درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-04  |  2024-04-23  |  بروز شده در: 1403/02/04 - 13:21:2 FA | AR | PS | EN
بررسی موضوع گشایش بندر واخان از سوی چین             صدای زنان باید بخشی از هر گفتگو و تعامل سازنده با طالبان باشد            کارهای بزرگتر از داوود خان را انجام داده‌ایم            پرواز نخستین گروه از زایران ایرانی پس از ۹ سال برای ادای حج عمره به عربستان            کشته شدن ۱۱ جنگجوی مسلح توسط نیرو های پاکستانی             آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان            هشدار سازمان ملل از افزایش تعداد کودکان مبتلا به سوء تغذیه در افغانستان            آغاز مذاکرات درباره توافق همکاری امنیتی امریکا و اوکراین            نگرانی سازمان ملل از تاثیر جنگ بر سلامت روانی مردم غزه            وزیران خارجه اتحادیه اروپا با افزایش تحریم‌ها علیه ایران موافقت کردند             افغانستان در جام ملت‌های فوتسال آسیا تاریخ‌سازی کرد            بزرگان اهل تشیع خواهان آغاز پروژه‌‌های عمرانی در مناطق شان شدند             حامدکرزی بر ضرورت «تفاهم ملی» در افغانستان تاکید کرد             نگرانی مدافعان حقوق بشر از وخامت وضعیت مهاجران افغان در پاکستان            ابراز نگرانی سازمان توسعه‌ای ملل‌متحد نسبت به احتمال کم آبی در افغانستان            






تاریخ نشر: 1399/04/08 - 13:55:3
تعداد بازدید: 849
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

پاکستان همچنان متهم اصلی تروریسم در افغانستان

به رغم تلاشهای دولت پاکستان برای تنش زدایی با آمریکا در مورد افغانستان، تازه ترین موضع گیری های اسلام آباد و واشنگتن ضد یکدیگر نشان می دهد که دیوار بی اعتمادی میان آنها بلندتر شده و چشم انداز روشنی برای حل آن دیده نمی شود .عمران خان نخست وزیر پاکستان در سخنانی در پارلمان این کشور ضمن ابراز تاسف از حمایت پاکستان از جنگ آمریکا در افغانستان ،ارتش آمریکا را شکست خورده جنگ افغانستان دانست.

به رغم تلاشهای دولت پاکستان برای تنش زدایی با آمریکا در مورد افغانستان، تازه ترین موضع گیری های اسلام آباد و واشنگتن ضد یکدیگر نشان می دهد که دیوار بی اعتمادی میان آنها بلندتر شده و چشم انداز روشنی برای حل آن دیده نمی شود .عمران خان نخست وزیر پاکستان در سخنانی در پارلمان این کشور ضمن ابراز تاسف از حمایت پاکستان از جنگ آمریکا در افغانستان ،ارتش آمریکا را شکست خورده جنگ افغانستان دانست و تاکید کرد کاخ سفید اسلام آباد را مقصر ناکامی خود در افغانستان می داند. به گفته عمران خان آمریکا با نقض استقلال و حاکمیت ملی پاکستان، اقدام به عملیات نظامی در این کشور کرد. این در حالی است که در دو دهه گذشته پاکستان در کنار آمریکا در جنگ افغانستان بوده است .وزارت امور خارجه آمریکا هم در تازه تری گزارش خود، پاکستان را همچنان مامن و پناهگاه تروریستهای مخالف دولت افغانستان دانست و تاکید کرد این گروههای مشخص، تمرکز منطقه ای دارند و از خاک پاکستان برای حمله به افغانستان استفاده می کنند.

عمران خان در حالی آمریکا را به ناسپاسی در قبال کمکهای اسلام آباد در جنگ افغانستان متهم می کند که در دو سال اخیر تلاشهای گسترده ای را برای توافق طالبان و آمریکا پی گیری کرد. به گونه ای که مدعی شد به وی طالب خان می گویند.دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نیز که برای اولین بار به طور مستقیم پاکستان را به حمایت از گروههای تروریستی متهم کرد تا حدی از انتقادهای خود از اسلام آباد کاست . از اینر و این سوال مهم مطرح است که چرا پس از امضای توافقنامه آمریکا و طالبان در دوحه قطر، واشنگتن و اسلام آباد مجددا به دوره طرح اتهام ضد یکدیگر بازگشته اند؟ در پاسخ به این سوال در مورد پاکستان باید گفت که این کشور احساس می کند به اهدافش درازا کمک به توافق آمریکا و طالبان نرسیده بلکه در حال از دست دادن طالبان به عنوان بازوی عملیاتی سازمان اطلاعات ارتش پاکستان آی اس آی و اهرم فشار آن بر دولت افغانستان است.

عمران خان نخست وزیر پاکستان که با کمک ارتش به قدرت رسید با استقبال از درخوست آمریکا برای ترغیب طالبان به گفتگو تصور می کرد که می تواند باب جدیدی از همکاری را با کاخ سفید بگشاید. غافل از اینکه آمریکایی ها بسیار فرصت طلب تر از خود پاکستانیها هستند و اکنون که آمریکا احساس می کند با توافق با طالبان گام بلندی را برای ایجاد تحولات مهم در افغانستان برداشته است به گونه ای که بتواند بخش زیادی از نیروهای نظامی خود را از افغانستان خارج کند ، وعده های احتمالی خود به اسلام آباد را فراموش کرده و هیچ جایگاه منطقه ای برای پاکستان در سیاست واشنگتن قایل نیست.

