درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-06  |  2024-04-25  |  بروز شده در: 1403/02/05 - 14:39:4 FA | AR | PS | EN
شکست تیم ملی فوتسال افغانستان مقابل تاجکستان             روابط مثبت روسیه با حکومت طالبان ادامه خواهد داشت            یک هیئت بلندپایه تجاری ترکمنستان به کابل سفر کرده است             هدف دشمنان افغانستان؛ تضعیف و تجزیه کشور است             بیش از ۷ هزار پناهجوی افغان طی ۱۰ روز اخیر از پاکستان اخراج شدند            اعتراض به حکم ابتدایی در مورد میر رحمان رحمانی را رد شد            جنگ اوکراین برای ارتش امریکا حکم رگه طلا را دارد            نگرانی اسرائیل از احتمال باز داشت نتانیاهو            پایان سفر رئیس جمهور ایران به پاکستان             گفتگوی کابلوف و متقی درباره‌‌ی نشست آینده‌ی دوحه در مورد افغانستان            انفجار یک سرگلوله در کندهار جان سه کودک را گرفت             ادامه گشت زنی پهپادهای ناشناس در آسمان افغانستان            تثبیت صدر نشینی آرسنال با تحقیر چلسی            العین امارات با حذف الهلال به فاینل صعود کرد            بخیت خواستار رفع محدودیت‌های تحصیلی و کار زنان در افغانستان شد            






تاریخ نشر: 1392/8/3 - 10:20:10
تعداد بازدید: 1261
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

جهان از ژنو 1 تا ژنو 2
جهان از ژنو 1 تا ژنو 2

در حالی که در ژنو 1 تمرکز بیشتر طرف‌ها بر برکناری نظام سوریه بود و از این مساله به عنوان اولین شرط یاد می‌کردند، اما اکنون بیشتر طرف‌ها به دنبال دست‌یابی به حل و فصل سیاسی با نظام سوریه هستند. بیشتر طرف‌هایی که بر طبل جنگ در سوریه می‌کوبیدند، اکنون به فکر تحقق راه‌حل دیپلماتیک از طریق نشست ژنو 2 افتاده‌اند، در محافل بین‌المللی نیز تحولاتی رخ داده که هر کدام به نوبه خود بر سیر رخدادها تاثیر می‌گذارد.

به گزارش انصار به نقل از (ایسنا)، روزنامه لبنانی السفیر در تحلیلی درخصوص تفاوت‌ها میان نشست ژنو 1 و 2 نوشت: (جهان به سمت برگزاری نشست ژنو 2 سوق پیدا می‌کند، طرف‌های بسیاری نیز درصدد تحقق حل و فصل سیاسی با نظامی هستند که به تدریج درخواست‌های خارجی و داخلی برای براندازی ‌آن به عنوان شرط نخست کمرنگ‌تر شده است.

تفاهم‌ها میان واشنگتن و مسکو در سپتامبر گذشته به عنوان شاخصه بارزی از تمایل کشورهای ابرقدرت برای تحقق گزینه سیاسی در سوریه خبر داد، ایران نیز به عنوان یک عامل جهت تسهیل در حل و فصل سیاسی این بحران به صحنه آمده است.)

روزنامه السفیر با بیان اینکه در فاصله دو ژنو، 100 هزار تن در سوریه کشته شدند، نوشت: (شرایط بسیاری در فاصله زمانی این دو نشست تغییر کرده است؛ هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه سابق امریکا پست وزارت خارجه را ترک کرد و جان کری جایش را گرفت. کوفی عنان، فرستاده سابق سازمان ملل و اتحادیه عرب در امور سوریه کنار رفت و اخضر الابراهیمی به جایش آمد. شدت و شفافیت لحن روسیه بیشتر شد و نیرو و قدرت تندروها در مقایسه با ارتش آزاد فزونی یافت. اوضاع میدانی روز به روز بیشتر از کنترل غرب و کشورهای عربی حامی گزینه نظامی در سوریه خارج می‌شود. ارتش سوریه نیز در القصیر و ریف دمشق دستاوردهای بسیاری رقم زده است که این امر سیلی محکمی بر صورت حامیان مخالفان در سوریه به شمار می‌آید.

