درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-05  |  2024-04-24  |  بروز شده در: 1403/02/05 - 14:39:4 FA | AR | PS | EN
شکست تیم ملی فوتسال افغانستان مقابل تاجکستان             روابط مثبت روسیه با حکومت طالبان ادامه خواهد داشت            یک هیئت بلندپایه تجاری ترکمنستان به کابل سفر کرده است             هدف دشمنان افغانستان؛ تضعیف و تجزیه کشور است             بیش از ۷ هزار پناهجوی افغان طی ۱۰ روز اخیر از پاکستان اخراج شدند            اعتراض به حکم ابتدایی در مورد میر رحمان رحمانی را رد شد            جنگ اوکراین برای ارتش امریکا حکم رگه طلا را دارد            نگرانی اسرائیل از احتمال باز داشت نتانیاهو            پایان سفر رئیس جمهور ایران به پاکستان             گفتگوی کابلوف و متقی درباره‌‌ی نشست آینده‌ی دوحه در مورد افغانستان            انفجار یک سرگلوله در کندهار جان سه کودک را گرفت             ادامه گشت زنی پهپادهای ناشناس در آسمان افغانستان            تثبیت صدر نشینی آرسنال با تحقیر چلسی            العین امارات با حذف الهلال به فاینل صعود کرد            بخیت خواستار رفع محدودیت‌های تحصیلی و کار زنان در افغانستان شد            






تاریخ نشر: 1393/3/2 - 11:48:17
تعداد بازدید: 2871
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

حاضرم انتحار سیاسی کنم تا عبدالله رییس جمهور نشود!
حاضرم انتحار سیاسی کنم تا عبدالله رییس جمهور نشود!

