درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-01-10  |  2024-03-29  |  بروز شده در: 1403/01/10 - 03:22:5 FA | AR | PS | EN
ایران و روسیه از پیشرفت پروژه های مالی فی مابین ابراز رضایت کردند            ۷۰ درصد خانه‌های نوار غزه دیگر قابل سکونت نیست             داعش شکست خورده، برخی افراد داعش را تبلیغ می‌‌کنند            کاردار پاکستان سفر هیئت پاکستانی به کابل را موفق خواند            ضرر یک میلیارد دالری افغانستان بخاطر محدودیت‌ بر زنان شاغل            توقف واردات کالاهای بی کیفیت از تمامی مسیرهای کشور            شهدای نوار غزه به بیشتر 32500 تن رسید            مک کال خواستار آزادی یک تبعه امریکا از زندان حکومت طالبان شد             وزیر دفاع پاکستان افغانستان را منبع تروریزم علیه پاکستان خواند             جانباختن ۹۴۹ تن در حوادث ترافیکی طی شش ماه گذشته            معاون راه آهن روسیه؛ مهمان حکومت طالبان در کابل            احتمال بارندگی و سیلاب های آنی در ۳۳ ولایت کشور            تیم فوتسال کشور با شکست مقابل تایلند از رسیدن به فاینل باز ماند             پوتین ادعای جنگ روسیه با ناتو را مزخرف خواند            بیش از یک سوم جمعیت جهان با ناامنی غذایی مواجه هستند            






تاریخ نشر: 1393/6/2 - 12:56:37
تعداد بازدید: 1565
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