پس از آن، واشنگتن به صورت ضمنی از حتمی بودن و ضرورت تغییر نظام قطر خبر داد و نظام حاکم در قطر تغییر کرد و ایفای نقش دوحه کمرنگ شد تا این عربستان باشد که زمام امور در مورد سوریه را بر عهده گیرد. با رخ دادن جنایت غوطه و حملات شیمیایی نیز توجه‌ها بیشتر برای دستیابی به راه حلی جهت پایان دادن به بحران سوریه معطوف شد.

دیدارهای و تماس‌های بسیاری میان واشنگتن و مسکو صورت گرفت که پیش از آن، این تعداد دیدار در تاریخ دو کشور مگر در هنگام شعله‌ور شدن بحران‌های بین‌المللی صورت نگرفته بود.

واشنگتن "با خجالت" بر طبل جنگ کوبید، اما سپس با اعلام تمایلش برای راه حل‌های مسالمت‌آمیز از گزینه نظامی عقب‌نشینی کرد.)

السفیر در مقام مقایسه میان دو ژنو نوشت: (در حالی که تنها 9 کشور در ژنو 1 حضور یافتند، به گفته منابع سازمان ملل در نیویورک قرار است حدود 30 کشور در ژنو 2 مشارکت به عمل آورند.

در حالی که حاضران در ژنو 1 محدود به وزرای خارجه پنج کشور عضو دائم شورای امنیت (امریکا، چین، روسیه، فرانسه و انگلیس) سه کشور به نمایندگی از اتحادیه عرب (عراق، کویت و قطر) و همچنین با حضور ترکیه و نبیل العربی، دبیرکل اتحادیه عرب و کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا و کوفی عنان بود، اما مساله مهم در برگزاری ژنو 2 این است که علاوه بر مشارکت 30 کشور، دمشق نماینده‌ای ارشد در این نشست خواهد داشت.

منابع آگاه می‌گویند که ولید المعلم، وزیر امور خارجه سوریه ریاست هیات اعزامی از سوی دمشق را بر عهده خواهد داشت که در این هیات علاوه بر وی، بشار الجعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل و بثینه شعبان، مشاور ریاست جمهوری سوریه نیز مشارکت به عمل خواهند آورد.)

السفیر فاش کرد که حضور دمشق در ژنو برای همگان بجز عربستان تبدیل به نیازی مبرم شده است و خاموش کردن ‌آتشفشان سوریه فراتر از یک منفعت بین‌المللی یا منطقه‌ای صرف شده است. توافق‌ها و تفاهم‌هایی در حال انجام است که دامنه آن از واشنگتن و مسکو به تهران و دمشق کشیده شده است.

منابع به این امور اشاره کردند که دمشق توانست باقی بماند و سرنگون نشود، در طرف مقابل، برخی از گروه‌های نظامی که غرب بر روی آنها حساب باز کرده بود، در عرصه میدانی شکست خوردند، دولت اسلامی عراق و شام و جبهه النصره اوضاع میدانی را تحت کنترل گرفته و تعدادی از گروه‌های‌ هم‌پیمان با ائتلاف مخالفان سوریه نیز در محافل سیاسی کنار زده شدند.

به نوشته این روزنامه لبنانی، تحولات جدیدی نیز در سیاست خارجه ایران صورت گرفته است که آیت‌ا... سید علی خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی ایران از آن به عنوان "نرمش قهرمانانه" سخن گفتند. غرب هم پس از ژنو 1 به این باور رسید که غیبت ایران در آن زمان که بنا به اعمال فشار عربستان سعودی صورت گرفت، اشتباهی بیش نبود.