نویسنده: عبدالرحمان رحمانی

در این روزها بحث کنار رفتن احمد ضیا مسعود با تیم تحول و تداوم به رهبری داکتر اشرف غنی احمدزی خیلی داغ و خبرساز است. احمد ضیا مسعود در دوازده سال گذشته که دوره‌ی (دموکراسی، پیشرفت و ترقی) نام گرفته است، به عنوان یکی از چهره‌های درشت و بارز جهادی مطرح بوده است. در این نگاشته روی شخصیت احمد ضیا مسعود بحث نمی‌شود بل‌که تصامیم احمدضیا مسعود در مورد انتخابات دور اول و دوم ریاست جمهوری افغانستان کاوش خواهد شد. احمد ضیا مسعود زمانی به اوج شهرت رسید که یک دوره به حیث معاون اول رییس جمهور کرزی ایفای وظیفه کرد. گذشته از کارکردهای مثبت و منفی ضیا در زمان زمام داری‌اش، این‌روزها بازار اتهامات مبتنی بر عهد شکنی وی با (جمعیت اسلامی) گرم است.
احمد ضیا مسعود به عنوان مهره‌ی سیاسی درشت قوم تاجیک در دور اول انتخابات از (ائتلاف انتخاباتی) هم‌قطاران‌اش به هردلیلی شخصی یا ملی، کناره گیری کرد و در کنار زلمی رسول پیوست، البته این درحالی بود که یار و یاور نزدیک او یعنی امرالله صالح و (روند سبز)‌اش از هیچ نامزدی پشتیبانی نکرد. باوجود تلاش‌های بسیار حکومت زلمی رسول چون پایه‌ی مردمی قوی نداشت، در دور دوم انتخابات راه نیافت و تنها با بدست آوردن 11 فیصد آرا از صحنه‌ی انتخاباتی رانده شد. دور اول انتخابات به دور از مهندسی‌ها و پیش‌بینی‌های حکومت با اشتراک پرشور و شوق مردم همراه بود و از میان کاندیدها داکتر عبدالله عبدالله علی‌الرغم چالش‌ها و سدهای ایجاد شده توسط حکومت و کمیسیون ‌های مستقل انتخابات، با گرفتن 45 فیصد آراء پیشتاز گردید.
زلمی رسول در روزهای بعد از اعلان نتایج نهایی موقف شخصی و نه گروهی‌اش را به عنوان شخص شماره سوم انتخابات دور اول، مشخص کرد و از عبدالله عبدالله پشتیبانی تیم اعتدال برابری و سازنده‌گی را در نبود احمد ضیا مسعود معاول اول اش اعلام کرد و خاطر نشان ساخت که تعداد از اعضای تیم‌اش تصامیم شخصی خواهند گرفت و دیگر در تکت انتخاباتی آنها جای نخواهند داشت و اشاره‌ی زلمی رسول بعدها در تالار لویه جرگه به نمایش در آمد. احمد ضیا مسعود برخلاف تصامیم همسنگران و هم‌طاران‌اش در دور دوم انتخابات از اشرف غنی که ظاهراً به عنوان یک چهره‌ی غربی مطرح است پشتیبانی اش را اعلام کرد. از این‌جا است که تصمیم احمد ضیا مسعود به کندوکاو بیشتر نیاز دارد زیرا بزرگ‌ترین حامی و یاور احمد ضیا مسعود که همان امرالله صالح باشد با یک تصمیم عجولانه و غیر برنامه ریزی شده، در نبود رسانه‌ها و به دور از انظار مردم، موقف‌ حزب‌اش را در دور دوم انتخابات مشخص ساخته و تنها از طریق فیسبوک به اعلام حمایت از داکتر عبدالله بسنده کرد. حال می‌توانیم این تصمیم عجولانه‌ی آقای صالح را ناشی از برداشت‌های مردم از قرابت و نزدیکی وی با ضیا مسعود دانست. به عبارت دیگر، امرالله صالح نمی‌خواست با پیوستن ضیا با تیم تحول و تداوم مردم افغانستان این‌گونه فکر کنند که صالح نیز با تیم اشرف غنی پیوسته است چنانی‌که آوازه‌های انتخاباتی نیز حاکی از چنین یک تصمیمی از سوی امرالله صالح بود.
انتخاب فردی است و هر شهروندی حق دارد انتخاب کند. احمد ضیا مسعود نیز به عنوان یک شهروند حق دارد انتخاب کند و حق دارد با هر تیمی که دل‌اش خواست بپیوندد. گفته می‌شود او از عبدالله خوشش نمی‌آید. منابع موسق می‌رسانند که ضیا مسعود از عبدالله خواسته بوده که به عنوان برادر قهرمان ملی در خانه‌اش حضور یابد و در موارد مختلف ملی باهم مشوره کنند و عبدالله از حضور در خانه‌ی احمد ضیا مسعود به دلیل این‌که فرق فاحشی میان قهرمان ملی و ضیا مسعود وجود دارد، امتناع کرده و روابط به تیره‌گی گراییده و سرانجام احمد ضیا مسعود تصمیم به (انتحار سیاسی) گرفته است. احمد ضیا مسعود در سخنرانی‌اش در تالار لویه جرگه خاطرنشان کرد که انتخابات را نباید قومی ساخت و پیوستن وی با تیم تحول و تداوم انتخابات را از قومی شدن مانع خواهد شد. احمد ضیا مسعود بعد از تیره‌گی روابط با داکتر عبدالله و قبل از پیوستن با تیم اشرف غنی، در میان موسفیدان پنجشیر گفته بود که (آماده است انتحار سیاسی کند ولی آماده نیست بپذیرد که عبدالله رییس جمهور شود.) با چنین یک تصمیمی، بدون شک، احمد ضیا مسعود به عنوانی خواسته است تیم تحول و تداوم را از آدرس تاجیک‌ها مشروعیت سیاسی ببخشد. از سوی دیگر احمد ضیا مسعود خواسته است که تیم رقیب یا داکتر عبدالله را به زانو در آورد و نگذارد انتخابات به نفع آنها تمام شود.
اما آیا این انتحار سیاسی احمد ضیا مسعود تاچه اندازه به منافع ملی وابسته است و تاچه اندازه او منافع قومی‌اش را درنظر گرفته است؟ و منافع فردی اش در این تصمیم درچه نهفته است؟ احمد ضیا مسعود به نحوی خواسته همگرایی ملی را به‌وجود آورد. اما در این میان منافع قومی و فردی اش را سخت ضربه زده است. منافع قومی احمد ضیا مسعود او را در کرسی بالاتر از جنرال دوستم می‌نشاند که اکنون به عنوان معاون اول اشرف غنی جایگاه خود و قوم‌اش را به خوبی تثبیت کرده است، و منافع فردی احمدضیا مسعود به هیچ عنوانی با پیوستن با تیم تحول و تداوم برآورده نمی‌شود، زیرا عصبیت قومی مردم پنجشیر، خیلی قوی است و تک محوری در پنجشیر جای ندارد از همین رو، در تازه‌ترین اظهارات احمد مسعود، پسر احمدشاه مسعود قهرمانی ملی، به نحوی ناخوشنودی و انزجار اش را با پخش تصویری از قهرمان ملی که در کناراش نوشته‌ای از پدرش دیده می‌شود، از تصمیم اخیر کاکایش احمد ضیا مسعود، بیان کرده است. در این پارچه‌ی کاغذ قهرمان ملی بزرگ‌ترین نگرانی‌اش را چندپارچه شدن همسنگران‌اش عنوان کرده و گفته است، (فقط کمتر تشوییش از این دارم که بعد {از} مرگ من برادران و همسنگرانم چطور خواهند کرد؟ این تشویش هم برایم چندان رنج آور نیست که مردم خدایی دارند و او با قدرت است و از همه دلسوزتر.) در این نامه احمد مسعود دو موضوع را می‌خواهد به صراحت و روشن به همه‌گان بیان کند، اول این‌که برادران قهرمان ملی بعد از مرگ وی به کدام سو در حرکت هستند؟ دوم این‌که همسنگران قهرمان ملی تاچه حدی توانسته‌اند به منافع علیای که قهرمان ملی باورمندبود پابند و باورمند باشند؟
احمد مسعود می‌خواهد به برادران قهرمان ملی به خصوص احمد ضیا مسعود تفهیم کند که راه قهرمان ملی راهی نیست خودت داری دنبال می‌کنی. راه قهرمان ملی جدا از راه اشرف غنی احمد زی است. اشرف غنی احمدزی به عنوان یک چهره‌ی تکنوکرات غربی هیچ‌گاهی جهاد و مقاومت مردم افغانستان را به معنی واقعی اش نمی‌پذیرد. چیزی‌که قهرمان ملی بارها و بارها به آن افتخار کرده و تمام تاریخ قهرمان ملی را شکل می‌دهد. از سوی دیگر، احمد مسعود می‌خواهد به تیم داکتر عبدالله تفهیم بکند که سرنوشت شما به کجا منتهی خواهد شد؟ با کنار زدن برادر قهرمان ملی و به حاشیه کشانیدن وی شما کجا می‌خواهید بروید و کدام قلعه‌ی ظفر را می‌خواهید فتح کنید؟ به عنوانی احمد مسعود به هردو جانب توصیه می‌کند که از اختلاف‌ها بپرهیزند و به آشتی سیاسی روی آورند تا اختلاف سیاسی. اما در این میان موقف (جمعیت اسلامی) چی است؟ تا کنون هیچ یک از اعضای برجسته‌ی جمعیت اسلامی در این خصوص اظهار نظر نکرده است. گمانه‌ زنی‌های هم وجود دارد که کتله‌ی کوچکی از جمعیت اسلامی این تصمیم ضیا مسعود را مهندسی و رهبری کرده باشند و خواسته باشند یک چهره‌ی شناخته‌ شده‌ی جمعیت اسلامی را در صورت پیروز نشدن داکتر عبدالله با تیم اشرف غنی داشته باشند. اما به نظر نمی‌رسد که شخصی مانند ضیا مسعود که از آدرس مشخص قهرمان ملی احمدشاه مسعود شناخته می‌شود، چنین تصمیمی را از سر احتمال گرفته باشد.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/2068