توهم استثناگرایی آمریکا
توهم استثناگرایی آمریکا

نویسنده: اسدالله افشار
آمریکا کشور برگزیده نیست. نه آمریکاییان و نه هیچ ملت دیگری نمی توانند ادعای برتری نسبت به سایر ملل داشته باشند و به بهانه‌های مختلف سعی در گسترش قلمرو فرمانروایی خود داشته باشند. امروز بیش ازهر زمانی پوچی نظریه استثناگرایی آمریکا ثابت شده است، حتی بزرگ ترین نظریه پردازان اجتماعی و سیاسی آمریکا نیزآن را نفی میکنند. مدعای این قلم دراین زمینه ارائه بخشی ازكارنامه دولت‌های آمریكایی است كه به پاره‌ای ازآنهادرذیل اشاره خواهدشد:
1- کشوری که تاکنون به بیش از23 کشور جهان حمله نظامی کرده است ویک بار نیزاز بمب اتمی علیه نوع بشراستفاده کرده به راستی مهد آزادی است؟ کشوری که دردوجنگ خونین عراق وافغانستان دخالت مستقیم داشته ودرمنطقه خاورمیانه مشغول خونریزی و کشتارزنان وکودکان 
بی گناه است مهد آزادی است؟!
2- درآمریکاآزادی مطبوعات، بیان واینترنت به بهانه‌های واهی ازسوی دولت محدود شده است و شهروندان هرروزبا محدودیت‌های بیشتری دربهره‌گیری ازحقوق وتامین منافع خود روبه رو می‌شوند. شهروندان آمریکا به اطلاعات آزادانه دسترسی ندارند بلکه همواره برآنها نظارت می‌شود وهمین نظارت‌ها آنها را محدود می‌کند.رسانه‌های آمریکایی بارها تصریح کرده‌اندکه دولت ازتجهیزات ارتباطاتی پیشرفته برای شنود استفاده می‌کند و این کار زیر نظرآژانس امنیت ملی آمریکا صورت می‌گیرد.
3- قانون تبعیض نژادی درآمریکا دهه‌ها پیش لغو شده است اما هنوزنیز
رگه‌های پررنگی ازتبعیض علیه رنگین پوست‌ها صورت میپذیرد.گروه‌های قومیتی واقلیت درآمریکا با بیکاری فزاینده روبه رو هستند. نرخ بیکاری در آمریکا روبه تزاید است. تبعیض در نظام آموزشی از دیگر موارد نقض حقوق بشردرآمریکاست. به طوری که 33درصد ازسفید پوستان درآمریکا مدرک دانشگاهی گرفته‌اند وسهم سیاهپوستان فقط20درصد و سهم گروه‌های دیگر قومیتی 13درصد است. همچنین پلیس درآمریکا نیزمکررازحقوق خود تخطی کرده و به زورمتوسل می‌شود ودردهه گذشته شمار گزارش‌های مرتبط با افسران خطاکار پلیس درآمریکا 50درصد بیشتر شده است. درهر سال یک میلیون نفرتوسط ایستگاه‌ها‌ی پلیس درآمریکا متوقف شده ومورد بازجویی و سئوال قرار می‌گیرند.
4- دولت آمریکا در شرایطی قرار دارد که به دلیل اقتضائات ناشی از اقتصاد امپریالیستی، طمع‌ورزی‌های بی‌پایان جهانی، حرکت پر شتاب در سیر قهقرایی و سقوطِ حیات خود، برای حفظ بقا راهی جز بسط قدرت و سلطه خود با تکیه بر نیروی نظامی (به عنوان اصلی‌ترین اهرم توانمندی خویش) به منظور بازتولید سرمایه ندارد.به عبارت دیگر، ساختارجامعه و اقتصاد آمریکا به گونه‌ای است که جهت تداوم حیات، نیازمند باز تعریف موقعیت استراتژیک خود در جهان به عنوان مدیر و دارای عنصرهژمونیک است آن هم حول محورمنافع شرکت‌های بزرگ مالی خود. سیطره‌ی نئولیبرالیسم به معنای یورش سرمایه‌ بزرگ انحصاری آمریکایی است که برای بخشی از مردم آمریکا و همه‌ جهانیان چیزی جز جنگ و کشتار بی‌رحمانه و تشدید بی‌عدالتی‌ها و فقر و فاصله طبقاتی و یک استبداد ویرانگر و تمامیت طلب لیبرال سرمایه‌دارانه حاصلی نخواهد داشت.
5- اساسِ منطق نئولیبرالی دردرون کشورهای امپریالیستی برای انبوه فرودستان وعناصردِکلاسه، و خانه‌خراب، طرح مسئله به صورت انتخاب میان “مرگ” و “زندگی” است و آنها که توانِ مبارزه در میدانِ بی‌رحمِ مسابقه‌ انباشت سرمایه و استثمار وحشیانه را ندارند باید حذف گردیده و گزینه‌ “مرگ” را برگزینند؛ و همین‌طور در نظام پر فشار سلطه استکباری‌ای که امپریالیسم نئولیبرال پدید‌ آورده است، ملت‌ها و دولت‌هایی که قادر به دفاع از هوّیت و تمامیّت ارضی و عزّت ملی خود نباشند، راه و چاره‌ای جز برگزیدن مرگ و نابودی ندارند. نگاهی به شرایط داخلی آمریکا وموقعیت جهانی آن نشان می‌دهد که عربده‌کشی‌های میلیتاریستی آن، فریادِ نفس کش طلبیدنِ قلدری پیروز و سرحال نیست؛ بلکه عربده‌هایِ از سر استیصال غولِ تیرخورده‌ای است که تصویرپرهراس مرگ اورا به وحشت افکنده و او تنها راه نجات خود را در گرد وخاک کردن و لگد به دیگران زدن و فریادِ بلند قلدرانه (اما از سر ضعف) سر دادن یافته است.
6- ازدیدگاه بسیاری ازصاحب نظران رویکرد نظامی دردیپلماسی فرامرزی آمریکا نشانه‌ای واضح از افول ابر قدرت غرب و ابزاری برای سر پوش نهادن بر بحران همه جانبه جامعه آمریکا و انحراف افکار عمومی داخل و خارج، از واقعیتهای موجود در این زمینه تحلیل میگردد.با بررسی همه جانبه واقعیتهای پیدا و پنهان جامعه آمریکا که به تعبیررهبر معظم انقلاب اسلامی(دچار بحران شدید هویت فرهنگی و شخصیتی بوده و به علت از بین رفتن پایه‌های اخلاق ازدرون در حال متلاشی شدن میباشد.)(دردیدارنمایندگان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران درخارج ازکشوربامعظم له،11/6/76 ) میتوان به علائم افول حتمی ایالات متحده پی برد، البته باید به این نکته مهم هم اذعان داشت که آمریکا نه تنها یک کشورغربی بلکه آزمایشگاه بارزی ازنزول و انحطاط جامعه مدنی و نهادهای شناخته شده آن در تمدن غرب میباشد.
