درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-01-30  |  2024-04-18  |  بروز شده در: 1403/01/30 - 11:26:5 FA | AR | PS | EN
احتمال برف‌باری و بارندگی‌های شدید در ۲۹ ولایت کشور            فوتسالران افغانستان نخستین بازی شان را 3 بر 1 به ایران باختند            درخواست برای مسدود شدن شبکه اجتماعی «ایکس» در پاکستان             چین خواستار پاسخگو بودن حکومت طالبان به نگرانی جهان شد            ساخت 470 کیلومتر کانال آب توسط سازمان ملل متحد در افغانستان             مواجه بودن غزه با وخیم‌ترین فاجعه بشری            فاش شدن زمان حمله اسرائیل به ایران            ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید            بازداشت شش تن در ارتباط به پرونده‌ی بزرگترین سرقت طلا در کانادا            اعلام فهرست فلم‌های اولین جشنواره بزرگ فلم مسلمانان             بزودی تشخیص نارسایی قلبی با موبایل امکان پذیر می‌شود            رهبر طالبان: " افغانستان به یک کشور پیشرفته تبدیل خواهد شد"            حذف انگلیس ها از جام قهرمانان اروپا با پیروزی رئال و بایرن             پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات            مروت: پاکستان دو پایگاه نظامی به امریکا داده است            






تاریخ نشر: 1399/02/17 - 22:09:3
تعداد بازدید: 725
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آیا واکسن کرونا در دسترس همگان قرار می‌گیرد یا فقط افراد خاص؟
آیا واکسن کرونا در دسترس همگان قرار می‌گیرد یا فقط افراد خاص؟

همزمان با پیشرفت ده‌ها پروژه در حال انجام برای کشف و تولید واکسن کرونا از سوی شرکت‌های بزرگ داروسازی، این سوال مطرح است که آیا قوانین شکل دهنده انحصار موجود در بازار دارو می‌تواند دسترسی عادلانه و مقرون به صرفه به واکسن احتمالی کرونا را تضمین کند؟

به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از یورونیوز، پیتر هوتز و تیم تحقیقاتی تحت سرپرستی او در سال ۲۰۱۶ میلادی نمونه‌ای از واکسن ویروس خانواده کرونا را برای آزمایش‌ روی انسان ارائه کردند. این واکسن بر پایه بررسی‌های انجام شده بر روی ویروس سارس(SARS-CoV-1) ساخته شده بود که در سال ۲۰۰۳ میلادی شیوع جهانی پیدا کرد و جان حدود ۷۷۴ نفر را در ۱۷ کشور جهان گرفت.

مطابق شهادت اخیر آقای هوتز در برابر کمیته علوم ایالات متحده آمریکا، شرکت‌های داروسازی به بهانه کمبود بودجه علاقه‌ای به کشف او نشان ندادند و موجب شدند تا پروژه او تعطیل شود.

ماسیمو فلوریو، استاد اقتصاد بخش عمومی در دانشگاه میلان، در توضیح علت وجود چنین رویکردی به یورونیوز گفت: «بیماری‌های همه‌گیر در اولویت صنایع داروسازی قرار ندارند چون که به اندازه بیماری‌های مزمن سودآور نیستند و گرنه نزدیک به دو دهه پس از شیوع ویروس سارس طبیعی نیست که واکسنی برای آن نداریم.»

به گفته آقای فلوریو همین امر موجب شده تا تحقیقات پزشکی قربانیِ تضاد غیرقابل تحمل بین اولویت علم برای سلامتی و علم برای سود شود.

در همین حال، تجزیه و تحلیل بلومبرگ نشان می‌دهد که ۲۰ شرکت بزرگ داروسازی جهان طی یک سال گذشته حدود ۴۰۰ پروژه تحقیقاتی جدید را پشتیبانی کردند. تقریبا نیمی از این پروژه‌ها به مقابله با سرطان اختصاص داشته و در مجموع تنها ۶۵ مورد به بیماری‌های همه‌گیر اختصاص داشته است. این در حالی است که از میان این ۲۰ شرکت بزرگ، تنها چهار شرکت واحدهای تولید ویژه واکسن داشته‌اند.