السفیر به نقل از منابعی در نیویورک فاش کرد که تلاش‌هایی برای تکرار همان سناریو صورت گرفت و عربستان به اشکال مختلف نارضایتی خود را نسبت به توافق‌های حاصل شده نشان داد.

ماهیت نقش عربستان در قبال تحولات جدید در سوریه به ویژه ادامه حمایت‌های سیاسی و مالی‌اش از مخالفان در این کشور همچنان مبهم است و شاید در دیدار سعود الفیصل، وزیر امور خارجه عربستان با جان کری، همتای امریکایی‌اش در حاشیه نشست به اصطلاح "دوستانه سوریه" در لندن این امر مشخص شود.

تحلیلگران بر این باورند که دو نهاد متعارض در عربستان عملکرد این کشور را تعیین می‌کنند، از یک طرف دفتر پادشاهی و از طرف دیگر سازمان اطلاعات و وزارت خارجه قرار دارد که مواضع رادیکالی دارند.

منابع سازمان ملل در مصاحبه با السفیر از اعمال فشار عربستان برای مانع‌تراشی بر سر تلاش‌های اخضر الابراهیمی خبر داده و اعلام کردند که کشورهای حوزه خلیج فارس نسبت به گزینه سیاسی در سوریه کمترین نگرش مثبت را دارند.

منابع آگاه با اشاره به مواضع ضد و نقیض عربستان، قطر و ترکیه در قبال بحران سوریه تصریح کردند که مصر، عراق و اردن و عمان خواهان حل و فصل سیاسی بحران سوریه در آینده‌ای نزدیک هستند.

منابع عربی اظهار کردند: به صراحت باید گفت که حمایت عربی مستحکمی از ماموریت الابراهیمی صورت نمی‌گیرد و کشورهای منطقه دیدگاه‌های متفاوتی در قبال بحران سوریه و نقش سازمان ملل برای میانجی‌گری در بحران این کشور دارند.

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/1049






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

روابط حسنه خویش را با کشور‌های همسایه و منطقه محکم نموده‌ایم

شکست تیم ملی فوتسال افغانستان مقابل تاجکستان

روابط مثبت روسیه با حکومت طالبان ادامه خواهد داشت

یک هیئت بلندپایه تجاری ترکمنستان به کابل سفر کرده است

هدف دشمنان افغانستان؛ تضعیف و تجزیه کشور است

بیش از ۷ هزار پناهجوی افغان طی ۱۰ روز اخیر از پاکستان اخراج شدند

اعتراض به حکم ابتدایی در مورد میر رحمان رحمانی را رد شد

جنگ اوکراین برای ارتش امریکا حکم رگه طلا را دارد

نگرانی اسرائیل از احتمال باز داشت نتانیاهو

پایان سفر رئیس جمهور ایران به پاکستان

گفتگوی کابلوف و متقی درباره‌‌ی نشست آینده‌ی دوحه در مورد افغانستان

انفجار یک سرگلوله در کندهار جان سه کودک را گرفت

ادامه گشت زنی پهپادهای ناشناس در آسمان افغانستان

تثبیت صدر نشینی آرسنال با تحقیر چلسی

العین امارات با حذف الهلال به فاینل صعود کرد

بخیت خواستار رفع محدودیت‌های تحصیلی و کار زنان در افغانستان شد

بررسی موضوع گشایش بندر واخان از سوی چین

صدای زنان باید بخشی از هر گفتگو و تعامل سازنده با طالبان باشد

کارهای بزرگتر از داوود خان را انجام داده‌ایم

پرواز نخستین گروه از زایران ایرانی پس از ۹ سال برای ادای حج عمره به عربستان

کشته شدن ۱۱ جنگجوی مسلح توسط نیرو های پاکستانی

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان

هشدار سازمان ملل از افزایش تعداد کودکان مبتلا به سوء تغذیه در افغانستان

آغاز مذاکرات درباره توافق همکاری امنیتی امریکا و اوکراین

نگرانی سازمان ملل از تاثیر جنگ بر سلامت روانی مردم غزه


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.