درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-01-30  |  2024-04-18  |  بروز شده در: 1403/01/30 - 11:26:5 FA | AR | PS | EN
احتمال برف‌باری و بارندگی‌های شدید در ۲۹ ولایت کشور            فوتسالران افغانستان نخستین بازی شان را 3 بر 1 به ایران باختند            درخواست برای مسدود شدن شبکه اجتماعی «ایکس» در پاکستان             چین خواستار پاسخگو بودن حکومت طالبان به نگرانی جهان شد            ساخت 470 کیلومتر کانال آب توسط سازمان ملل متحد در افغانستان             مواجه بودن غزه با وخیم‌ترین فاجعه بشری            فاش شدن زمان حمله اسرائیل به ایران            ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید            بازداشت شش تن در ارتباط به پرونده‌ی بزرگترین سرقت طلا در کانادا            اعلام فهرست فلم‌های اولین جشنواره بزرگ فلم مسلمانان             بزودی تشخیص نارسایی قلبی با موبایل امکان پذیر می‌شود            رهبر طالبان: " افغانستان به یک کشور پیشرفته تبدیل خواهد شد"            حذف انگلیس ها از جام قهرمانان اروپا با پیروزی رئال و بایرن             پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات            مروت: پاکستان دو پایگاه نظامی به امریکا داده است            






تاریخ نشر: 1393/8/22 - 04:02:34
تعداد بازدید: 1315
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

نیروهای انگلیسی چگونه از کمپ باستیون خارج شدند؟
فرار به سبک بریتانیایی
فرار به سبک بریتانیایی

سعید سبحانی

خروج نیروهای انگلیسی از کمپ باستیون پس از 12 سال حضور در حالی صورت گرفت که حتی تا آخرین لحظات خروج نیروهای انگلیسی، آنها به شدت نگران حملات طالبان و آسیب پذیری در برابر این حملات بودند. بدون شک کسی از نیروهای انگلیسی حاضر در کمپ باستیون در افغانستان به عنوان یک قهرمان یاد نخواهد کرد. حضوری که ماحصل حضور 12 ساله آنها در افغانستان چیزی جز تشدید جنگ و ویرانی نبوده است. از سوی دیگر، حضور نیروهای انگلیسی در کمپ باستیون در سایه مخالفت افکار عمومی این کشور با جنگ افغانستان صورت گرفته است.

در این میان از دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس تا مقامات ارتش این کشور جملگی شکست خوردگان میدان افغانستان محسوب میشوند. نخست وزیر انگلستان از خروج تدریجی نیروهای انگلیسی از افغانستان سخن گفته است. این در حالی است كه كامرون مانند براون و تونی بلر قبلا از جنگ افغانستان دفاع كرده و خواستار حضور طولانی مدت نیروهای خود در كشور شده بود. بنابر این موافقت براون با كاهش تعداد نیروهای انگلیسی در افغانستان در حالی صورت گرفته است كه احزاب محافظه كار و كارگر چنین راهبردی را در دستور كار خود نداشته اند. این احزاب در برابر افكار عمومی انگلستان تسلیم گردیده و كاهش نیروهای نظامی انگلیسی را در دستور كار خود قرار داده اند. از این رو خروج نیروهای انگلیسی از کمپ باستیون در افغانستان مصداق نوعی فرار محسوب میشود. هزینه‌های ایالات متحده آمریكا و ناتو در افغانستان به صورت تصاعدی افزایش پیدا میكند. این هزینه‌ها دارای دو بعد روانی و مادی است. تشدید مخالفت افكار عمومی دنیا با حضور خارجیان در افغانستان به طور كامل محسوس است. در این میان دولتهای غربی حامی حضور نظامی مستقیم در افغانستان بیشتر توسط شهروندان اروپایی و آمریكایی به چالش كشیده شده‌اند. این سخت ترین وضعیت ایالات متحده و همراهانش در افغانستان محسوب میشود. ناتو به شدت در افغانستان با چالش روبه رو گردیده و هر لحظه بر وخامت حال نیروهای خارجی افزوده میشود.

هم اکنون افکار عمومی انگلیس نسبت به حضور نیروهای نظامی خود در افغانستان و صرف هزینه‌های جنگ در این کشور ناراضی هستند. این نارضایتی به سران دو حزب محافظه کار و کارگر منتقل شده است. اساس نتایج یك نظرسنجی 73 درصد مردم انگلیس بر این باور هستند كه جنگ افغانستان غیرقابل پیروزی است، در همین حال 55 درصد از انگلیسی‌ها خواستار بازگشت نیروهای كشورشان از افغانستان هستند. در نظرسنجی ماه جون سال گذشته 48 درصد- البته نارضایتی‌ها از ادامه جنگ در افغانستان صرفا به انگلیسی‌ها منحصر نمی شود بلكه با گذشت زمان و افزایش تلفات نیروهای خارجی در افغانستان، كل افكار عمومی غرب خواستار پایان این جنگ هستند. - اعلام كرده بودند كه ترجیح میدهند، نیروهای انگلیس از افغانستان خارج شوند. نتایج نظرسنجی كه توسط موسسه نظرسنجی (كومرس) انجام شد، نشان میدهد نزدیك به نیمی از پرسش شوندگان هیچ عقیده‌ای در مورد علت مداخله نظامی لندن در افغانستان ندارند و نمی دانند چرا سربازان انگلیسی در افغانستان در حال جنگ هستند.