نظـرات كـاربران
1.
من هنوز استخاره نکردمـ، شما چطور؟
.
.
.
.
.
پ.ن: به استخاره مجددی میشود اعتبار کرد!!!
2.
مربا: والله... دلمـ بسیار گرفته قریب است بکفه به خدا
مرچ: چرااااا چی شده بابیمـ ؟
مربا: والله‌ای آدمـ کار خوب نکد
مرچ: کی ؟ چی کده ؟ چی شده ؟
مربا: هیچ باورمـ نمی شد کی ناجوانی کنه
مرچ: کشتی ما ره پاک و پوسکنده بگوووو چی گپ است چی شده ؟
مربا: اوووف صدقه نامـ او بزرگوار شوه
مرچ: حالیییی بگووووو چی شدددده روده مه ده حلقمـ آوردی خانه خراب... بگووووو دیگه دیوانه کددی مره
مربا: خی باش میگمت تو همـ از خود استی گپ بین خود ما
مرچ: بگو دیگه..... گپ مردا پوشیده هله بگو چی شده ؟
مربا: والله احمد ضیاء (....... ) نا مرد طرف اشرف غنی رفته
مرچ: بخیزبابا نفس مره کشیدی مه میگمـ چی گپ شده... رفته رفته.. مرغ کمـ گوی ش کم
مربا: خوو خی ببخشی
مرچ: برو بیادر پشت کارت.. او از اول همـ چندان گویی نبود
از صفحه‌ی «مربای مرچ»
3.
دوستا یك استخاره كنین كه همی مملكت جور میشه یا نی...؟؟؟
4.
استاد سیاف فردا حمایت اش را از تیمـ اصلـاحات و همگرایی اعلـامـ میدارد.
احمد ضیاء مسعود از خانواده جهاد خارج شده است.



