ABOUT US  |  CONTACT US  |  RSS  |  ARCHIVE  |  2024-04-16  |  UPDATED: 1402/11/15 - 18:13:1 FA | AR | PS | EN
Formation of the Federalist Assembly of Afghanistan             Israel launches missile attack on outskirts of Damascus, killing Syrian civilians             ’UK national scandal’: 20,000 mental health patients ’raped, sexually assaulted’ in NHS care             Three US troops killed, dozens injured in drone attack in Syria             Trump says NATO will not come to rescue if US attacked             Ukraine beset by $40m fraud in arms procurement amid war with Russia            US approves sale of F-16 jets to Turkey after Ankara ratifies Sweden’s NATO membership             UNSC to meet to discuss ICJ ruling on Israeli genocide in Gaza             Taliban: Afghanistan Does Not Have Formal Border With Pakistan             Gaza’s major health facility collapses amid Israeli attacks: MSF             Americans to redeploy nuclear weapons in UK amid fears of WW3             Biden makes history: 1st sitting US president sued for complicity in genocide             Trump walks out of courtroom during closing arguments of Carroll’s attorney            US: 3 dead in shooting at Texas apartment complex            US-UK aggression against Yemen risks expansion of war: Iran            


DATE PUBLISHED: 1392/5/20 - 10:32:28
VISIT: 1242
SHARE WITH YOUR FRIENDS

به بهانۀ شصت و هشتمین سالگرد حملۀ اتمی امریکا به جاپان
دروغی كه هیروشیما، هر سال برملا میكند
دروغی كه هیروشیما، هر سال برملا میكند

حمله هسته‌ای امریكا علیه جاپان جان هزاران انسان را گرفت و اكنون نیز نسل مخربتر این تسلیحات را بكار میگیرد، امری كه باعث میشود ادعای شعاری امریكا در دفاع از حقوق بشر با هر یادبودی از این دست، بیشتر رنگ ببازد.

اواخر هفتۀ قبل شصت و هشتمین سالگرد حمله اتمی ایالات متحده امریكا به هیروشیمای جاپان بود. در سال ۱۹۴۵ در اواخر جنگ جهانی دوم و بعد از شكست آلمان نازی، جاپان اولتیماتوم امریكا را قبول نكرد و به حملاتش علیه امریكا ادامه داد، اما كاخ سفید كه به صورت مخفیانه سلاح اتمی خود را آماده و حتی آزمایش كرده بود، بمب اتمی را كه اكنون یك بمب كوچك محسوب میشود و در آن زمان قدرت تخریب آن فراتر از تصور بود (۱۳ هزار تن تی ان تی) با نام پسر كوچك، بر یك هواپیمای بی۲۹ سوار كرد.

ارتش ایالات متحده این بمب را در صبح یك روز تابستانی بر روی شهر سیصد هزار نفری هیروشیما انداخت و با آن بیش از دو سوم شهر را نابود كرد و در همان روزهای نخست بیش از ۱۰۰ هزار نفر را به كام مرگ فرستاد. هنوز هم اثرات بر جای مانده از این بمب مخوف اعم از شیوع بیماری‌ها و ازدیاد سرطان در میان مردم این شهر دیده میشود.

سه روز بعد، همین فاجعه بر سر مردم شهر ناكازاكی تكرار شد. بر اساس برآوردهای مختلف در این دو شهر تاكنون بیش از ۵۰۰ هزار نفر به علت انفجار و اثرات برجا مانده از آن جان خود را از دست داده اند. در اثر فشار و تلفات این دو حمله، جاپان راهی به جز تسلیم شدن در برابر امریكا و پایان قطعی جنگ جهانی دوم پیدا نكرد.

از هیروشیما تا فوكوشیما

هر ساله مراسم یادبودی در این دو شهر به یاد قربانیان این جنایت برگزار میشود. نه تنها خاطره این حملات از ذهن مردم جاپان پاك نشده است، بلكه در سال‌های اخیر حادثه سونامی و تخریب نیروگاه فوكوشیما یاد آن فاجعه را زنده كرده است.

خبرگزاری فرانسه در گزارش خود از برگزاری شصت و هشتمین سالگرد حمله اتمی امریكا به جاپان و افزایش احساسات ضد تسلیحات هسته‌ای در جاپان نوشت.

