درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-01-31  |  2024-04-19  |  بروز شده در: 1403/01/31 - 10:39:3 FA | AR | PS | EN
عربستان از عدم پذیرش عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل تاسف کرد             امروز برگزاری بزرگ‌ترین رای‌‌گیری جهان در هند آغاز شد            تلویزیون دولتی ایران: اصفهان در امنیت و آرامش به سر می برد            قدردانی رینا امیری از البانیا به خاطر حمایت از مردم افغانستان             پسکوف امریکا را به سود بردن از جنگ در اوکراین متهم کرد            نیویارک تایمز از حمله اسرائیل به ایران خبر داد، ایران این خبر را رد کرد            شنیده شدن صدای انفجار در اصفهان و گزارش رسانه های خارجی در مورد آن            امریکا عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد            حذف میلان و لیورپول از لیگ اروپا در شب صعود لورکوزن؛ آتالانتا و روم            تاکید یوناما و هند بر رسیدگی به چالش‌های موجود در افغانستان            ناتوانی اکثر شهروندان افغانستان به تامین غذا و مسکن             حذف زنان از جامعه مانع به رسمیت شناخته شدن حکومت طالبان است            شهید یا زخمی شدن یک کودک در هر 10 دقیقه در غزه             احتمال برف‌باری و بارندگی‌های شدید در ۲۹ ولایت کشور            فوتسالران افغانستان نخستین بازی شان را 3 بر 1 به ایران باختند            






تاریخ نشر: 1399/05/02 - 11:51:0
تعداد بازدید: 643
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

سعودی‌ها چه خوابی برای افغانستان دیده‌اند؟

سؤال اساسی اینجاست که چرا سعودی‌ها به دنبال ساخت مدارس دینی در این منطقه‌اند؟ چرا مشغول خریدن زمین‌هایی وسیع روی خط مرزی و نیز در عمق کوهستان‌های اچین هستند؟

نویسنده: محمدحسین جعفریان «کارشناس ارشد مسایل افغانستان» 

 

چندی پیش «جسیم محمد الخالدی» سفیر عربستان سعودی در کابل اعلام کرد بزودی کشورش 100 باب مدرسه دینی در افغانستان می‌سازد. هنوز چند روزی از این خبر نگذشته بود که معاون استاندار استان «ننگرهار» در جنوب افغانستان به خبرنگاران گفت: سعودی‌ها به بهانه ساخت دانشگاه و مدرسه دینی، سرگرم خرید اراضی در مناطق مرزی و دورافتاده ولسوالی (فرمانداری یا شهرستان) «اچین» این ولایت [استان] هستند. زمین‌هایی که هیچ سیاست روشنی برای کاربری و استفاده از آن‌ها تاکنون مشخص نشده است.

ناظران و کارشناسانی که مسائل افغانستان را دنبال می‌کنند، به خوبی واقف‌اند که نام منطقه «اچین» در استان ننگرهار، طی سالیان متمادی به عنوان «پایتخت داعش» در این کشور شهره بود. این همان محدوده جغرافیایی است که برای مدت‌ها و بی‌هیچ مزاحمتی فرکانس‌ها و امواج رادیوی مرموز داعش افغانستان از آنجا پخش می‌شد و باز اچین همان منطقه‌ای است که مدتی پیش آمریکایی‌ها مدعی شدند بزرگ‌ترین و مخرب‌ترین بمب جهان، معروف به مادر بمب‌ها را در آنجا بر سر داعش انداخته‌اند.

این بخش از جغرافیای افغانستان به طور خاص به سبب نزدیکی با مرز پاکستان و وجود کوهستان‌های درهم تنیده و سخت گذر، مکانی امن برای گروه‌های تروریستی شناخته شده؛ نظیر القاعده، داعش، گروه حقانی و غیره فراهم آورده و به سبب سهولت تردد با آن سوی مرز ظرفیت فوق‌العاده‌ای برای استقرار، استتار، آموزش و رشد انواع گروه‌های تروریستی دارد.

اکنون سؤال اساسی اینجاست که چرا سعودی‌ها به دنبال ساخت مدارس دینی در این منطقه‌اند؟ چرا مشغول خریدن زمین‌هایی وسیع روی خط مرزی و نیز در عمق کوهستان‌های اچین هستند؟

دوستان افغانستانی من که دستی در امور دارند به خوبی آگاهند که طی دهه‌های اخیر عموم کشورهای عربی و به طور خاص سعودی‌ها، وقتی سهمیه‌های بورس تحصیلات عالیه به دانشجویان افغان داده‌اند، صرفاً برای تحصیل در رشته‌های علوم دینی و حداکثر علوم انسانی بوده است.

بسیار کم هستند دانشجویان افغانستانی که در عربستان برای تحصیل در رشته‌های پزشکی یا مهندسی و علوم پایه پذیرفته شده باشند. مدارس علوم دینی در خود افغانستان نیز به وفور یافت می‌شوند. طالبان محصول بسیاری از همین مدارس افراطی‌اند. برخی از آن‌ها تاکنون در آن سوی خط دیورند در مدارسی که توسط سعودی‌ها در پاکستان تأمین می‌شوند تربیت شده و برخی که استادان این مدارس افراطی‌اند از همان بورس‌های تحصیلی ریاض که ذکرش آمد، بهره برده اند.

کاملاً روشن است که عربستان در پی برخی اختلاف نظرها با «اسلام آباد» سرگرم انتقال این مدارس به داخل خاک افغانستان است. فلاکت مهلک و اقتصاد فروپاشیده و فقر ویرانگر این مناطق دورافتاده سبب می‌شود انبوه نوجوانان و جوانان به سادگی به عنوان طالبان و طلاب دینی جذب این مدارس شوند و استادان آن هم پیشتر در دانشگاه‌های سعودی تربیت شده‌اند.

