درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-05  |  2024-04-24  |  بروز شده در: 1403/02/05 - 14:39:4 FA | AR | PS | EN
شکست تیم ملی فوتسال افغانستان مقابل تاجکستان             روابط مثبت روسیه با حکومت طالبان ادامه خواهد داشت            یک هیئت بلندپایه تجاری ترکمنستان به کابل سفر کرده است             هدف دشمنان افغانستان؛ تضعیف و تجزیه کشور است             بیش از ۷ هزار پناهجوی افغان طی ۱۰ روز اخیر از پاکستان اخراج شدند            اعتراض به حکم ابتدایی در مورد میر رحمان رحمانی را رد شد            جنگ اوکراین برای ارتش امریکا حکم رگه طلا را دارد            نگرانی اسرائیل از احتمال باز داشت نتانیاهو            پایان سفر رئیس جمهور ایران به پاکستان             گفتگوی کابلوف و متقی درباره‌‌ی نشست آینده‌ی دوحه در مورد افغانستان            انفجار یک سرگلوله در کندهار جان سه کودک را گرفت             ادامه گشت زنی پهپادهای ناشناس در آسمان افغانستان            تثبیت صدر نشینی آرسنال با تحقیر چلسی            العین امارات با حذف الهلال به فاینل صعود کرد            بخیت خواستار رفع محدودیت‌های تحصیلی و کار زنان در افغانستان شد            






تاریخ نشر: 1394/2/7 - 01:00:56
تعداد بازدید: 1289
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

۸ ثور، صفحه‌ای نورانی و چهره‌ای تاریک و کدر!
۸ ثور، صفحه‌ای نورانی و چهره‌ای تاریک و کدر!

هشت ثور ۱۳۷۱، مصادف است با پیروزی کم مانند جهاد مردم افغانستان در برابر یکی از دو قدرت برتر وقت، اتحاد جماهیر شوروی. مردم افغانستان پس از ۱۴ سال مقاومت و نبرد نفسگیر با قوی ترین و مجهزترین قدرت نظامی- اقتصادی دینا یعنی اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی، توانستند پیمان ورشو را از هم بپاشند و ارتش مدرن و تا دندان مسلح سرخ را در ویرانه‌های کشور شان زمینگیر کنند.
در باره ۸ ثور، سالروز پیروزی مجاهدین و جهاد مردم افغانستان، حرف و تبصره ‌های بسیار و متفاوتی وجود دارد و به قول مولانا: هر کسی از ظن خود شد یار من؛ یعنی هر دسته و طایفه‌ای با گمان و برداشت خویش با قضیه پیروزی جهاد مردم افغانستان، مواجه شدند و هر کس چیزی گفت و شنید و تحلیل کرد؛ اما باز هم به قول مولانا: "واز درون من نجست اسرار من"؛ یعنی با تمام تبصره‌ها و تحلیل‌های موجود پیرامون ۸ ثور، حرفها و حقایقی نگفته ماند و کمتر کس یا کسانی آنچنان که باید در بررسی و واکاوی این پدیده شگفت و اعجازگونه، زحمتی به خویش ندادند.
برای آنکه حق به حق دار داده شود و اجحافی در حق جهاد و مجاهدین صورت نگرفته باشد، باید بدانیم که ۸ ثور و یا جهاد مجاهدین و مردم افغانستان، دو چهره و صفحه دارد: صورت اول صورت بینهایت نورانی و ملکوتی است که در پرتو آن، مردم و مجاهدین مومن و استوار افغانستان طی سالها مبارزه و نبرد نابرابر با قوی ترین قدرت وقت دنیا که نیمی از جهان را در زیر سلطه و سیطره خویش داشت،علاوه بر نجات کشور خویش از چنگ آن، توانستند تا طومار ابرقدرت شرق را برای همیشه در هم بپیچند و به سلطه استعماری و یک صد ساله آن بر نیمی از دنیا، نقطه پایان بگذارند.
در این چهره است که مردم و مجاهدین قهرمان افغانستان، چند سر و گردن بالاتر از ملتهای دیگر در سکوی افتخار و بالندگی ایستاده و توانمندی‌های خارق العاده و کم نظیر خویش را بر رخ جهان و جهانیان میکشند و ملتهای آزاده و منصف دنیا نیز به این جهت از شایستگی‌های مردم افغانستان غبطه خورده و آنان را تعظیم و تکریم میکنند.
این صفحه، صفحه‌ای است که هیچ گونه تاریکی و کدورتی را بر نمی تابد و حتی وسواس ترین ذهنها و اندیشه‌ها نمی توانند به نقطه سیاه و سوال برانگیزی در این صفحه درخشان بر بخورند تا جرئت انتقاد و اعتراضی را برای خود شان محفوظ بدارند.
در این صفحه و با این چهره است که مجاهدین به عنوان ناجیان چندین مللیارد انسان در بند در زندانهایی به پهنای کشورهای شان از زیر یوغ استعمار مارکسیزم نجات میابند و توسن فکر و اندیشه‌های محبوس شان از بازداشتگاه شکنجه و خفقان، در آسمان آبی آزادی، رها میشود.
حال اگر مردم افغانستان از دوران جهاد و پیروزی مجاهدین به بزرگی و شکوه یاد میکنند و به آن میبالند و فخر میکند، با ملاحظه همین صفحه نورانی و ملکوتی از جهاد و مجاهدین است که بواقع نیز جای هر نوع فخر و مباهات را تا به ابد برای خودش محفوظ داشته است و تا جهان جهان است، هر افغان حق دارد به جهاد مجاهدان خویش بر خود ببالد و از سالروز پیروزی آنان به شایستگی و سربلندی، تجلیل و تکریم کند.
اما دریغا که ۸ ثور محدود و منحصر در همین یک صفحه و یک چهره نماند و چهره دیگری از خویش را نیز در انظار جهانیان، روشن و آشکار کرد؛ چهره‌ای از سیاهی و تباهی کشور و مردم که میتوان آرزو کرد که ایکاش هرگز وجود نداشت و هیچگاهی نیز آشکار نمی شد.
این چهره سراسر سیاهی، تباهی و پلیدی است؛ سیاهی‌ای که کمتر شبی به خود دیده و تباهی‌ای که کمتر ملتی بخود روا داشته و پلیدی‌ای که هیچ ذهن و فکر و اندیشه‌ای لااقل در اقلیمهای نزدیک و دور، به خود ندیده است.
این صفحه و چهره است که همه انتقادها و اعتراضهای وارد را در خود جای داده و برای دفاع از خویش از کودکان هم ناتوان‌تر است.
در این صفحه، مجاهدان بناگهان چهره عوض میکنند و کسانی که تا دیروز منجی ملتهای دیگر بودند، خوره‌ای میشوند و در رقابتی قدرت خواهانه مهلک مردم خویش و موجب ویرانی کشور خود میشوند. صد البته که استعمار و استکبار امریکایی- غربی و عمال منطقه‌ای آنان چون دولت پاکستان هم بیکار نمی نشینند و برای جلوگیری از یک افغانستان اسلامی قدرتمند، پروژه طالبان را فعال میکنند و با استفاده از نزاع خونین میان مجاهدین، حکومت شبیه قرون وسطایی طالبان را در افغانستان به پیروزی میرسانند.
می دانیم که دشمن دشمن است و از خرد بدور است اگر از دشمن گله کنیم و آنها را موجب تباهی و ویرانی مردم و کشور خویش بدانیم؛ چرا که اگر دشمن غیر از دشمنی کاری دیگری کند، جای تعجب و پرسش دارد.
با تاسف واقعیت این است که مجاهدین با درگیری ‌های خونین و طاقت فرسا برای مردم، خود زمینه دخالت دیگران در افغانستان را فراهم کردند و آنقدر در این زمینه سازی و بستر آفرینی پیش رفتند که افغانستان تبدیل شد کفشکن امریکا و کشورهای بلوک غرب و نیز حیات خلوتی برای کشوری چون پاکستان که هر گونه که منافع استعماری آنان ایجاب کند، با سرنوشت افغانستان و مردم آن بازی کنند.
بله در این جهت کار مجاهدین نه تنها قابل دفاع نبوده که در خور مذمت و شماتت ملت و تاریخ نیز میباشد و گزافه نیست اگر گفته شود که پس از اشتباه تاریخی شوروی سابق مبنی بر اشغال افغانستان، این نزاع و درگیری بیپایان مجاهدین بود که کشور را به سمت بحرانِ همیشگی سوق داد.