این خبرگزاری اعتقاد دارد تجارب گذشته مردم جاپان را هراسناك كرده است. علاوه بر حملات هسته‌ای امریكا، یكی از دلایل افزایش هراس از وقوع فجایع هسته ای، حادثه انفجار در نیروگاه هسته‌ای فوكوشیما بوده است كه باعث احیای این هراس و تشدید آن در ذهن و زندگی مردم جاپان شده است.

در حادثه سونامی كه منجر به انفجار نیروگاه فوكوشیما شد حدود ۱۹ هزار نفر كشته و ناپدید شدند و هنوز هم بخش‌های شرقی جاپان درگیر اثرات مخرب آن بحران هستند.

همكاری هسته‌ای با هند و ارتقای سطح نظامی جاپان نیز با انتقادات زیادی در داخل مواجه شده است، زیرا اكنون حزب و دولت محافظه كار شینزوآبه به این فكر افتاده است كه نیروهای دفاعی جاپان را ارتقا دهد و ارتش آماده به رزمی را ایجاد كند، زیرا بعد از پایان جنگ جهانی دوم جاپان اجازه تشكیل ارتش به شیوه كلاسیك را نداشت.

اسوشیتد پرس نیز در زمینه فرارسیدن سالگرد حمله اتمی به هیروشیما مینویسد: تنها در روز ششم آگست ۱۹۴۵ حدود ۱۴۰ هزار نفر در هیروشیما جان خود را از دست دادند. آبه نیز در این مراسم، جاپان را تنها كشور قربانی تسلیحات اتمی دانست.

این خبرگزاری تعداد قربانیان بازمانده از آن حملات را ۲۰۰ هزار نفر میداند كه میانگین سنی ۷۹ سال دارند و بسیاری از آنها در این مراسم گردهم جمع شده بودند و خواستار كمك به حادثه دیدگان و بازماندگان حادثه فوكوشیما بودند.

امریكا و تسلیحات هسته ای

نكته جالب این است كه نیروهای متحد از این اقدام خود به هیچ عنوان ناراحت نیستند، زیرا بنا بر تحلیل خبرگزاری فرانسه، این حملات اتمی بود كه باعث شد جاپان به سرعت تسلیم شود و دست از مقاومت در برابر امریكا و متحدانش بردارد.

بر اساس این گزارش، به نظر یكی از مقامات آن زمان در ارتش متحدامریكا اگر این حادثه اتفاق نمی افتاد، ممكن بود با ادامه جنگ تعداد تلفات جنگ بسیار افزایش یابد و به میلیون‌ها نفر برسد!

شاید با همین توجیه باشد كه غرب و به ویژه امریكا هیچگاه دست از برنامه‌های هسته‌ای خود بر نمی دارد و بر توسعه و بهسازی و مدرن كردن تجهیزات و تسلیحات تاكید دارد.

سال گذشته روزنامه نیویورك تایمز از تصویب بودجه دفاعی امریكا در مجلس نمایندگان این كشور خبر داد كه بخش اعظم آن مربوط به تسلیحات هسته‌ای است.

مجلس نمایندگان امریكا، ۶۴۲ میلیارد دالر برای بودجه سال ۲۰۱۳ وزارت دفاع امریكا ( پنتاگون ) تصویب كرد كه میلیاردها دالر از آن به تسلیحات هسته‌ای اختصاص یافته است اختصاص ۸۸ میلیارد دالر ظرف ۱۰ سال جهت ارتقای سطح آزمایشگاه‌های هسته ای، ۱۲۵ میلیارد دالر برای جایگزین ساختن بمب‌ها، زیردریایی‌ها و موشك‌های زمین به هوای فرسوده در ده سال از جمله بودجه‌های تصویب شده برای این موضوع هستند.

در شرایط اقتصادی فعلی امریكا نیز، بودجه‌ای برای ساخت نیروگاه جدید تولید پلوتونیوم در نیومكزیكو و دیگر نقاط امریكا برای تولید نوع جدیدی از سلاح‌های هسته‌ای تصویب شد. مبالغ دیگری نیز برای تولید زیردریایی‌های جدید مسلح به موشك بالستیك صرف خواهد شد.