به صفحه اینستاگرام خبرگزاری انصار بپیوندید

به نظر می‌رسد قوانینی که به شرکت‌های داروسازی جهان حق انحصار محصول تولیدی را می‌دهد گاه به قیمت سلامتی مردم جهان تمام شده است. مساله‌ای که بارها مورد توجه سازمان غیردولتی پزشکان بدون مرز قرار گرفته است.

یک سال پیش، پزشکان بدون مرز با جلب حمایت تعدادی دیگر از سازمان‌های مردم نهاد، برای نخستین بار در اروپا، کودکان پناهنده در یونان را در برابر ذات الریه واکسینه کردند. در حالی که قیمت این واکسن در بازار یونان نزدیک به ۱۵۴ یورو بود، آنها موفق شدند بهای هر واکسن را به حدود ۸ یورو کاهش دهند.

پزشکان بدون مرز پس از اجرای این ابتکار انسان‌دوستانه اعلام کردند که تقریباً یک سوم کشورها در سطح جهان به دلیل قیمت گزاف، ذات‌الریه را در بسته واکسیناسیون اجباری کودکان قرار نمی‌دهند، در حالی که پنومونی(سینه پهلو یا ذات‌الریه) بزرگترین قاتل کودکان زیر پنج سال در سراسر جهان است.

براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت تنها در سال ۲۰۱۷ بیش از ۸۰۰ هزار کودک زیر پنج سال در سراسر جهان بر اثر ابتلا به ذات‌الریه جان خود را از دست داده‌اند.

ماسیمو فلوریو از دانشگاه میلان تاکید دارد که اضطراری که جهان به دلیل فقدان واکسن کرونا در حال تجربه است باید به فرصتی برای تجدید نظر در قوانین بازار دارو باشد.

در همین حال ۱۹۳ عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد اخیرا با تصویب قطعنامه‌ای، خواستار دستیابی «عادلانه ، كارآمد و به موقع» به هرگونه واكسن برای مقابله با ویروس کرونا شدند. رهبران اتحادیه اروپا نیز با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند که با اجابت فراخوان سازمان جهانی بهداشت، نه تنها تامین بودجه میلیارد یورویی لازم برای تولید جهانی واکسن کرونا را آغاز کرده‌اند بلکه متعهد شدند که واکسن کرونا را با همکاری یکدیگر و با پشتیبانی از نهادها و موسسه‌های فعال در این زمینه، به دارویی قابل دسترس عموم و مقرون به صرفه برای همه جهانیان بدل کنند.

پارلمان اروپا نیز در ۱۷ آوریل، با تصویب قطعنامه‌ای تاکید کرد که نتیجه هرگونه تحقیقات با بودجه عمومی در مورد واكسن كرونا باید در حوزه عمومی استفاده شود.

در خارج از اتحادیه اروپا، کانادا اصلاح قوانین خود را آغاز کرده و با تعریف مکانیزمی، این امکان را فراهم کرده تا دولت بدون درخواست رضایت شرکت صاحب واکسن کرونا، با پرداخت هزینه تعیین شده برای حق معنوی آن، امکان دسترسی عموم مردم را به آن ایجاد کند. همچنین دولت بریتانیا نیز از سوی ۲۰ سازمان غیردولتی مردم نهاد تحت فشار است تا قابل دسترس بودن هر واكسن کرونا یا درمانی را كه با بودجه عمومی به دست آمده، تضمین کند.

بررسی‌های انجام شده در اروپا نشان می‌دهد که تمایل شركت‌های داروسازی طی سال‌های اخیر تمایل به سرمایه‌گذاری در مراحل پایانی تحقیقاتی افزایش یافته که کسب سود از محصول آن تقریبا قطعی بوده ولی مراحل اولیه این تحقیق‌ها اکثرا از سوی دانشگاه‌ها یا انجمن‌ها علمی مستقل یا وابسته به دولت انجام شده است.

بنابراین به نظر می‌رسد، شیوع بیماری کووید-۱۹ انحصار شکل گرفته در بازار دارو را بیش از هر زمان دیگری برجسته کرده و در عین حال در آستانه شکست قرار داده است؛ رخدادی که می‌تواند به تولید عمومی و تضمین جهانی دسترسی عادلانه به واکسن کرونا منجر شود.