به همین دلیل عمران خان برای توجیه همکاری های بی حاصل خود با آمریکا در قبال افغانستان که از ابتدا با انتقادهای داخلی در پاکستان روبرو بود به حمایت از گروه تروریستی القاعده روی آورده تا به گونه ای سیاست گذشته اسلام آباد در رویارویی با این گروه را اشتباه دانسته و از سرکردگان آن دلجویی کند.البته عمران خان تصور می کند با حمایت مجدد از القاعده می تواند این پیام روشن را برای آمریکا بفرستد که اسلام آباد همچنان از قدرت سلبی بالایی برای به زانو در آوردن آمریکا در منطقه برخوردار است تا کاخ سفید را به تجدد نظر در سیاستهایش در قبال پاکستان ترغیب نماید .

اما در مورد دلایل آمریکا برای ادامه اتهام افکنی ضد پاکستان باید گفت که از یک دهه گذشته انتخاب آمریکا در جنوب آسیا هند بوده و با جایگزین کردن این کشور با پاکستان سیاست چند وجهی مهار پاکستان ، روسیه و چین را دنبال می کند .به همین دلیل آمریکا با اعمال فشار بر پاکستان نه تنها سیاست و خواسته دهلی نو را نیزدنبال می کند بلکه درصدد کاستن از نفوذ و حضور پاکستان در افغانستان است. این سیاست کاخ سفید تقریبا به سال 2006 بازمی گردد که جرج بوش پسر رئیس جمهوری وقت آمریکا با متهم کردن پاکستان به بازی دوگانه در افغانستان ، مناطق قبایلی پاکستان را آماج حملات نظامی قرار داد و در دوره باراک اوباما تشدید شد. اکنون آمریکا درصدد است با اعتبار بخشی به طالبان آن را از سیطره پاکستان خارج و به عنوان یک نیروی مستقل شبه نظامی وارد ساختار سیاسی افغانستان نماید . به همین دلیل پاکستان هم تلاشهایی را برای تغییر هرم رهبری طالبان آغاز کرده است تا همچنان این گروه را در اختیار خود داشته باشد.

در هر حال ،ادامه اتهام افکنی آمریکا و پاکستان ضد یکدیگر در مورد افغانستان می تواند پیامدهای منفی بر آینده تحولات این کشور و حتی اجرای توافقنامه طالبان و آمریکا داشته باشد .پاکستان در عمل نشان داده است که از قدرت سلبی بالایی برای برهم زدن هر گونه توافق و تحولی در افغانستان برخوردار است و آمریکا نباید این ظرفیت اسلام آباد را نادیده بگیرد. با این حال عدم تمایل آمریکا برای دادن هر گونه امتیاز به پاکستان در افغانستان و همچنین تاکید واشنگتن بر حضور هند در این کشور، باعث می شود دولت و ارتش پاکستان خود را بازنده آینده تحولات افغانستان بدانند و برای برهم زدن بازی صلح و توافق آمریکا و طالبان دست به هر اقدامی بزنند.

 

منبع: مطالعات افغانستان

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/18938


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

بخیت خواستار رفع محدودیت‌های تحصیلی و کار زنان در افغانستان شد

بررسی موضوع گشایش بندر واخان از سوی چین

صدای زنان باید بخشی از هر گفتگو و تعامل سازنده با طالبان باشد

کارهای بزرگتر از داوود خان را انجام داده‌ایم

پرواز نخستین گروه از زایران ایرانی پس از ۹ سال برای ادای حج عمره به عربستان

کشته شدن ۱۱ جنگجوی مسلح توسط نیرو های پاکستانی

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان

هشدار سازمان ملل از افزایش تعداد کودکان مبتلا به سوء تغذیه در افغانستان

آغاز مذاکرات درباره توافق همکاری امنیتی امریکا و اوکراین

نگرانی سازمان ملل از تاثیر جنگ بر سلامت روانی مردم غزه

وزیران خارجه اتحادیه اروپا با افزایش تحریم‌ها علیه ایران موافقت کردند

افغانستان در جام ملت‌های فوتسال آسیا تاریخ‌سازی کرد

بزرگان اهل تشیع خواهان آغاز پروژه‌‌های عمرانی در مناطق شان شدند

حامدکرزی بر ضرورت «تفاهم ملی» در افغانستان تاکید کرد

نگرانی مدافعان حقوق بشر از وخامت وضعیت مهاجران افغان در پاکستان

ابراز نگرانی سازمان توسعه‌ای ملل‌متحد نسبت به احتمال کم آبی در افغانستان

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران وارد پاکستان شد

شورش در پاریس در پی کشته شدن سه تبعه افغان

حکومت طالبان برای ازبکستان سفیر جدید تعیین کرد

فرا رسیدن زمان پایان اشغالگری رژیم اسرائیل

تشکیل جلسه وزرای خارجه اتحادیه اروپا درباره تحریم ایران

آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟

تا اکنون هیچ قطار ترانزیتی از افغانستان وارد ایران نشده است

تکذیب مذاکره مستقیم ایران و امریکا

آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.