به نوشته نیویورك تایمز، با اینكه جنرال جیمز كارترایت، نایب رئیس بازنشسته ستاد مشترك ارتش امریكا و فرمانده سابق نیروهای هسته‌ای این كشور اعلام كرده بود كه قدرت بازدارندگی امریكا با ۹۰۰ كلاهك اتمی هم محقق میشود و در شرایط لازم با نیمی از آنها هم میتوان این قدرت را حفظ كرد، اما حركت امریكا در این مسیر همچنان ادامه دارد.

چند سال قبل نیز خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: تیمی از دانشمندان آزمایشگاه ملی لورنس لیورمور امریكا فعالیت بر طرح ریزی درباره نقشه سلاح و كلاهك‌هایی را آغاز كردند كه تا سال ۲۰۱۲ به عنوان جایگزین برای موشك‌های ترایدنت قابل نصب بر روی زیر دریایی‌های هسته‌ای استفاده میشوند.

منتقدان، این اقدامات امریكا را در راستای افزایش مسابقه تسلیحات هسته ای، برخلاف وعده‌های دولتمردان این كشور میدانند و اعتقاد دارند، دولت امریكا به دنبال توسعه زرادخانه هسته‌ای خود است و قصد امحای كامل این تسلیحات را ندارد.

ولع هسته‌ای امریكا سیری ناپذیر است

وبسایت انجمن كنترل ( Arms Control Association) از برنامه بهسازی تسلیحات هسته‌ای امریكا خبر میدهد و مینویسد: گرچه ایالات متحده یك هزار و ۷۳۷ كلاهك استراتژیك هسته‌ای را در اختیار دارد و آنها را در موشك‌های بین قاره‌ای بالستیك (ICBM)، موشك‌های بالستیك زیردریایی‌ها (SLBM) و بمب افكن‌های استراتژیك مستقر كرده است، اما وزارت دفاع امریكا در سال ۲۰۱۲ عنوان كرد كه تقریبا سالانه ۳۱ میلیارد دالر را برای نگهداری و ارتقای این سیستم‌ها هزینه خواهد كرد.

برای سال ۲۰۱۲ دولت اوباما ۷.۶ میلیادر دالر به اداره امنیت انرژی هسته‌ای كه مسوول زرادخانه هسته‌ای امریكاست، اختصاص داد كه ۵ درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش داشته است. این روند افزایشی در چهار سال آینده ادامه خواهد داشت و در كل ۳۴ میلیارد دالر برای فعالیت‌های تسلیحاتی در حوزه هسته‌ای صرف میشود.

به نوشته این وبسایت، مبالغ مذكور در سه حوزه مدرن سازی سیستم‌های پرتاب، مرمت كلاهك‌های هسته‌ای و مدرن سازی مجتمع‌های تولید تسلیحات هزینه خواهد شد.

 

نكاتی جالب در مورد تسلیحات هسته‌ای امریكا

موسسه پژوهشی بروكینگز در مطلبی مستند به آمار و ارقام به نكاتی جالب در مورد تسلیحات هسته‌ای امریكا اشاره میكند. گر چه بسیاری از این آمار به روز نیستند و به علت محرمانه بودن، حداقل ۱۰ سال از آنها میگذرد، اما نشان از گستردگی برنامه‌های هسته‌ای امریكا از نیم قرن پیش دارد.

بروكینگز این موارد را بر میشمارد:

*هزینه پروژه منهتن كه در نهایت به ساخت بمب اتمی منجر شد تا سال ۱۹۴۵بیش از ۲۰ میلیارد دالر بود.

*تعداد كل موشك‌های هسته‌ای ساخته شده در امریكا تا سال‌های ابتدایی قرن ۲۱(سال ۲۰۰۳) بیش از ۶۷ هزار عدد بوده است.

*هزینه ساخت ۱۰۰۰ سامانه پرتاب موشك تا اواسط دهه ۱۹۶۰ میلادی بیش از ۱۴ میلیارد دالر بود.

* تعداد بمب افكن‌هایی كه برای حمل و پرتاب بمب‌های هسته‌ای ساخته شده اند، چهار هزار و ۶۸۰ عدد است.

* اوج بیشترین تعداد كلاهك هسته‌ای امریكا در سال ۱۹۶۶ و به تعداد ۳۲ هزار و ۱۹۳ عدد بود.