آیا دولت افغانستان توان کنترل چنین مدارسی را در چنین مناطقی خواهد داشت؟ دولتی که در آن واحد با هزار و یک مشکل درگیر است؟ پاسخ روشن است؛ خیر. جالب آنکه سعودی‌ها این هدف خود را چندان پنهان هم دنبال نمی‌کنند، همان‌گونه که پس از این اتفاقات «خالد بن سلمان» معاون وزیر دفاع عربستان در توییتر نوشت: «ما درحال سرمایه‌گذاری در افغانستان هستیم تا با گسترش تعلیم و تربیت در این کشور، سطح سواد مردم را افزایش دهیم. ما در آینده پسا صلح افغانستان در کنار آن‌ها خواهیم بود».

«عمر بن عبدالعزیز» فعال سیاسی عربستانی در واکنشی به ادعای بن سلمان نوشت: «حکومت عربستان با توجه به حضور اسلام سلفی در پاکستان و جنوب افغانستان به دنبال گسترش نفوذ خود در افغانستان بوده و کمک‌های سعودی‌ها به این کشور و ساخت مکاتب در نواحی مرزی با پاکستان برای جذب پیروان سلفی‌گری در این مناطق است».

اکنون این سؤال برای عموم نخبگان افغانستانی و ناظران مسائل این حوزه پیش آمده است که چرا سعودی‌ها در این کشور تنها برای چنین اموری هزینه می‌کنند؟ چرا در ایجاد جاده‌ای یا ساخت بیمارستانی و نمونه‌هایی از این دست پیشقدم نمی‌شوند؟ چرا در حالی که به فکر مدرن کردن کشور خود و گسترش سواحل و حتی تا برپایی کنسرت و جشنواره مد در مدینه منوره پیش رفته‌اند، در افغانستان اما به فکر گسترش جهاد و تربیت محصلان دینی و آخرت مردم‌اند؟!

آیا در طول سال‌های گذشته همین مدارس افراطی کم انتحاری تربیت کرده و افغانستان را به نابودی کشانده‌اند؟برای کمک به تاسیس مدارس دینی درافغانستان، معاون وزیر دفاع سعودی‌ها باید پیام بدهد؟مگر بناست در این مدارس سرباز تربیت شود؟

باری بجاست ارگ و دولت افغانستان، قصر سپیدار و دکتر عبدالله و یارانش و نیز تمام دلسوزان افغانستان به ویژه اصحاب رسانه و نخبگان این سرزمین متوجه باشند، چه بذر منفوری در خاک آن سرزمین توسط حامیان تروریست‌ها در حال ریشه کردن است. آن‌ها حتی برای افغانستان پسا صلح نقشه‌ها دارند. نظر معاون وزیر دفاعشان به قدر کافی روشن نبود؟

 

منبع: روزنامه قدس

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/19572


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید


دیدگاه نامزدهای انتخابات روسیه درباره جنگ اوکراین


کمک های انسانی به غزه یا یک نمایش نظامی تمام‌عیار


اروپا در اندیشه خارج شدن از وابستگی بیش‌ازحد به امریکا


پافشاری روسیه بر تعامل با حکومت طالبان در افغانستان


سیاست دولت جدید پاکستان درقبال مهاجران تغییر خواهد کرد؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

برگزاری سومین دور گفتگوهای همکاری طالبان با چین

عربستان از عدم پذیرش عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل تاسف کرد

امروز برگزاری بزرگ‌ترین رای‌‌گیری جهان در هند آغاز شد

تلویزیون دولتی ایران: اصفهان در امنیت و آرامش به سر می برد

قدردانی رینا امیری از البانیا به خاطر حمایت از مردم افغانستان

پسکوف امریکا را به سود بردن از جنگ در اوکراین متهم کرد

نیویارک تایمز از حمله اسرائیل به ایران خبر داد، ایران این خبر را رد کرد

شنیده شدن صدای انفجار در اصفهان و گزارش رسانه های خارجی در مورد آن

امریکا عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد

حذف میلان و لیورپول از لیگ اروپا در شب صعود لورکوزن؛ آتالانتا و روم

تاکید یوناما و هند بر رسیدگی به چالش‌های موجود در افغانستان

ناتوانی اکثر شهروندان افغانستان به تامین غذا و مسکن

حذف زنان از جامعه مانع به رسمیت شناخته شدن حکومت طالبان است

شهید یا زخمی شدن یک کودک در هر 10 دقیقه در غزه

احتمال برف‌باری و بارندگی‌های شدید در ۲۹ ولایت کشور

فوتسالران افغانستان نخستین بازی شان را 3 بر 1 به ایران باختند

درخواست برای مسدود شدن شبکه اجتماعی «ایکس» در پاکستان

چین خواستار پاسخگو بودن حکومت طالبان به نگرانی جهان شد

ساخت 470 کیلومتر کانال آب توسط سازمان ملل متحد در افغانستان

مواجه بودن غزه با وخیم‌ترین فاجعه بشری

فاش شدن زمان حمله اسرائیل به ایران

ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید

بازداشت شش تن در ارتباط به پرونده‌ی بزرگترین سرقت طلا در کانادا

اعلام فهرست فلم‌های اولین جشنواره بزرگ فلم مسلمانان

بزودی تشخیص نارسایی قلبی با موبایل امکان پذیر می‌شود


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.