فرار نیروهای انگلیسی از کمپ باستیون و ترک این محل پس از 12 سال بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های مختلف دنیا داشته است. در حالی که حدود 2 هفته از خروج نظامیان انگلیس از بزرگ‌ترین‌ پایگاه نظامی این نیروها در افغانستان (کمپ باستیون) می‌گذرد، هنوز رسانه‌های داخلی در افغانستان و سایر رسانه‌های جهان پیرامون این موضوع مطالبی را منتشر می‌کنند.

در این میان مروری بر گزارش اخیر فیگارو در خصوص شرایط نیروهای انگلیسی هنگام ترک کمپ باستیون خود بیانگر واقعیاتی است که در این محل رخ داده و میدهد. در بخشی از این گزارش آمده است:

اتحادیه‌ جک در کمپ باستیون که پایگاه عمده‌ نیروهای نظامی انگلیس در افغانستان بود، برای آخرین بار روز یک‌شنبه، 26 اکتبر تخلیه شد. به همین مناسبت، یک جشن مختصر و بدون سروصدا تحت تدابیر شدید امنیتی با گشت‌زنی بالگردها برگزار شد؛ اما هراس از حمله‌ طالبان هر لحظه وجود داشت. آخرین سربازان انگلیسی پرچم کشورشان را در یک بالگرد (شینوک) به‌هم پیچاندند و به‌ سوی قندهار حرکت نمودند. همچنین آن‌ها پلاکارتی را که در آن نوشته شده بود، (453 سرباز در افغانستان کشته شدند) نیز با خود حمل می‌کردند. پس از آن بیرق افغانستان در مقر نیروهای ائتلاف برافراشته شد. پس از خروج این نیروها، در محل پایگاه آن‌ها که در یک دشت در ولایت هلمند ایجاد شده بود، سکوت و آرامش حکم‌فرما شد. این جشن مختصر، به مأموریت جنگی 12 ساله‌ نیروهای انگلیسی در افغانستان، پایان داد. پس از جنگ جهانی دوم، مأموریت یکی از طولانی‌ترین مأموریت‌های خارجی برای نیروهای انگلیس می‌باشد. اما با آن‌هم، تعدادی از نیروهای انگلیسی برای آموزش نیروهای امنیتی افغانستان در این کشور باقی می‌مانند که دیگر مأموریت جنگی نخواهند داشت.

چنانچه از گزارش فیگارو بر میآید، وضعیت نیروهای انگلیسی هنگام فرار از کمپ باستیون آشفته بوده است. حتی جشن ظاهری که در این خصوص ترتیب داده شده بود، جشنی کاملا صوری بوده است. بدیهی است که در آینده‌ای نزدیک، در خصوص وضعیت آشفته‌ای که نیروهای انگلیسی در طول 12 سال اخیر با آن در افغانستان مواجه بوده اند گزارشهای مفصل دیگری منتشر خواهد شد. گزارش‌هایی که نشان دهنده اوج ناتوانی لندن در مواجهه با بحران خودساخته اش در افغانستان بوده است.

 

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/2939






*
*

*



نیز بخوانید

ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید


دیدگاه نامزدهای انتخابات روسیه درباره جنگ اوکراین


کمک های انسانی به غزه یا یک نمایش نظامی تمام‌عیار


اروپا در اندیشه خارج شدن از وابستگی بیش‌ازحد به امریکا


پافشاری روسیه بر تعامل با حکومت طالبان در افغانستان


سیاست دولت جدید پاکستان درقبال مهاجران تغییر خواهد کرد؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

شهید یا زخمی شدن یک کودک در هر 10 دقیقه در غزه

احتمال برف‌باری و بارندگی‌های شدید در ۲۹ ولایت کشور

فوتسالران افغانستان نخستین بازی شان را 3 بر 1 به ایران باختند

درخواست برای مسدود شدن شبکه اجتماعی «ایکس» در پاکستان

چین خواستار پاسخگو بودن حکومت طالبان به نگرانی جهان شد

ساخت 470 کیلومتر کانال آب توسط سازمان ملل متحد در افغانستان

مواجه بودن غزه با وخیم‌ترین فاجعه بشری

فاش شدن زمان حمله اسرائیل به ایران

ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید

بازداشت شش تن در ارتباط به پرونده‌ی بزرگترین سرقت طلا در کانادا

اعلام فهرست فلم‌های اولین جشنواره بزرگ فلم مسلمانان

بزودی تشخیص نارسایی قلبی با موبایل امکان پذیر می‌شود

رهبر طالبان: " افغانستان به یک کشور پیشرفته تبدیل خواهد شد"

حذف انگلیس ها از جام قهرمانان اروپا با پیروزی رئال و بایرن

پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات

مروت: پاکستان دو پایگاه نظامی به امریکا داده است

دیدار وزیر اقتصاد حکومت طالبان با رئیس موسسه آی ام سی

بهره برداری از 20 پروژه در پلخمری طی یک سال گذشته

افغانستان بخشی از حقابه ایران را رها کرد

با آغاز مرحله دوم اخراج پناهجویان از پاکستان ۲۷۷ افغان اخراج شد

برای رقابت در بازارهای جهانی؛ نیاز به استفاده از زعفران دیگران نداریم

پس از 12 سال؛ یک زن در ولایت غزنی از زندان خانگی آزاد شد

تاخیر در کار بازسازی جاده بادام باغ و شکایت باشندگان این منطقه

سازمان ملل؛ جنگ علیه غزه را جنگ علیه زنان اعلام کرد

کاهش ۱۹ درصدی صادرات افغانستان در ماه اخیر سال 1402


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.