* تا سال ۱۹۹۰ بیش از ۷۰ هزار كلاهك هسته‌ای در ۶۵ مدل تولید شد.

*در سال ۲۰۰۲ تعداد كلاهك‌های آماده هفت هزار و ۶۸۲ عدد و كل زرادخانه هسته‌ای امریكا حاوی ۱۰ هزار و ۶۰۰ كلاهك بود.

* در سال‌های ۱۹۵۶ و۱۹۵۷ ارتش امریكا سفارش ۱۵۱ هزار كلاهك را داد.

*بمب‌های هسته‌ای امریكا (تا سال ۲۰۰۲) از بین ۱ كیلوتن تا ۱۵ هزار مگاتن تی ان تی قدرت انفجاری داشتند. (بیشتر از هزار برابر بمب هیروشیما)

*در سال ۱۹۹۹ ایالت نیومكزیكو با دو هزار و ۴۵۰ كلاهك، جورجیا دو هزار، واشنگتن یكهزار و ۶۸۵، نوادا یكهزار و ۳۵۰ و داكوتای شمالی یكهزار و ۱۴۰ كلاهك، ركود دار بیشترین سلاح هسته‌ای در امریكا بودند.

* تسلیحات هسته‌ای امریكا در تاسیساتی به مساحت بیش از ۱۵ هزار مایل مربع از این كشور نگهداری میشوند.

*بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۵ دولت امریكا بیش از ۹۷ میلیون دالر بابت شكایات كارگران و بخش‌های مختلف هسته‌ای امریكا پرداخته است.

*مبلغ پرداخته شده از طرف امریكا به جاپان بعد از سال ۱۹۴۵ بابت استفاده از سلاح هسته‌ای بیش از ۱۵ میلیون دالر بود.

*مبلغ پرداخته شده به شهروندان امریكایی به خاطر تشعشعات رادیواكتیو مبلغ ۲۲۵ میلیون دالر در چارچوب شش هزار و ۳۳۶ پرونده بوده است.

*تعداد كل آزمایش‌های هسته‌ای امریكا تا سال ۱۹۹۲بیش از یكهزار و سی مورد بود. ۲۴ آزمایش نیز با همكاری مشترك امریكا و انگلیس انجام شد.

*اولین آزمایش امریكا در ۱۶ جولای سال ۱۹۴۵ و آخرین آزمایش رسمی امریكا در ۲۳ سپتامبر ۱۹۹۲ انجام شد.

*بین سال‌های ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ امریكا بدون هیچ آزمایش هسته‌ای مبلغ ۱.۲ میلیارد دالر در این زمینه هزینه كرد.

*بزرگترین آزمایش هسته‌ای امریكا در اول مارچ سال ۱۹۵۴ به ظرفیت ۱۵ مگاتن تی ان تی انجام شد.

*تعداد آزمایش‌های امریكا در اقیانوس آرام ۱۰۶ مورد بود.

*تعداد آزمایش‌ها در صحرای نوادا ۹۱۱ و در آلاسكا، كلورادو، میسی سی پی و نیومكزیكو ۱۰ مورد بود.

*در سال ۱۹۹۹ امریكا حدود ۱۳۰ كشتی هسته‌ای داشت.

*تا سال ۲۰۰۰ میزان ۱۰۴ میلیون مترمكعب زباله هسته‌ای از فعالیت‌های تسلیحاتی امریكا تولید شد.

*تعداد ۱۱ كلاهك هسته‌ای امریكا نیز بر اثر حادثه و اتفاق از بین رفتند.

*تعداد كاركنان اداره فدرال انرژی امریكا ۱۸ هزار و ۶۰۸ نفر و تعداد پیمانكاران این اداره در سال ۱۰۹ هزار عدد است.

*تعداد صفحات اسناد محرمانه و طبقه بندی شده از فعالیت‌ها در این بخش از انرژی در امریكا ۲۸۰ میلیون صفحه است.

*بین سال‌های ۱۹۶۵ هزینه موشك‌های بالستیك ۲.۲ و در سال ۱۹۹۵ حدود ۲.۶ میلیارد دالر بود.

*هزینه از كنار انداختن هر كلاهك هسته‌ای در قزاقستان برای امریكا ۷۰ هزار دالر بود.