*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

روابط حسنه خویش را با کشور‌های همسایه و منطقه محکم نموده‌ایم

شکست تیم ملی فوتسال افغانستان مقابل تاجکستان

روابط مثبت روسیه با حکومت طالبان ادامه خواهد داشت

یک هیئت بلندپایه تجاری ترکمنستان به کابل سفر کرده است

هدف دشمنان افغانستان؛ تضعیف و تجزیه کشور است

بیش از ۷ هزار پناهجوی افغان طی ۱۰ روز اخیر از پاکستان اخراج شدند

اعتراض به حکم ابتدایی در مورد میر رحمان رحمانی را رد شد

جنگ اوکراین برای ارتش امریکا حکم رگه طلا را دارد

نگرانی اسرائیل از احتمال باز داشت نتانیاهو

پایان سفر رئیس جمهور ایران به پاکستان

گفتگوی کابلوف و متقی درباره‌‌ی نشست آینده‌ی دوحه در مورد افغانستان

انفجار یک سرگلوله در کندهار جان سه کودک را گرفت

ادامه گشت زنی پهپادهای ناشناس در آسمان افغانستان

تثبیت صدر نشینی آرسنال با تحقیر چلسی

العین امارات با حذف الهلال به فاینل صعود کرد

بخیت خواستار رفع محدودیت‌های تحصیلی و کار زنان در افغانستان شد

بررسی موضوع گشایش بندر واخان از سوی چین

صدای زنان باید بخشی از هر گفتگو و تعامل سازنده با طالبان باشد

کارهای بزرگتر از داوود خان را انجام داده‌ایم

پرواز نخستین گروه از زایران ایرانی پس از ۹ سال برای ادای حج عمره به عربستان

کشته شدن ۱۱ جنگجوی مسلح توسط نیرو های پاکستانی

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان

هشدار سازمان ملل از افزایش تعداد کودکان مبتلا به سوء تغذیه در افغانستان

آغاز مذاکرات درباره توافق همکاری امنیتی امریکا و اوکراین

نگرانی سازمان ملل از تاثیر جنگ بر سلامت روانی مردم غزه


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.