7- امواج ویران کننده جنایت و خشونت، تجاوز، اعتیاد، ابتذال اخلاقی و فرو پاشی نهاد خانواده و (حرص و طمع مادی، تنزیل اصول معنوی، رشوه خواری،
 فساد، فردگرایی، خودخواهی و بالاتر از همه عدم وجود یک مرکز و قدرت معنوی، ایالات متحده را دچار بحرانهای اجتماعی و سیاسی کرده است. البته این واقعیت غیر قابل انکاری است که آمریکا با برخورداری از تکنولوژی پیشرفته، قدرت عظیم نظامی ثروتمندترین کشور دنیاست، اما آنچه بدیهی مینماید این است که ثروتمندترین کشور دنیا به لحاظ گرفتار آمدن در دام فقر معنوی، امروز از غلبه بر بحرانهای عظیم اجتماعی و فرهنگی خود درمانده گشته است.
کورنل وست، استاد دانشگاه‌هاروارد آمریکا نیز با اعتراف به فقر معنوی ملت آمریکا و در اعتراض به سیاستهای اشتباه سردمداران کاخ سفید درزمینه‌های
 فرهنگی اظهارنموده است:(ملتی که دنیا را از نظراقتصادی و نظامی فتح کند ولی روح خود را از دست بدهد چه فایده‌ای دارد؟)وست، با بیان اینکه شعارهای پیروزمندانه کاخ سفید ووال استریت فریب دهنده است، گفت:(اما با یک نگاه دقیقتربه جامعه درمی یابیم که ما تا چه اندازه مبتلا به فقر فزاینده معنوی، پوچی وخلا اخلاقی هستیم و شمار روزافزون خودکشی‌ها
وبی خانمانی‌هاوسقط جنینهاخودگواه این فقرمعنوی ماست.)
8- وضعیت کنونی آمریکا حاکی از آن است که مادی گرایی، آرمان گرایی را تحت الشعاع قرار داده و آمریکا خشن‌ترین جامعه درجهان میباشد. وآمار مربوط به قتل و سایر جنایات در کلیه بخشهای این جامعه وحشت آور است.
 و تمایلات جنسی نیز به وحشی گری و خشونت کشانده شده است.ارمغان شوم مادی گرایی افراطی، مخاطرات عظیمی است که آسایش را از جامعه آمریکا ربوده است. به همین علت اکنون سرطان جنایت و خشونت، جامعه آمریکا را تهدید میکند.
9- رشد پدیده‌هایی چون خشونت، جنایت،اعتیاد و... درجامعه بحران زده ایالات متحده درقالب بحرانهای جدیدی تسلسل وار ادامه پیدا کرده و سرمایه‌های
 انسانی این کشور را به ورطه نابودی میکشاند.  ازهم گسیختگی معنوی واخلاقی که دامنگیر دانش آموزان و دانشجویان این کشور شده سیرصعودی خود را به سرعت طی میکند. استفاده از مواد مخدر، نوشیدن مشروبات الکلی، حاملگی دختران جوان، خودکشی، تجاوز، دزدی و خشونت، البته یک مورد دیگر که در سالهای اخیر به موارد بالا افزوده و در غالب ایالات آمریکا به عنوان یک معضل اجتماعی مطرح شده، مسلح شدن جوانان دانش آموزبه انواع سلاحهای گرم وبعضا استفاده ازآنها علیه معلمان، کارکنان و دانش آموزان دیگر است.
10- نتایج آخرین نظرخواهی درآمریکا نشان میدهد که 61% مردم این کشور معتقدند مقامات دولت آمریکا فاسد وتقلب کارند. اکثر شركت كنندگان دراین نظرسنجی از عملکرد مقامات دولتی بویژه اعضای کنگره آمریکا ناراضی هستند و معتقدند این افراد امین و درستکار نمی باشند. افشای وضعیت فضاحت بار و فساد مالی و اخلاقی مقامات آمریکایی در چند دهه اخیر و به دفعات مکرر موجبات حذف آنان را از صحنه سیاسی کشور فراهم کرده است چنان که تنها (دردودهه 1970 و1980 پانزده تن ازسران واعضای کنگره آمریکا به علت تخلف قانونی، رشوه خواری، سوء استفاده وفساد،ازسمت خود استعفاداده ویا برکنار شده اند.
فساد پنهان و پیدای دست اندرکاران نظام حاکم برآمریکا تا به آنجا گسترده است که جمیز بیکر وزیر اسبق امور خارجه آمریکا با اشاره به بحران اجتماعی و پیچیده ایالات متحده میگوید:(برای حل بحران اجتماعی آمریکا نخبگان و مسئولان و شخصیتهای سیاسی آمریکا بایستی از خود شروع کنند و کمتر رسوایی اخلاقی و مالی به بار آورند.)
جان كلام:
به رغم تصویرزیبایی که سیاستمداران آمریکایی ازردپای زندگی آمریکایی برای دنیای خارج ترسیم میکنند این رؤیا برای جمع بزرگی از مردم این کشور به صورت یک (کابوس ) درآمده است.واقعیات غیرقابل انکار موجود حاکی ازآن است که انحطاط معنوی و فرهنگی، ازهم گسیختگی اجتماعی و فساد سردمداران آمریکا و...، فروپاشی تدریجی امپراتوری ایالات متحده را تسریع ساخته است. واساسا ازنظربرخی از صاحب نظران؛مسئله این نیست که آیاآمریکا افول میکند یا نه، بلکه سئوال این است که آمریکا آبرومندانه افول میکند و یا با مقاومت لجوجانه و محافظه کارانه خود، ناگهان به ورطه نابودی سقوط میکند.