*در سال ۱۹۹۸ میزان هزینه تسلیحات هسته‌ای امریكا و امور وابسته به آن بیش از ۳۵ میلیارد دالر بود.

منبع: ایرنا

LINK: https://www.ansarpress.com/english/452






*
*

*



SEE ALSO

Federalism in Afghanistan: Opportunities and Challenges


Hamas has self-reliantly opposed the three giant intelligence agencies of the world!


Gaza Field Executions New Page in Israel Crimes Book


Lest we forget: Christmas, Gaza genocide and the Israeli occupation


What’s behind Netanyahu Declaring War on Palestinian Authority?


The Zionist ‘right to defend itself’ is a license to oppress, kill Palestinians


With Netanyahu Struggling in Gaza Quagmire, Gaps Deepen inside His Cabinet


How the Zionist entity sought to make colonial myth of ’terra nullius’ a reality


Factbox: Israeli genocidal war on Gaza – What has happened so far?


Taliban De-Persianizing Afghanistan Culture: Roots and Ramifications





VIEWED
MOST DISCUSSED




POLL

Modi, Merkel Discuss Afghanistan, Radicalisation And Terrorism

SEE RESULT


LAST NEWS

Federalism in Afghanistan: Opportunities and Challenges

Formation of the Federalist Assembly of Afghanistan

Israel launches missile attack on outskirts of Damascus, killing Syrian civilians

’UK national scandal’: 20,000 mental health patients ’raped, sexually assaulted’ in NHS care

Three US troops killed, dozens injured in drone attack in Syria

Trump says NATO will not come to rescue if US attacked

Ukraine beset by $40m fraud in arms procurement amid war with Russia

US approves sale of F-16 jets to Turkey after Ankara ratifies Sweden’s NATO membership

UNSC to meet to discuss ICJ ruling on Israeli genocide in Gaza

Taliban: Afghanistan Does Not Have Formal Border With Pakistan

Gaza’s major health facility collapses amid Israeli attacks: MSF

Americans to redeploy nuclear weapons in UK amid fears of WW3

Biden makes history: 1st sitting US president sued for complicity in genocide

Trump walks out of courtroom during closing arguments of Carroll’s attorney

US: 3 dead in shooting at Texas apartment complex

US-UK aggression against Yemen risks expansion of war: Iran

Yemen directly hits US warship with ballistic missile

Hamas has self-reliantly opposed the three giant intelligence agencies of the world!

President Raeisi calls for UN reform, says body unable to end Gaza genocide

Pedram: The Abduction of Hazara and Tajik Women Recalls the Crimes of Abdur Rahman

Special envoys from G7 countries discuss Afghanistan in London meeting

Turkish lawmakers open debate over Sweden’s NATO membership

UN agency says over half a million Palestinians face ‘catastrophic hunger’ in Gaza

Palestinian Islamic Jihad: Al-Maghazi operation proved defeat of Israeli regime in Gaza war

European support for Israel damaging energy security on the continent, report says

Pakistan Army Kills Seven ‘Terrorists’ Near Afghan Border

Israel kills at least 190 people in Khan Younis in 24 hours

UNAMA report: 49 Hazara community members killed in Afghanistan in three months

India’s Modi inaugurates Hindu temple on site of razed mosque ahead of elections

US 2024 election: DeSantis drops out of Republican presidential race, backs Trump

Survivors of Russian charter flight crash transferred to Kabul

Iran’s anti-terror strikes ‘clear message’ to certain recipients: Foreign Ministry

Ethnic mass killings in one Sudan city last year left up to 15,000 dead: UN report

Iran says reserves right to avenge Israel’s assassination of IRGC advisors

Rocket barrage targets Ain al-Asad base housing US forces in western Iraq

Lebanese media: Israeli drone kills 2 Hamas members in southern Lebanon

Five IRGC advisors assassinated in Israeli aggression on Syria

Pakistan recalls ambassador from Tehran

Iraqi PM stresses to NATO chief ending of foreign troops

UN chief reiterates call for immediate ceasefire in Gaza


MEDICAL NEWS


ANSAR PRESS ©  |  ABOUT US  |  CONTACT US  |  MOBILE VERSION  |  LINKS  |  DESIGN: Negah Network Co.
All right reserved. Use this website by mentioning the source (link) is allowed. فروشگاه اینترنتی نعلبندان