هم نام بیشتر از ۲۰ مقام طالبان در فهرست سیاه قرار دارد

وعده همکاری چین با سکتور صحت افغانستان

برگزاری مراسم دستاربندی برای زندانیانی که حافظ قرآن شدند

امریکا از تحریم‌های جدید علیه ایران و گروه‌های مقاومت خبر داد

تکذیب هرگونه همکاری نظامی با اسرائیل از سوی ترکیه

تساوی تیم‌‌های ملی برازیل و اسپانیا در نبردی پرگول

کمک۸۸۰ میلیون دالری صندوق بین المللی پول به اوکراین


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.