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/2348






*
*

*



نیز بخوانید

روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید


دیدگاه نامزدهای انتخابات روسیه درباره جنگ اوکراین


کمک های انسانی به غزه یا یک نمایش نظامی تمام‌عیار


اروپا در اندیشه خارج شدن از وابستگی بیش‌ازحد به امریکا


پافشاری روسیه بر تعامل با حکومت طالبان در افغانستان


سیاست دولت جدید پاکستان درقبال مهاجران تغییر خواهد کرد؟


تمرکز بر «راه لاجورد»؛ افغانستان معطل دیگران نمی‌ماند


چرا هند از اسرائیل حمایت می‌کند؟


کشته و زخمی شدن 772 درگزارش سالانه یک نهاد حقوق بشری


بازی پنهانی امریکا، روسیه و چین با حق وتو


بعد از گذشت دوسال ؛ آینده‌ی نامعلوم کی‌یف با ورود به سال سوم جنگ


احتمال تسلیمی اوکراین به روسیه و نابودی ائتلاف ناتو در صورت پیروزی ترامپ


ایران ابرقدرت منطقه‌ای در برابر نفوذ امریکا و اسرائیل شده است


آیا تغییر رژیم اوکراین در راه است؟


روزگار دشوار اروپا در محاصره ترامپ و پوتین


گزارش جدید یوناما از نوع زندگی زنان در افغانستان؛ در آستانه نشست دوحه


امریکا به دنبال تشکیل دولت مستقل فلسطینی؛ اتمام صبر بایدن در برابر نتانیاهو تمام


شورای امنیت سازمان ملل باید اصلاح شود





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

امضا قرارداد ساخت آخرین قسمت پروژه‌ی خط آهن خواف - هرات

ایران و روسیه از پیشرفت پروژه های مالی فی مابین ابراز رضایت کردند

۷۰ درصد خانه‌های نوار غزه دیگر قابل سکونت نیست

داعش شکست خورده، برخی افراد داعش را تبلیغ می‌‌کنند

کاردار پاکستان سفر هیئت پاکستانی به کابل را موفق خواند

ضرر یک میلیارد دالری افغانستان بخاطر محدودیت‌ بر زنان شاغل

توقف واردات کالاهای بی کیفیت از تمامی مسیرهای کشور

شهدای نوار غزه به بیشتر 32500 تن رسید

مک کال خواستار آزادی یک تبعه امریکا از زندان حکومت طالبان شد

وزیر دفاع پاکستان افغانستان را منبع تروریزم علیه پاکستان خواند

جانباختن ۹۴۹ تن در حوادث ترافیکی طی شش ماه گذشته

معاون راه آهن روسیه؛ مهمان حکومت طالبان در کابل

احتمال بارندگی و سیلاب های آنی در ۳۳ ولایت کشور

تیم فوتسال کشور با شکست مقابل تایلند از رسیدن به فاینل باز ماند

پوتین ادعای جنگ روسیه با ناتو را مزخرف خواند

بیش از یک سوم جمعیت جهان با ناامنی غذایی مواجه هستند

مسی در زندگی ورزشی اش دیگر رؤیایی ندارد

هیچ ارگانی جز وزارت اطلاعات و فرهنگ حق مداخله در تخلفات رسانه‌ای ندارد

استفاده تسلیحات ما توسط طالبان پیام ضعف را منعکس می‌کند

دیدار وزیر خارجه حکومت طالبان با هیئت پاکستانی در کابل

محکومیت کشته شدن شهروندان چینی در پاکستان از سوی حکومت طالبان

صف آرایی تیم فوتسال کشور مقابل تیم تایلند

کمک ۱۵ میلیون یورویی آلمان به افغانستان

هنوز هم نام بیشتر از ۲۰ مقام طالبان در فهرست سیاه قرار دارد

وعده همکاری چین با سکتور صحت افغانستان


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.