نویسنده: سیدفاضل محجوب

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/3501






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

روابط حسنه خویش را با کشور‌های همسایه و منطقه محکم نموده‌ایم

شکست تیم ملی فوتسال افغانستان مقابل تاجکستان

روابط مثبت روسیه با حکومت طالبان ادامه خواهد داشت

یک هیئت بلندپایه تجاری ترکمنستان به کابل سفر کرده است

هدف دشمنان افغانستان؛ تضعیف و تجزیه کشور است

بیش از ۷ هزار پناهجوی افغان طی ۱۰ روز اخیر از پاکستان اخراج شدند

اعتراض به حکم ابتدایی در مورد میر رحمان رحمانی را رد شد

جنگ اوکراین برای ارتش امریکا حکم رگه طلا را دارد

نگرانی اسرائیل از احتمال باز داشت نتانیاهو

پایان سفر رئیس جمهور ایران به پاکستان

گفتگوی کابلوف و متقی درباره‌‌ی نشست آینده‌ی دوحه در مورد افغانستان

انفجار یک سرگلوله در کندهار جان سه کودک را گرفت

ادامه گشت زنی پهپادهای ناشناس در آسمان افغانستان

تثبیت صدر نشینی آرسنال با تحقیر چلسی

العین امارات با حذف الهلال به فاینل صعود کرد

بخیت خواستار رفع محدودیت‌های تحصیلی و کار زنان در افغانستان شد

بررسی موضوع گشایش بندر واخان از سوی چین

صدای زنان باید بخشی از هر گفتگو و تعامل سازنده با طالبان باشد

کارهای بزرگتر از داوود خان را انجام داده‌ایم

پرواز نخستین گروه از زایران ایرانی پس از ۹ سال برای ادای حج عمره به عربستان

کشته شدن ۱۱ جنگجوی مسلح توسط نیرو های پاکستانی

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان

هشدار سازمان ملل از افزایش تعداد کودکان مبتلا به سوء تغذیه در افغانستان

آغاز مذاکرات درباره توافق همکاری امنیتی امریکا و اوکراین

نگرانی سازمان ملل از تاثیر جنگ بر سلامت روانی مردم غزه


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.