 

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/17058


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

بزودی تشخیص نارسایی قلبی با موبایل امکان پذیر می‌شود


متخصصان نسبت به زیاده‌روی در مصرف «زیتون» هشدار می‌دهند


هشدار مایکروسافت از نفوذ هکرهای روسی


دلیل اختلال فیس‌بوک و اینستاگرام چی بود؟


پرتاب ماهواره آزمایشی اینترنت 6G به فضا توسط چین


افزایش قابلیت‌ نقشه‌های Google Maps با هوش مصنوعی


چرا در زمستان بیشتر می‌خوابیم؟


ساخت بطری که برای ۵۰ سال چارج موبایل‌های هوشمند را تامین می‌کند


پوکو M6 مدل تغییرنام‌یافته کدام گوشی خواهد بود؟


پرتاب «افغان‌ست۱» و اعزام یک فضانورد افغان


عدم دسترسی مردم افغانستان به انترنت باکیفیت


مشخص شدن علت داغی آیفون ۱۵


نتایج یک تحقیق: فرزندان والدین سیگاری پیشرفت تحصیلی کمتری دارند


دانشمندان: تغییرات اقیلم قهوه را یک نوشیدنی غیر قابل دسترس می‎‌سازد


ایلان ماسک از فضای کافی در فضا برای میلیاردها ماهواره خبر داد


پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره تیانهویی-۰۴ از سوی چین به فضا


یک پروفسور جاپانی تلویزیون قابل چشیدن ساخت


کشف مقادیر قابل توجهی آب در مریخ


هشدار گوگل به کارمندانش: اگر به مقررات واکسیناسیون کرونا عمل نکنید اخراج می‌شوید


نظریه اینشتین شکست‌ناپذیر باقی‌ ماند!


قابلیت جدید واتس آپ؛ چت‌های دونفره بعد از زمان مشخص حذف می شوند


۵ نکته کلیدی برای عکاسی با موبایل در شب


مدیر عامل توئیتر استعفا داد


شکایت اپل از شرکت سازنده بدافزارهای جاسوسی پگاسوس


خواب ناکافی احساس پیری را بیشتر می‌کند





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

شهید یا زخمی شدن یک کودک در هر 10 دقیقه در غزه

احتمال برف‌باری و بارندگی‌های شدید در ۲۹ ولایت کشور

فوتسالران افغانستان نخستین بازی شان را 3 بر 1 به ایران باختند

درخواست برای مسدود شدن شبکه اجتماعی «ایکس» در پاکستان

چین خواستار پاسخگو بودن حکومت طالبان به نگرانی جهان شد

ساخت 470 کیلومتر کانال آب توسط سازمان ملل متحد در افغانستان

مواجه بودن غزه با وخیم‌ترین فاجعه بشری

فاش شدن زمان حمله اسرائیل به ایران

ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید

بازداشت شش تن در ارتباط به پرونده‌ی بزرگترین سرقت طلا در کانادا

اعلام فهرست فلم‌های اولین جشنواره بزرگ فلم مسلمانان

بزودی تشخیص نارسایی قلبی با موبایل امکان پذیر می‌شود

رهبر طالبان: " افغانستان به یک کشور پیشرفته تبدیل خواهد شد"

حذف انگلیس ها از جام قهرمانان اروپا با پیروزی رئال و بایرن

پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات

مروت: پاکستان دو پایگاه نظامی به امریکا داده است

دیدار وزیر اقتصاد حکومت طالبان با رئیس موسسه آی ام سی

بهره برداری از 20 پروژه در پلخمری طی یک سال گذشته

افغانستان بخشی از حقابه ایران را رها کرد

با آغاز مرحله دوم اخراج پناهجویان از پاکستان ۲۷۷ افغان اخراج شد

برای رقابت در بازارهای جهانی؛ نیاز به استفاده از زعفران دیگران نداریم

پس از 12 سال؛ یک زن در ولایت غزنی از زندان خانگی آزاد شد

تاخیر در کار بازسازی جاده بادام باغ و شکایت باشندگان این منطقه

سازمان ملل؛ جنگ علیه غزه را جنگ علیه زنان اعلام کرد

کاهش ۱۹ درصدی صادرات افغانستان در ماه اخیر سال 1402


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.